Sieradenontwerpster Natalie Hoogeveen

Gisteren publiceerde ik een artikel over de Sieraad Art Fair en kon je zien welke business proof items daar werden gepresenteerd. Tussen alle ontwerpers was er één die mij in het bijzonder opviel. Ik was meteen enorm onder de indruk van haar collectie en kon niet stoppen met het maken van foto’s. Vrolijk, fris, draagbaar en met een beetje humor. En ook nog eens geschikt voor de zakelijke vrouw én man. Ik zeg: pérfect voor Prettybusiness! Daarom heb ik besloten om een apart artikel te schrijven over deze ontwerpster en haar sieraden.

 

Natalie Hoogeveen

dsc_1069

Voordat ik je de sieraden laat zien zal ik je eerst even voorstellen aan het brein achter de collectie: Natalie Hoogeveen. Deze edelsmid is alweer ruim 16 jaar bezig met haar vak en heeft ondertussen verschillende prijzen op haar naam staan. Inmiddels wordt haar collectie verkocht in winkels en webshops, verspreid over heel Nederland. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Vrolijk en speels

collage-nathalie-hoogeveen7

Bij aankomst van haar stand waren de schattige konijnenhoofdjes het eerste wat mij opviel. Ze hingen heerlijk speels aan een ketting in een elegante, gouden vitrine. Even later zag ik aan de overkant van deze tafel net zulke vrolijke aapjes aan zilveren kettingen hangen. Ik werdt er meteen blij van.

collage-nathalie-hoogeveen4

Van die schattige konijnenhoofdjes heeft Natalie trouwens ook klokjes gemaakt. En nu moet ik eerlijk zijn. Laat mij een klein, nostalgisch klokje aan een ketting zien en ik ben al snel verkocht. Ik ben gewoon dol op kettingklokjes en zeker wanneer ze mooi zijn bewerkt.

collage-nathalie-hoogeveen15

Naast de liefde voor gouden konijntjes is Natalie duidelijk ook dol op hertjes. Je ziet ze overal terugkomen in haar collectie: gouden herten, gestippelde herten en soms dragen ze zelfs een eigen ketting. Zo leuk!

colage-nathalie-hoogeveen2

Om bovenstaande broche moest ik gelijk lachen. Zie je het voor je? De achterkant van een koe op je colbert? Voor een zakelijke gelegenheid zal ik dit niet zo snel dragen maar grappig is het zeker.

Kraagsieraden

Ik werd pas écht verliefd op deze collectie toen ik de kraagsieraden zag. Deze items maak je (hoe voorspelbaar) vast aan de punten van je kraag en draag je als een soort ketting bij je outfit. Ik kende dit soort sieraden wel al maar Natalie maakt er écht unieke items van.

collage-nathalie-hoogeveen5

collage-nathalie-hoogeveen9

Het leuke aan deze kraagsieraden is dat je ze makkelijk kunt dragen, ook op het werk. Hiermee vervang je op een unieke wijze je ketting en benadruk je ook nog eens je kraag. En door je kraag te benadrukken zorg je er ook meteen voor dat je outfit er een stuk zakelijk uitziet. Dit sieraad is dus zowel zakelijk als uniek. Wat wil je nog meer?

colage-nathalie-hoogeveen1

collage-nathalie-hoogeveen8

Het kraagsieraad links onderin de bovenste foto is mijn persoonlijke favoriet. De zilveren kleur in combinatie met de zwarte stenen zorgt ervoor dat het een item is dat je makkelijk kunt combineren met verschillende kledingstukken. Je kunt hem chique dragen met een zwarte blouse of juist laten opvallen met gekleurde kleding.

Ook voor mannen

colage-nathalie-hoogeveen3

Tenslotte worden ook de mannen niet vergeten. Ze bied diverse manchetknopen aan, allemaal in dezelfde vrolijke stijl met afbeeldingen van verschillende diersoorten.

Conclusie

Ik ben fan, dat moge duidelijk zijn. Voor diegene die ook zo dol zijn op haar collectie; houd wel rekening met de prijs. De sieraden zijn gemaakt door een professionele edelsmid en daar is de prijs dan ook naar. De bedragen variëren van ongeveer €100 tot €350. Maar daarvoor heb je wel een uniek item dat met de hand is gemaakt. Leuk detail: ze maakt ook sieraden op aanvraag.

Vind jij de collectie van Natalie ook zo leuk? Bekijk dan al haar items op de website of like haar Facebook pagina als je op de hoogte wilt blijven van haar activiteiten.

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge