Secret Collar

Draag jij wel eens een blouse onder een trui of vest? Vind jij het dan ook zo lastig dat je blouse gedurende de dag wel eens uit je broek kruipt? Dat komt natuurlijk door de kleding die je er overheen draagt. Het vest of de trui zorgt voor een extra wrijving en hierdoor kruipt je blouse snel omhoog.

Ja, ik ken het probleem. Nu zag ik een paar weken geleden bij de webshop van Dressesonly een kledingstuk die dit probleem in één keer wegneemt: de Secret Collar van SRNDPTY. Benieuwd hoe dit er uitziet? Lees dan snel verder.

 

Secret Collar

De Secret Collar is een soort halve blouse. Het model loopt ongeveer tot aan je borsten en de mouwen ontbreken. Klinkt een beetje vreemd en dat is het eigenlijk ook wel.

collage-kraag-dressesonly4

Voor de gelegenheid wilde Madame graag op de foto dus ik heb haar ook maar een plekje gegeven in dit artikel ;-).

Op de foto lijkt het trouwens alsof de Secret Collar een beetje gekreukt is. Maar dit is niet zo, het lijkt te kreuken door de hanger. Bij een normale blouse zorgen de mouwen ervoor dat het geheel strak op de hanger zit en die mouwen ontbreken bij dit kledingstuk.

 

 

collage-kraag-dressesonly-1

De Secret Collar is speciaal gemaakt om onder een kledingstuk te dragen. Op bovenstaande foto draag ik er een zwart T-shirt overheen, gecombineerd met een zwarte pantalon en een crème kleurige parelketting. Om het geheel een warme uitstraling te geven koos ik voor camel enkellaarzen en een bijpassende riem.

Bij een normale blouse zou ik er niet zo snel een T-shirt overheen dragen. Dit zit meestal erg strak en bovendien zie je de knopen er duidelijk doorheen schijnen. Bij de Secret Collar heb je dit probleem niet. De kraag zit wat minder strak dan bij een blouse maar schijnt hierdoor ook niet door je bovenkleding heen.

 

 

dsc_1419

Op bovenstaande foto’s kun je zien hoe de Secret Collar er uitziet onder mijn T-shirt. In het begin was ik wel een beetje aan het stoeien. Omdat er geen mouwen aan vastzitten gaat het geheel snel schuiven. Om die reden heb ik hem vastgezet door de uiteinden in mijn BH te stoppen. Dat gaat erg goed want op die manier blijft alles netjes zitten.

 

collage-kraag-dressesonly2

Meestal ben ik geen fan van spijkerstof. De structuur is vaak erg stug en hierdoor vind ik het er niet zo netjes uitzien. Maar in dit geval ben ik zeer te spreken over de spijkerstof. De ontwerpers van SRNDPTY hebben gekozen voor een soepele, effen stof dat netjes is afgewerkt. De kraag valt mooi naar beneden, blijft goed zitten en ik zou dit zeker voor een zakelijke gelegenheid dragen.

 

dsc_1383

 

Conclusie

Ja, ik vind de Secret Collar een leuk kledingstuk. Of is het eigenlijk wel een kledingstuk? Is het niet meer een accessoire? Ik weet het niet, maar het is wel een item dat een bekend probleem op een eenvoudige manier oplost. Bovendien past het iedereen, kun je het vrijwel onder alles dragen en ziet het er netjes uit. Het enige nadeel is dat de stof niet helemaal strak langs je hals valt, zoals bij een normale blouse. Maar daar tegenover staat ook dat de stof niet knelt, je voelt eigenlijk niet dat je het aan hebt.

De Secret Collar van SRNDPTY is verkrijgbaar in de kleuren Denim Dark Blue, Denim Light Blue en white. Je kunt kiezen uit de maten S/M en L/XL. Hij is te koop via dressesonly.nl en kost €39,00.

 

Groetjes,

Aileen

 

gi

 

2 Comments

  1. Ja, leuk, ik zie ze meer de laatste tijd. 40 euro vind ik echter wel een straf prijsje. Vraag me af of je zoiets niet zelf kunt knippen van een oude blouse?

    • Ja, mee eens. Het is niet goedkoop. Nu moet ik wel zeggen dat dit netjes staat omdat het een nieuw item is. Bij een oude blouse zou het wel kunnen maar vaak is de kraag dan wel al versleten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge