Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)

Eind 2018 schreef ik al eens over Remade Industry, het bedrijf dat tassen maakte van oude politiepakken. Maar sinds het bedrijf veel oude brandweerkleding heeft ontvangen, is men hier ook mee aan de slag gegaan. Er is inmiddels een flinke collectie ontstaan. En telkens als ik nieuwe artikelen voorbij zie komen word ik er weer blij van. Tijd dus om het jullie ook te laten zien.

Remade Industry

Voor diegene die Remade Industry niet kennen, dit bedrijf is ooit opgezet door modeontwerpster Janine Nieuwkoop. Zij laat in sociale werkplaatsen en haar eigen atelier oude werkkleding vermaken tot allerlei accessoires. Dit heeft zij al gedaan met de politie-uniformen, de oude ambulancekleding, de kleding van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en dus ook met brandweerpakken

Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)
Janine Nieuwkoop met de oude brandweerkleding

Dit is iets wat ik de laatste jaren steeds vaker voorbij zie komen. Meestal gaat het om oude werkkleding die vermaakt wordt tot tassen. Maar Remade Industry is anders. Zij hebben natuurlijk hele bijzondere werkkleding. Het gaat om kleding die wordt gedragen door bekende beroepsgroepen. Of helden, zoals ze het zelf noemen.

Daar kom je natuurlijk ook niet zomaar aan. De Rijksoverheid, het Instituut Fysieke Veiligheid, Defensie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland hadden in 2018 een wedstrijd georganiseerd om de oude brandweerpakken een goede bestemming te geven. Nieuwkoop won die wedstrijd en daarmee de prijs van 350 brandweerpakken. Maar daar is het niet bij gebleven. Ze ontvangt nog steeds vanuit verschillende regio’s pakken. En gelukkig maar, want de vraag is op dit moment nog groter dan het aanbod. 

Nieuwsgierig geworden? Tijd om je mijn favoriete accessoires te laten zien!

Los gaan met oude brandweerslangen

Eén van mijn favoriete producten is onderstaande riem. In eerste opzicht lijkt hij niet bijzonder, maar wel als je het verhaal erachter kent. Hij is namelijk gemaakt van oude brandweerslangen.  Jawel, Remade Industry is naast kleding ook hiermee aan de slag gegaan. En het toffe is dat je er je eigen naam of die van een brandweercorps op kunt laten zetten.

Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)
Riem €14,99 – €19,99

Maar het houdt niet op bij een riem. Van dezelfde brandweerslang kan men een brillenkoker maken. En ook hierbij is het mogelijk om je naam erop te laten zetten. 

Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)
Brillenkoker €14,99 – €19,99

Net als je denkt dat dit leuk was, dan kom je erachter dat ze zelfs onderzetters maken van diezelfde brandweerslangen. Te koop in een setje vanaf zes stuks. Hoe leuk! 

Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)
6 onderzetters €9,99

Accessoires van oude brandweerkleding

Maar laten we weer even terug gaan naar de brandweerpakken. Want daar worden ook veel interessante dingen van gemaakt. Deze overwanten bijvoorbeeld. Niet alleen leuk om te zien, maar ook handig omdat de stof toch al gemaakt is voor hogere temperaturen. 

Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)
Brandweerwanten €16,99 – €32,99

Een leuke variant van de overwant zijn de ijskrabbers waarmee je dankzij het fluorescerende materiaal ook nog goed zichtbaar bent.

Remade Industry maakt accessoires van oude brandweerkleding (incl winactie)
Ijskrabber €14,99

En natuurlijk zijn er ook tassen te koop. Heel veel verschillende soorten tassen. In diverse maten, kleuren en prijzen.

Tassen vanaf 29,99

Omdat er veel vraag is naar de producten van Remade Industry kan het voorkomen dat niet alles wat je in dit artikel ziet online beschikbaar is. Vanaf volgend jaar zal het atelier gaan uitbreiden zodat de webshop aangevuld kan worden en er meer persoonlijke opdrachten uitgevoerd kunnen gaan worden.

 

Winactie!

Ben jij ook zo enthousiast geworden van de producten in dit artikel? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk vijf ijskrabbers weggeven! Voor jezelf of misschien als leuk kerstcadeau?

Wil je kans maken op één van deze brandweer-ijskrabbers? Je hoeft alleen hieronder of op social media (onder mijn post over dit artikel) aan te geven dat je mee wilt doen. Doe dit voor donderdag 17 december 12:00. Op die dag zullen de vijf winnaars door middel van een online naamloting worden gekozen én bekendgemaakt. Wanneer je hebt gewonnen, dan ontvang je daar via social media of via e-mail een bericht over.

 

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan het boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Shop Prettybusiness (gesigneerd exemplaar/E-book) en Bol.com(niet gesigneerd).

 

Groetjes,

Aileen

 

* De producten voor deze winactie zijn beschikbaar gesteld door Remade Industry. Je kunt alleen deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en woonachtig in Nederland. Er worden in totaal 5 winnaars gekozen. De winnaars krijgen één ijskrabber van Remade Industry t.w.v. €14,99. Op 17 december 2020 zal de winnaar bekend worden gemaakt. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

20 reacties

  1. Wat een leuk en goed initiatief! Ik weet zeker dat ik iemand heel blij kan maken met de ijskrabber dus doe graag mee met deze actie.

  2. Oooo dat is echt leuk en apart , die wil ik met heel groot plezier geven aan mijn goede baas, uiteraard ga ik mooi inpakken met een grote strik erop .

  3. Top idee, in de lijn van telefooncellen als AED-Kasten en praatpalen vd ANWB krijgen ook leuke tweede bestemmingen. Als instructeur Eerste Hulp doe ik graag mee om jouw ideeën verder te verspreiden.

  4. Leuk initiatief. Ik heb nog wel een aantal tips: ik draag in mijn uitrukpak altijd een zakje met persoonlijke spullen, zakmes, stift, enzo, deze is ook gemaakt van een oud bluspak. Tijdens de hitte trainingen wordt er ook gebruik gemaakt van helmcovers, ook ideaal te maken van oude kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge