Steeds meer vrouwen nemen afscheid van de beugelbeha

Door de pandemie zijn we comfortabele kleding meer gaan waarderen. Maar dat geldt niet alleen voor onze bovenkleding, ook de onderkleding is meegegaan in deze trend. Steeds meer vrouwen nemen afscheid van de beugelbeha of dragen überhaupt geen beha meer. Maar wat voor consequenties heeft dit? Ga we zometeen zonder beha naar kantoor? 

Steeds meer vrouwen nemen afscheid van de beugelbeha
Foto: MAX LIBERTINE – Unsplash

Persoonlijk zou ik mij niet fijn vinden om mijn dames zonder ondersteuning te verwelkomen op kantoor. Ik zal mij naakt voelen en bovendien vind ik ze er mooier uitzien met beha. Toch snap ik heel goed dat er vrouwen zijn die de beha definitief vaarwel hebben gezegd. Want laten we eerlijk zijn, velen hebben er een haat-en liefdesverhouding mee. 

 

Home is where the bra comes off

Aan de ene kant kan het fantastisch zijn. Want hoe oud je ook bent en wat er allemaal al is gaan hangen, de beha zorgt ervoor dat de zwaartekracht even niet meer bestaat. Want de dames staan trots omhoog. En als je geluk hebt, dan heb je ook nog een mooi exemplaar kunnen vinden die ze verpakt alsof het cadeautjes zijn. Met elegant kant en strikjes zien ze er ineens prachtig uit! Hoewel niemand dit zal zien op het werk weet jij wat je draagt en dat geeft menig vrouw een goed gevoel.

Maar dan komen we thuis. En laten we eerlijk zijn: home is where the bra comes off. Want hoe fijn is het gevoel van het uittrekken van de beha? Het is heerlijk wanneer de dames bevrijd worden van dit mooie, maar toch ook strakke ondergoed. Even geen beugel tegen je ribben, geen bandjes die afzakken of haakjes die weer iets strakker gezet moeten worden. Tijd om ze even te laten rusten. Voor heel even, want de volgende dag mogen ze weer in dit moderne corset worden gestoken.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het kopen van de beha. De hel. Want wanneer je eenmaal een goede hebt gevonden kan deze een paar maanden of jaren later ineens niet meer passen. Je lichaam verandert constant en dat geldt ook voor de dames. Dus mag je opnieuw de paskamer in en je laten adviseren door een dame in de winkel. Waarvan je trouwens mag hopen dat zij er verstand van heeft want dat is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend.

Kortom: ik snap heel goed dat er vrouwen zijn die niet meer willen beginnen aan dit tafereel. Die zich willen bewegen zonder dat strakke ding om hun borsten. 

 

Steeds meer vrouwen nemen afscheid van de beugelbeha

De pandemie was het ideale moment om hiermee te experimenteren. Om eens op zoek te gaan naar comfortabele alternatieven. En dan zijn de vrouwen massaal gaan doen. Voor het eerst in vijf jaar werden er vanaf 2019 meer beha’s met een zachte padding verkocht dan met een beugel. Ook kiezen steeds meer vrouwen voor een beha van elastiek. De verkoop van sportbeha’s is sinds 2019 zelfs met 50% gestegen.

Zo’n 20% van de vrouwen hebben inmiddels besloten om minder vaak een beha te gaan dragen en 34% heeft er helemaal afscheid van genomen.

 

Ga we zometeen zonder beha naar kantoor?

Toch verwacht ik niet dat we binnen korte tijd afscheid zullen nemen van de beha. Ze worden wellicht minder gedragen dan voorheen, maar er zal altijd behoefte blijven aan ondersteuning. Voor de dames met een grotere boezem kan het zelfs pijnlijk zijn om rond te lopen zonder beha. 

De trend sluit naadloos aan op die van de vercasualisering. In beide gevallen staat comfort centraal en worden de klassieke regels langzamerhand gebroken. En waarom ook niet? Zolang je er representatief uitziet en je fijn voelt, dan is er niets mis met een behaloze kantoordag.

 

Groetjes,

Aileen

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge