Representatief na de zomervakantie

Aankomende week gaan veel mensen weer beginnen met werken na een heerlijke zomervakantie. Misschien zou je graag nog even weg willen blijven of lekker in de hangmat blijven liggen. Of ben je juist weer blij dat je aan het werk mag? Hoe dan ook, je gaat weer aan het werk. Dat zorgt voor een verandering, zowel qua levensritme als qua mindset. Wist je dat jij jezelf kunt helpen met deze omschakeling door middel van je uiterlijk? Door je representatief te kleden na de zomervakantie kun jij je sneller weer focussen op het werk.  In dit artikel vertel ik je 3 tips die daarbij kunnen helpen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

1. De avond ervoor

Ik vertelde laatst in een artikel dat het slimmer is om niet de avond van tevoren je kleding klaar te leggen. Maar er zijn uitzonderingen en één daarvan betreft de eerste werkdag na de vakantie. Door je kleding alvast klaar te leggen zorg je ervoor dat je alvast start met het proces van de omschakeling. Ik raad je aan om de avond voordat je weer gaat werken ook je agenda door te nemen. Bekijk wat jij die dag gaat doen en stem je outfit hier op af. Vind je dit lastig? In januari liet ik in een video zien hoe ik dat altijd doe. Daarin vertel ik ook waar je op kunt letten als jij dit gaat doen.

 

2. Scheren

Vergeet niet om na de zomervakantie ook nog je gezicht (heren), benen of oksels (dames) te scheren. Je zult eerder geneigd zijn om dit te vergeten omdat je er niet iedere dag bewust mee wordt geconfronteerd. Op vakantie lig je meestal wat vaker in het zwembad en op het strand. Hierdoor ben jij je bewust van de haargroei op je lichaam. Je ziet het simpelweg eerder omdat je de tijd voor hebt om er naar te kijken én omdat je minder kleding aan hebt. Maar vergeet niet dat op het werk jouw uiterlijk ook wordt gezien. Zeker nu het nog steeds warm is zul jij ook op het werk wat luchtiger gekleed gaan. En dan ziet het er verzorgd uit als alles netjes is bijgehouden. Heb je weinig tijd en wil je toch jezelf toch scheren? In het artikel over efficiënt douchen lees je hoe je dit kunt doen.

 

3. Nette kleding

In mijn ogen is het blijven rondlopen in je vakantiekleding één van de meest onhandige keuzes die je kunt maken. Tenminste, wanneer jij weer aan het werk gaat na de zomervakantie. Ik zie het heel veel om mij heen gebeuren; collega’s die na de vakantie in Hawaii jurkjes en blousen op het werk verschijnen. Inclusief open slippers en ongekamde haren. Dat is niet bevorderend wanneer jij weer aan het werk gaat. Door in deze vakantiekleding te blijven lopen zal het langer duren voordat je weer in de ‘ werkmodus’ zit. Je blijft jezelf met deze kleding herinneren aan de vakantie en hierdoor zal het lastiger worden om de omschakeling te maken.

 

Vond je dit een paar handige tips, maar geniet je nog even van je vakantie? Tip: zet alvast een reminder in je (digitale) agenda op de laatste dag van je vakantie. Schrijf daar bijvoorbeeld in dat jij dit artikel even gaat lezen of neem je voor om jezelf op een andere manier voor te bereiden. Zo start jij je eerste werkdag weer fris en met een professionele uitstraling.

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge