De satijnen blouse op het werk

Ik ben dol satijn, en altijd al geweest. De glans, de luxe uitstraling en de soepele manier waarop het valt. Alles bij elkaar vind ik mooi. In oktober liet ik ook al eens in een artikel zien dat ik op jonge leeftijd begon het het dragen van satijnen blousejes. En tot de dag van vandaag doe ik dat nog steeds heel graag. Ik draag vooral de satijnen blouse op het werk. In dit artikel vertel ik jou waar ik op let bij het kopen van deze blouse en laat ik je zien hoe ik deze het liefste draag.

De satijnen blouse op het werk

Hoe ik hem draag

Omdat ik zo een grote liefhebber ben van satijn draag ik de blouse meestal zonder colbert of vest er overheen. Ik vind het gewoon te mooi om het te verbergen. Meestal combineer ik de blouse met een zwarte, effen pantalon. Op die manier springt de blouse echt naar voren en bovendien maakt de zwarte pantalon de outfit ook meteen extra chique. In de zomer draag ik er dan meestal pumps onder en in de winter korte laarzen.

Maar dan heb je nog te maken met het vraagstuk over het wel of niet instoppen van de blouse. Ik heb hier eerder een apart artikel over geschreven en daarin ook aangegeven dat ik de blouse het liefste in mijn broek draag. Maar bij de satijnen variant wil dat nog wel eens verschillen. Ik draag hem er meestal in, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Maar er zijn wel eens momenten dat ik het lekkerder vind om hem los te dragen.

Wat ik dan meestal doe, is dat ik hem alleen aan de voorkant in mijn broek stop. Op die manier zie je er aan de voorkant even wat netter uit en aan de achterkant creëer je een nonchalante uitstraling. Die combinatie vind ik erg leuk. Op de foto’s hier boven kun je zien hoe dit er uitziet.

Tips voor het kopen van een satijnen blouse

  • Het allerbelangrijkste is om een satijnen blouse vooral niet te klein te kopen. Een kleine blouse staat niet mooi, maar bij satijnen gaat dat nog meer opvallen. Door de glanzende stof zie je heel duidelijk dat er plooien ontstaan en dat is echt niet mooi.
  • Twijfel je of hij te groot is? Check dan de naden bij de schouders. De mouwinzet hoort precies op de hoek van je schouders te vallen. Als hij er overheen valt, dan is hij te groot.
  • Zorg dat de blouse lekker lang is. Op die manier kun je er voor kiezen of je hem in of uit de broek wilt dragen. Of je in je rok natuurlijk!

De blouse op de foto’s in het artikel heb ik afgelopen week bij Steps gekocht. Ik draag hem in maat 46, gecombineerd met een pantalon van C&A en laarzen van Manfield.

Groetjes,

Aileen

3 reacties

  1. De satijnen blouse blijft ook altijd een van mijn favorieten. Het zit lekker en ziet er daarnaast casual chic uit. Ook kan je deze blouse makkelijk met een broek of rok combineren. Heb er laatst nog een gekocht voor de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge