Slippers op kantoor: kan dit in het buitenland wél?

Ieder jaar rond de zomer is het weer raak. Het is opnieuw hét gesprek van de dag en iedereen heeft er een mening over. Ik heb het over de vraag of slippers nu wel of niet geschikt zijn voor een reguliere werkdag. Het houdt de mensen bezig en ook de media spelen hier op in. Maar doen wij nu zo moeilijk of is het in andere landen ook een ‘dingetje’? Tijd voor een artikel over één van de bediscusieerde vragen over slippers op kantoor: kan dit in het buitenland wél?

 

Slippers op kantoor: kan dit in het buitenland wél?

Daar doen ze het wél!

Aangezien ik schrijf over zakelijke mode is het lezen van artikelen over dit onderwerp natuurlijk een belangrijk deel van mijn werk. Net zo belangrijk als het lezen van commentaar dat anderen daar op hebben trouwens. Maar zodra het gaat over slippers op het werk, dan lees ik echt niet alles meer. Want jeetje, wat kunnen mensen toch vreselijk uit hun dak gaan zodra het over dit onderwerp gaat. Het lijkt heel vaak wel alsof mensen zich aangevallen voelen wanneer een (imago)stylist roept dat dit echt niet kan. Dat mensen zich dan ineens gaat verdedigen omdat ze kennelijk zelf wel slippers dragen op het werk.

Wat mij opvalt bij dit soort reacties is dat mensen vaak verwijzen naar het buitenland. Ze geven aan hoe normaal het daar is en dat we niet zo moeilijk moeten doen. Maar klopt dat wel? Doen we zo moeilijk? En zijn slippers in het buitenland allang geaccepteerd?

 

Doen ze het wel eigenlijk?

Tuurlijk, er zullen ongetwijfeld buitenlandse bedrijven zijn waarbij je prima op slippers kunt werken. Net zoals in Nederland trouwens. Het hangt allemaal af van je functie, het bedrijf waar je werkt en natuurlijk in de eerste plaats van jezelf.

Ik dacht in het verleden ook wel eens na over de vraag of dit in het buitenland meer geaccepteerd is. Als ik bijvoorbeeld denk aan warme landen, dan kan ik mij voorstellen dat veel meer mensen op slippers lopen. Ik was dan ook heel blij toen ik vorig jaar de resultaten van een wereldwijd onderzoek over onder anderen slippers op het werk onder ogen kreeg. In het onderzoek waren mensen uit zo’n 100 landen gevraagd naar hun mening over slippers op het werk. Ze konden aangeven of ze het wel of niet vonden kunnen.

Destijds heb ik daar ook een artikel over geschreven met mijn mening over dit onderwerp. Hierin heb ik een aantal cijfers uit het onderzoek verwerkt. Mijn mening ga ik voor dit artikel dan ook niet opnieuw ventileren. Jullie worden momenteel waarschijnlijk ook al genoeg geconfronteerd met allemaal meningen en adviezen over dit onderwerp :-).

 

Harde cijfers

Wel heb ik voor jou een overzicht gemaakt waarin je kunt zien hoe er per land wordt gedacht over slippers op het werk. Ik heb de uitkomsten van het onderzoek namelijk in een staafdiagram gezet.

 

Slippers op kantoor: in het buitenland kan het wél?

De hoogte van het percentage geeft aan hoeveel procent van de ondervraagden van mening is dat slippers geschikt zijn voor op kantoor.

 

Conclusie

Ik denk dat je na het bekijken van de afbeelding al zelf redelijk een conclusie hebt kunnen trekken. Op één land na zijn ondervraagden uit alle landen van mening dat slippers niet geschikt zijn voor op kantoor. Het gemiddelde percentage van het volledige onderzoek is veertien procent.

Dus om antwoord te geven op de vraag: Nee, slippers zijn niet per definitie meer geschikt voor op het werk in het buitenland. Nogmaals hangt het natuurlijk wel af van verschillende omstandigheden maar wanneer je kijkt naar de gemiddelde mening van mensen op kantoor, dan is het raadzaam om geen slippers te dragen.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge