Prettybusiness in 2016

Het jaar 2016 loopt tot een einde en dus is het tijd voor een artikel waarin ik terugkijk op het afgelopen jaar. Wat was het een druk jaar! Ik schreef en publiceerde in eigen beheer mijn eerste boek, kwam in de Margriet, raakte overspannen en nam ontslag. En dat zijn slechts een paar hoogte-en dieptepunten die ik met Prettybusiness in 2016 heb meegemaakt.

Wist je trouwens dat ik dit artikel sinds het begin van mijn blog ieder jaar schrijf? Mocht je het leuk vinden om terug te lezen, het artikel van december 2015 en 2014 kun je ook teruglezen.

 

1e kwartaal 2016: En maar doorgaan

Het eerste kwartaal van 2016 heeft bij mij volledig in het teken gestaan van mijn eerste boek Strakke Rondingen. Ik begon in de kerstvakantie van 2015 met schrijven en exact een half jaar later was het klaar. In de eerste instantie wilde ik alleen een E-book gaan schrijven, maar al snel besloot ik dat een écht boek eigenlijk veel leuker zou zijn. Ik besloot om mijn boek zowel digitaal als fysiek uit te brengen.

Je zult begrijpen dat het schrijven van een boek naast een fulltime baan een behoorlijke opgave is. Ik schreef destijds ook nog gewoon 2 tot 3 artikelen per week op mijn blog. Ook kwam ik op het idee om ‘ready for work‘ video’s te gaan maken. Ik filmde mezelf 1x per week voordat ik naar het werk ging en vertelde waarom ik bepaalde dingen wel en niet aantrok. Het filmen en editten kostten enorm veel tijd en omdat de video’s niet erg goed bekeken werden, besloot ik na een aantal weken om hiermee te stoppen. Om vervolgens de reactie van volgers te krijgen dat ze dit jammer vonden. Er waren een aantal lezers die het toch erg konden waarderen. Dat was wel weer leuk om te horen. 🙂

Tegen het einde van het eerste kwartaal werd het op mijn werk ook nog eens drukker. Ik maakte langzamerhand steeds meer overuren op kantoor en probeerde daarnaast ook door te gaan met Prettybusiness en mijn boek. Ja, het was een pittig kwartaal.

 

2e kwartaal 2016: Lancering Strakke Rondingen

In april en mei was ik druk bezig met de afronding en publicatie van mijn boek. Ik nam veel vrije dagen op, schreef én tekende nachten door en had intensief contact met mijn 2e lezers over de planning. Ik heb Strakke Rondingen in eigen beheer uitgegeven (in samenwerking met Brave New Books, onderdeel van Bol) en moest daarom alles zelf doen.

Prettybusiness in 2016Foto: Maja Kalkhoven

Dus regelde ik een locatie voor de boekpresentatie, maakte een gastenlijst, liet quotes van mijn boek op canvas bedrukken en ging daarvoor ook nog eens uit de kleren, verstuurde de uitnodigingen, regelde de catering, was gastvrouw en gaf mijn eerste lezing. En dit was alleen al het werk voor de presentatie. Daarnaast was ik druk met de PR, want mensen moesten natuurlijk weten dat het boek gelanceerd was. Dus ik schreef talloze tijdschriften, kranten en bloggers aan.

 

Prettybusiness in 2016

 

3e kwartaal 2016: ik kan niet meer….

Begin juli ging ik op vakantie met mijn man en binnen 2 dagen hakte ik een knoop door. Ik besloot om mijn fulltime baan op te zeggen. Dat was lastig. Niet zozeer vanwege de onzekerheid en angst voor de toekomst, maar meer vanwege de baan zelf. Ik had ruim 5 jaar voor een fantastische overheidsorganisatie gewerkt en was heel erg gelukkig met mijn baan. Ik verdiende goed, werkte met leuke collega’s en mocht interessante projecten ondersteunen. Maar ik voelde dat ik een keuze moest maken. Ik kon niet alles blijven doen.

Eind juli had ik alles geregeld en was iedereen op kantoor ingelicht. Ik besloot om door middel van een video ook mijn lezers in te lichten. In deze video was ik ook nog enthousiast aan het vertellen over mijn ideeën om misschien te gaan vloggen. Dat bleek later niet mogelijk want begin september ging het mis.

Op donderdag 1 september stortte ik in. Ik had een burn out. En een paar dagen later moesten we ook nog onze 18 jarige kat Diva laten inslapen. Wekenlang zat ik op de bank en waren de paar stappen naar het toilet de enige beweging die ik kon maken.

 

4e kwartaal 2016: Rust, reinheid en regelmaat

Begin oktober besloot ik om op mijn blog te schrijven over deze situatie. Ik noemde het artikel Werk detox en vertelde wat er was gebeurd, hoe het zover is gekomen en wat ik nu aan het doen was. Dat laatste was niet zo veel. Ik deed eigenlijk vrij weinig destijds. Het artikel werd goed gelezen en ik kreeg veel reacties. Lezers noemden het inspirerend, maakten zich soms zorgen, maar waren bovenal blij dat ik dit had opgeschreven. Helaas was het proces van overspannen raken voor velen heel herkenbaar.

Prettybusiness in 2016

Zo’n 2 maanden na mijn instorting begon ik mij langzaam beter te voelen. Mijn werk op kantoor was afgerond, ik was inmiddels officieel volledig zelfstandig ondernemer en mijn ambities met Prettybusiness waren er nog steeds. Ik wilde wat gaan doen, maar moest daarvoor wel weer in een ritme komen. Eind oktober besloot ik om iedere werkdag een artikel te schrijven én online te zetten. Zo had ik in de ochtend weer een reden om op te staan en kon ik gaan werken aan mijn doelen. Ik kreeg tips van mijn lieve blogvriendin Marije om weer aan het werk te gaan met Prettybusiness.

Fulltime bloggen bleek heel goed voor mij te zijn. Ik kwam weer in het werkritme en bouwde langzaam mijn energie weer op. Werken aan Prettybusiness maakt mij gelukkig en ik ging mij weer een rijk mens voelen. Rijk omdat ik mijn passie kon gaan volgen, omdat ik voor het eerst weer kon gaan genieten van het leven en van alles wat ik had bereikt. Halverwege november schreef ik in ‘Werk detox – deel 2‘ over mijn herstelperiode en het gevaar van ambitie. Want ja, ambitie is rijkdom en een sluipmoordenaar tegelijk.

Ondertussen bleek niet alleen ik blij te worden van bloggen, maar kennelijk vonden meer mensen mijn artikelen leuk. Mijn blog is de afgelopen periode hard gaan groeien en inmiddels wordt Prettybusiness ruim 10.000 keer per maand bezocht. Ter illustratie; vorig jaar rond deze periode had ik ruim 2.700 lezers per maand. Ik durf het nog steeds amper te geloven en denk wel eens dat dit aantal niet echt is. Het is iedere ochtend een cadeautje om te zien hoeveel mensen mijn artikelen al hebben gelezen.

 

Bedankt!

Ik wil iedereen die dit jaar mijn blog heeft gelezen enorm bedanken. De reacties op mijn website, via social media en e-mail zijn altijd geweldig om te lezen.

Ook wil ik (net zoals in 2014 en 2015) een aantal mensen in het bijzonder bedanken voor hun steun en advies rondom Prettybusiness.

Als eerste mijn man Danny die mij door dit hele jaar heen op alle fronten heeft gesteund. Ik kan een artikel volschrijven over wat hij allemaal heeft gedaan, maar zal het kort houden. Jij kent mij als geen ander en weet vaak nog beter wat goed voor mij is dan ik zelf. Je pakte samen met mij de boeken in, motiveerde mij om ontslag te nemen, ving mij op toen ik instortte en was zo trots toen ik mijzelf eenmaal weer op de rails kreeg en Prettybusiness ging groeien. Ik houd enorm veel van jou en ben je dan ook zeer dankbaar voor alles wat je dit jaar hebt gedaan.

De onzichtbare, technische en psychische steun achter Prettybusiness is en blijft mijn lieve broer Nick. Niet alleen voor de websit,e maar ook tijdens de publicatie van Strakke Rondingen mocht ik weer gebruik maken van jouw kennis en support. Je leert mij om niet bang te zijn voor programmeren, dat ik ook kan werken in de editor van mijn website zonder het plat te leggen (weet je nog?) en om vooral te geloven in mijn technische kennis. Door jou leer ik Prettybusiness op een hele andere manier kennen en groei ik iedere keer weer, ook op technisch vlak.

Mijn tante Caroline is voor mij ook een hele grote steun geweest. Jij stond altijd klaar om mij te helpen, maakte de hoogtepunten en ook de dieptepunten mee. Ik ben je heel dankbaar voor je steun en geloof in wat ik doe. Door jou heb ik geleerd om trots te zijn op mezelf en vooral ook minder streng.

De 2e lezers van Strakke Rondingen waren Dea, Dagmara en Susanne. Dames, zonder jullie was Strakke Rondingen nooit van de grond gekomen. Jullie waren kritisch, optimistisch en nauwkeurig wanneer het ging om nakijken van het concept. Wat heb ik mij in het proces van schrijven rijk gevoeld met zulke kanjers!

Naast deze 3 dames waren er nog meer mensen die mij enorm gesteund hebben, vooral rond de lancering van Strakke Rondingen. Mijn moeder, waarbij mijn boek een standaard onderdeel van haar handtas werd. Iedereen moest weten dat ik een boek had geschreven en hoe geweldig dat was. Heel lief! Maja, mijn tante die zo trots was en meteen aanbood om foto’s te maken tijdens de boekpresentatie. Dat was echt een geweldig cadeau.

Anita, die mij deze dag overlaadde met haar enthousiasme. Het is ook echt altijd fijn als jij er bent. Mijn oma die uiteindelijk toch kwam kijken bij de boekpresentatie. Na onze talloze fijne telefoongesprekken over het boek betekende het enorm veel voor mij dat jij die dag aanwezig kon zijn. Alissa, jij vindt alle hulp altijd ‘normaal’ en ‘geen moeite’ maar voor mij betekent het heel veel. Bedankt voor je steun en in het bijzonder voor je begeleiding bij het maken van mijn persbericht. Didi, omdat je ’s avonds laat nog uit je werk vandaan naar mij toe wilde komen voor een kritische blik op het boek. Super lief!

Daarnaast ben ik dit jaar ook gezegend geweest met een aantal mensen die mij op professioneel vlak hebben gesteund en gecoacht. Laura, de mode ontwerpster die de lezers regelmatig voorbij hebben zien komen op Prettybusiness. Met jou samenwerken is niet alleen heel gezellig, maar ook enorm leerzaam. Je gaf mij een kijkje in de wereld van mode en in het bijzonder couture. Heel gaaf! Cathy, onze gesprekken hebben mij enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Je bent een inspirerende vrouw die niet alleen kennis heeft van wijn maar ook is gepromoveerd op het gebied van doorzetten. Een echte topper!

Jeroen, op jouw steun kan ik altijd rekenen. Al bij 800 bezoekers per maand geloofde jij in Prettybusiness en mijn plannen. En je bent een kei in het maken van kleine, maar toch betekenisvolle gebaren. Marije, jij bent het afgelopen half jaar in mijn leven gekomen en nu al een echte blog vriendin. Je weet mij te motiveren, te stimuleren en maakt mij ook heel vaak aan het lachen. Online én offline.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

 

Groetjes,

Aileen

P.S: benieuwd naar mijn plannen voor 2017? Volgende week zal ik deze aan de hand van mijn visionboard toelichten in een apart artikel.

8 reacties

  1. Lieve Aileen, het was voor mij een eer om met jou samen te werken. Het was gezellig en ook voor mij heel leerzaam. Heel erg bedankt voor de lieve woorden! Lets conquer the world! X

  2. Hoi Aileen. Je hebt een mooi jaar achter de rug. Via deze weg wens ik je heel veel succes met je bedrijf en misschien dat we elkaar nog eens in levende lijve tegen komen. Hele fijne feestdagen en een gezond, liefde – en succesvol nieuwjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge