werk outfits: rok optisch verlengen

Maandag 12 oktober

Twijfel jij ook wel eens over je roklengte wanneer je in de ochtend voor de spiegel staat? Is het niet te kort voor het werk en past de lengte wel bij je figuur? Persoonlijk kies ik bijna altijd voor een rok tot op de knie of er net overheen. Toch tref ik wel eens een rok of jurk waarbij de lengte net iets langer of korter is dan dat ik normaal draag. Maarja, moet ik het dan niet kopen terwijl ik het een super leuk kledingstuk vind?

12okt3

12okt1

Een aantal maanden geleden viel ik als een blok voor deze jurk van Dressire (van V&D), maar de roklengte was voor mij aan de korte kant. Ik vind kortere rokken bij een voller lichaam snel wat ordinair staan en om die reden heb ik wel even getwijfeld voordat ik deze jurk heb gekocht. De mooie, satijnen bordeaux top heeft mij uiteindelijk toch overgehaald. Ja, dit is helemaal mijn kleur.

Maar hoe zorg ik er voor dat het geheel er toch netjes uit ziet? Als eerste heb ik heb er voor gekozen om de korte rok optisch iets te verlengen. Door middel van een brede riem in de taille maak ik de rok aan de bovenkant namelijk iets langer. Een hoge taille staat over het algemeen meteen iets netter, dus dat is altijd een goede keuze wanneer je er zakelijk uit wilt zien.

Als tweede koos ik voor een dikke, zwarte panty. In de winter kies ik sowieso vaak voor dikkere panty’s (60 tot 80 den) maar met korte rokken let ik hier extra op. Een dunne panty schijnt door en dat kan de uitstraling i.c.m. een korte rok iets te sexy of zelfs ordinair maken. En dat wil ik natuurlijk vermijden.

 

12okt2

Deze maandag was ik trouwens jarig en het weekend ervoor had ik van een goeie vriendin Bright Christal van Versace gekregen, één van mijn favoriete parfums. Naast de fijne geur vind ik het flesje ook zo mooi. En om die reden maakte ik een selfie met deze prachtige parfum, die ik deze dag ook op had. Tja, gewoon omdat het kan 🙂

 

 

dinsdag 13 oktober

13 okt1

Hou je wel van vrouwelijke kleding, ben je niet vies van een strik en wil je er graag netjes uit zien? Dan is de blouse met geknoopte strik echt een perfect kledingstuk voor jou. Ik ben er zelf dol op.

 

13okt4

13okt2

Een blouse met strik doet namelijk 3 dingen in één keer:

  1. Het maakt je outfit meteen netjes: de strik staat keurig en is tegelijk ook niet echt saai.
  2. Het verbloemd rondingen die jij liever niet wilt laten zien: natuurlijk, een flinke boezem kun je er niet mee verbergen. Maar een iets te vol buikje kun je met die lange strik wel een klein beetje wegwerken.
  3. Je hebt een kledingstuk en accessoire in één: de strik is niet alleen een onderdeel van je blouse, maar het eigenlijk ook een soort lange ketting. Met een paar kleine (parel) oorbellen ben jij qua accessoires wel klaar.

Op deze foto draag ik een pantalon van Promiss en de blouse en het colbert zijn van Steps.

 

13okt3

 

 

 

donderdag 15 oktober

15 okt1

15okt3

En hier nog een voorbeeld van een rok die ik heb verlengt door middel van een riem. Dit keer droeg ik weer een jurk (Promiss) met een zwarte kokerrok en een gekleurde, satijnen top. Omdat de mouwen kort waren droeg ik er een donker blauw colbert (Superstar) over heen.

 

15 okt2

Zoals je kunt zien ben ik dol op dit soort jurken. De zwarte rok in combinatie met een gekleurde top geeft je meteen een chique uitstraling. En het is super handig als je een volle boezem hebt, zoals ik.

Vaak sluit een blouse dan bij de borsten niet mooi aan en knoopjes kunnen plotseling open gaan. En satijn is één van de stoffen die je het beste ruim kunt dragen waardoor je dus geen last meer hebt van die openspringende knoopjes. Is dat even handig?

Om te voorkomen dat een wijde satijnen blouse je groter maakt dan dat je bent (want dat is helaas vaak het geval) kun je er het beste een donker colbert over heen dragen. Dat kleed meteen af. Wil jij je taille wat extra accentueren? Kies dan voor een rok of broek met een hoge taille en draag de blouse er in. Ik zeg: hallo vrouwelijke vormen, dag openstaande knoopjes!

 

15okt4

 

Ben je benieuwd naar meer werk outfits? Check dan mijn Instagram account.

Ik wens jullie nog een fijne zondagavond!

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge