Samsung koppelt mobiele telefoon aan colbert

Recent vertelde ik in een artikel over de digitale jas die Google vanaf deze herfst gaat verkopen. Maar zij zijn niet het enige bedrijf die zich bezig houdt met zogenaamde ‘slimme kledingstukken’. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft een colbert ontwikkeld die je kunt koppelen aan je mobiele telefoon. Hoe het werkt, wat het kost en waar je het kunt kopen: ik vertel je er alles over.

 

Bijzondere knoop

Je zult je waarschijnlijk wel afvragen hoe je in vredesnaam een colbert kunt koppelen aan je mobiele telefoon. Het geheim zit hem in de knoop waar een speciale chip in is verwerkt.

 

De knoop is zeer onopvallend en wanneer je hem niet zou kennen, dan lijkt het een gewone knoop. Je moet dus echt weten dat je hem kunt koppelen met je mobiele telefoon en dat vind ik alleen al heel charmant. Dat maakt het detail subtiel en stijlvol.

Maar hoe subtiel de knoop ook is, hij biedt heel veel mogelijkheden. Door de telefoon over je knoop te strijken kun je deze met elkaar te koppelen. Vervolgens kun bijvoorbeeld je digitaal visitekaartjes met anderen uitwisselen. Maar één van belangrijkste functies is dat je kunt aangeven in wat voor een modus je zit. Ben je aan het werk, in gesprek of aan het rijden? Je kiest de modus en vervolgens past je telefoon zich hier op aan. Zo kan je telefoon bijvoorbeeld automatisch op stil worden gezet. Maar je kunt ook bepaalde zaken opslaan op de knopen zelf. In onderstaande video zie je hoe het werkt.

 

 

Smartsuit

Maar Samsung wilde meer dan alleen een handige knoop. Dus bied Rogatis, het modebedrijf van Samsung, de ‘smartsuit’ aan. Dit is een pak voor heren met de knoop en nog een aantal andere fijne details. Zo is het pak gemaakt van een stof die waterafstotend en ook nog eens kreukvrij is. In de eerste variant was een thermosysteem verwerkt waardoor het pak je extra warm hield. Maar er is daarna ook een speciaal zomerpak uitgebracht die je juist een koel gevoel geeft.

Het pak is gemaakt in een ‘slim fit’ model maar bied wel extra ruimte bij de knieën. En dat is zonder reden. Veel heren die een pak dragen moeten veel zitten en daarom hebben de makers extra ruimte op deze plek gecreëerd en ook nog eens gekozen voor een elastische stof.

En natuurlijk is er ook gedacht aan de mobiele telefoon. Aan de binnenkant zit er een speciale zak waar de Samsung telefoon perfect in past. Als deze gekoppeld is aan de knoop dan zou hij zelfs automatisch op stilstand komen te staan wanneer je hem in je zak draagt.

 

Nog even wachten

Voor Samsung is dit voorlopig nog een product dat alleen nog wordt aangeboden in Zuid Korea. Daar kost het pak omgerekend zo’n €424. Maar gezien de snelheid van de technologische ontwikkelingen verwacht ik dat het niet zo heel lang zal gaan duren voordat we ook in Europa dit soort handige pakken kunnen kopen. En ik hoop dat ze tegen die tijd ook een variant voor dames hebben bedacht want tot op heden wordt het pak alleen nog voor heren aangeboden.

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge