stel je vraag – haar

De vorige keer gingen de vragen in het stel-je-vraag artikel over mijzelf en Prettybusiness. Ik vertelde over de reden waarom ik een blog ben gestart, op welke manier ik het combineer met een fulltime baan en hoe mijn man hiermee omgaat.

Nu ben ik alweer een half jaar bezig met Prettybusiness en ik vind het erg leuk om te zien wat voor effect dat heeft op mijn omgeving. Zowel vrouwen als mannen vragen mij inmiddels regelmatig (toch wel een paar keer per week) om advies. De vragen gaan vaak over kleding, haar of make-up en dat is logisch. Daar schrijf ik grotendeels natuurlijk ook over.  Sommige vragen worden vaker gesteld of blijken al heel lang bij mensen in het hoofd te hebben gezeten. Deze vragen én antwoorden wil ik graag met jullie delen. Daarom behandel ik vandaag 3 vragen over haar.

 

Ik heb mijn haar geblondeerd en het is daardoor erg droog geworden. Ik heb gehoord dat haarmaskers hier tegen helpen. Welke maskers kan ik het beste gebruiken en waar moet ik op letten?

Dit is een bekend probleem. Iedereen die langdurig het haar kleurt of blondeert wordt op een dag hiermee geconfronteerd. Haarmaskers zijn altijd goed, voor ieder haar en iedere kleur. Maar er zijn enorm veel soorten. Daarom is het belangrijk dat je bij het kiezen van een haarmasker als eerste goed kijkt naar je haar. Is je haar door het blonderen een beetje droog geworden maar valt de schade nog mee? Kies dan voor een masker voor gekleurd en geblondeerd haar. Dit type maskers voeden je haar en beschermen ondertussen ook de kleur. Dit laatste is voor geblondeerd haar minder belangrijk dan voor gekleurd haar.

Als je haar erg beschadigd is dan kun je het beste een intens voedend masker gebruiken. Deze maskers richten zich hoofdzakelijk op het herstelproces en minder op de kleur van het haar. Dit kan je in eerste instantie misschien afschrikken omdat je wilt dat je geblondeerde lokken de juiste kleur behouden. Toch zal ik je aanraden om voor het intense masker te gaan als je erg droog haar hebt. Na langdurig gebruik zul je namelijk merken dat het haar en daarbij dus ook de kleur er mooier uit gaat zien.

Na een lange werkdag geen zin om je tijd aan haarmaskers te besteden? Ga dan lekker efficiënt met je tijd om en combineer je taken. Het voordeel van een haarmasker is dat je er makkelijk uren mee kunt rondlopen. Sterker nog, de meeste maskers werken beter wanneer je ze langer laat intrekken. Stap dus na je werkdag onder de douche, was je haar met shampoo, dep het droog, doe er een haarmasker in en laat het lekker zitten. Ga op de bank tv kijken, een was draaien of je laatste mailtjes wegwerken. Zet je haar vast met een grote klem om te voorkomen dat het gaat uitzakken. En je spoelt je haar pas uit als jij daar tijd voor hebt. Je kunt het gemakkelijk een hele avond laten zitten en pas uitwassen als je naar bed gaat. Vergeet niet om je haar goed droog te deppen (niet wrijven, hierdoor beschadigd je haar) en een handdoek op je kussen te leggen. Als je dit proces wekelijks herhaalt dan zul je merken dat je haar er enorm

 

Op jouw website zie ik regelmatig artikelen waarin jij kapsels laat zien. Dat ziet er erg leuk uit maar ik heb niet zulk dik haar. Wat kan ik het beste doen als ik het toch zo wil opsteken?

Mijn haar is redelijk dik, dat klopt. Maar ik bewerk meestal mijn haar voordat ik het opsteek. Dat schrijf ik ook altijd in artikelen. Ik doe er een zachte wax in of föhn het eerst met mouse droog. Op die manier zorg ik ervoor dat mijn haar wat meer ” body” heeft. Als je serieus meer volume in je haar wilt dan raad ik aan om na het wassen veel mouse  er in te doen en het daarna droog te föhnen. Dat deed ik in dit artikel ook en als je het vergelijkt met een ander artikel waarin ik wax gebruik dan zie je het verschil.

Naast preppen (zo noem je föhnen met mouse) kun je ook volume poeder gebruiken. Dit is een witte poeder die je op je hoofdhuid strooit. De poeder maakt het haar stroef. Hierdoor is een beetje wrijven door je haren genoeg voor wat extra volume. Houd er wel rekening mee dat het er eigenlijk alleen voor zorgt dat de eerste 2-3 cm haren vanaf je hoofdhuid stroever worden. Het haar zelf krijgt niet meer volume. Het is wel een handig middel als je bijvoorbeeld een kapsel wilt creëren met wat meer volume bovenop het hoofd.

 

Ik kleur mijn haar en in de zomer ziet het er altijd anders uit dan in de winter. De kleur wordt vaal en lichter en dat vind ik niet mooi. Wat kan ik hier tegen doen?

Eigenlijk verkleurd bijna ieder haar in de zomer. Vaak is de combinatie van zee, strand en zon echt funest voor het haar. Het zout uit de zee maakt je haar droog en stug, zand van het strand schuurt en beschadigd daardoor je haar en zon verbleekt de kleur. Nee, ons haar wordt niet echt blij van de zomer.

Als je het haar echt goed wilt beschermen dan kun je het beste een hoed of doekje op je hoofd dragen als je naar buiten gaat. Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk maar dit is wel de enige echte effectieve oplossing. Zelf wikkel ik in de zomer altijd een dun katoenen sjaaltje om mijn haar. Dit doe ik wel alleen als ik thuis ben. Het kan wel grappig staan maar echt leuk is het nu ook weer niet. Zie de foto hier onder.

 

Met een leuke zonnebril en kleuren die bij elkaar passen probeer ik de outfit toch nog een beetje leuk te maken. Maar dit draag ik dus alleen in mij eigen tuin en op het dakterras.

Als je net zoals ik geen zin hebt om zo de deur uit te gaan dan kun je een beschermende spray voor je haar gebruiken met UV filter. Ik gebruik zelf de Philip B Oud Royal Thermal Protection Spray. Deze spray beschermd niet alleen tegen de zon maar ook tegen chloor, zout water en de warmte van de föhn, stijl-of krultang. Hij maakt het haar super zacht en ruikt ook nog eens heerlijk. In de zomer gebruik ik het voor de zon en gedurende de rest van het jaar als bescherming tegen de hitte van de föhn of krultang. Eigenlijk gewoon altijd dus. En ja, zelfs als ik in de zomer gewoon op kantoor moet werken. Dat (half) uurtje in de felle zon tijdens je pauze kan je haar al behoorlijk beschadigen. Zeker rond dat tijdstip als de zon zo hoog staat.  De spray staat op bovenstaande foto (rechter product) en in dit artikel kun je de review lezen.

Als laatste kun je er voor kiezen om een hoed te dragen. Kies dan bij voorkeur voor een grote hoed zoals op bovenstaande foto. Op deze manier wordt het haar zo optimaal mogelijk beschermd tegen de zon. En als je dan nog bang bent voor verkleuring dan kun je het haar extra goed beschermen door een beschermende spray te gebruiken in combinatie met een grote hoed.

 

Heb jij nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of vragen over een ander onderwerp? Je kunt deze stellen op de stel je vraag pagina. En misschien behandel ik jouw vraag (anoniem) de volgende keer.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge