Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot

Je kent het misschien wel. Van die momenten dat je een leuk kledingstuk voorbij ziet komen en denkt: zo iets wil ik ook hebben. Ik denk dat we dat allemaal wel kennen. Dan ga je op zoek naar dit kledingstuk of iets soortgelijks en vervolgens ben je uren bezig in de winkels of online om net dat item te vinden. Nou, hou je vast. Er is nu een app die serieus die kleding voor je opzoekt. Welkom bij Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot.

 

Wat?

Ik zag de app gisteren voorbij komen op Instagram bij Kim Kardashian en was meteen nieuwsgierig. Zij is een zogenaamde Screenshop ambassadeur. Dat wil zeggen dat zij mee heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de app en deze nu promoot. In onderstaande video laat ze in nog geen minuut zien hoe de app werkt.

 

Kort samengevat komt het er op neer dat je een screenshot maakt van een outfit en de app vervolgens online voor jou op zoek gaat naar kleding dat overeen komt met deze outfit. Als je de kleding leuk vindt, dan kun je ze opslaan als favoriet of direct online kopen.

 

Werkt het echt?

Ik moest natuurlijk even testen of het echt goed werkte. Als eerste heb ik een screenshot gemaakt van een outfit foto die op de Instagram pagina van Suistudio staat.

Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot

Zodra je de screenshot upload, dan duurt het echt maar een paar seconden voordat de app de kleding heeft gevonden. De app selecteert automatisch een aantal kledingstukken die op de foto staan en gaat deze vervolgens online zoeken. Op bovenstaande foto is hij op zoek gegaan naar de pantalon van de foto. En ik moet zeggen, dat vind ik toch behoorlijk knap. Zeker omdat de pantalon van de foto echt lijkt op hetgeen wat de app aanbiedt.

 

Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot

Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot

Maar zelfs met schoenen en zonnebrillen werkt deze app goed. Ik vind het echt bijzonder om te zien hoe snel en goed de resultaten naar voren komen.

 

Mijn outfit

Oké, laat ik nu eens een foto van mijzelf als voorbeeld gebruiken. Kijken of dat ook zo goed werkt.

Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot

Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze foto wat donkerder is en ik snap dat het daardoor lastig is om soortgelijke kleding te vinden. De kanten jurk kan de app bijvoorbeeld niet goed zien en dus worden er donkere rokken getoond.

 

Screenshop: je (werk)kleding vinden door een screenshot

Maar het vestje wordt wel goed getoond. Een echt dieptepunt zijn de pumps. Ik draag zwarte pumps op de foto, maar de app laat serieus slippers met bont zien. Ehhh… dat is wat anders. Maar ja, de foto is ook niet heel duidelijk.

 

Conclusie

Ik vind het een super leuke app. Hij werkt redelijk goed en het is gewoon leuk om op je telefoon te hebben. Ideaal wanneer je iets ziet wat je wilt hebben en zo kun je ook meteen modellen en prijzen vergelijken. Hij is trouwens gratis en je kunt hem downloaden in de App store of via Google Play.

Ben je nieuwsgierig naar de techniek die er achter zit? Check dan de website van Screenshop, hier kun je meer lezen over deze nieuwe technologie.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge