Stel je vraag – persoonlijk

Op 16 november jl. heb ik jullie via mijn prettybusiness facebook pagina laten weten dat ik een stel je vraag pagina heb gemaakt. Jullie kunnen op deze pagina alle vragen stellen over mijn website, producten, artikelen en nog  veel meer.

Sinds ik prettybusiness ben gestart heb ik enorm veel persoonlijke vragen gehad die gaan over de wijze waarop ik omga met mijn blog. Vandaag zal ik de meeste gestelde vragen beantwoorden.

 

1.Hoe ben je op het idee gekomen van Prettybusiness? En hoe kom je aan deze naam?

Ik ben op het idee gekomen om een blog te starten door een collega van mij. Hij vond dat ik erg enthousiast over dingen kon praten en dat ik hier iets mee moest doen. Toen hij zei dat ik een blog zou moeten starten en voelde ik hier in eerste instantie niet veel voor. Er bestaan enorm veel blogs en om die reden had ik geen idee waarom mijn blog iets zou kunnen toevoegen. Hij adviseerde mij om goed na te denken en een concept te bedenken wat nog niet bestond. En het idee van een blog bleef in mijn hoofd spoken. Ik dacht terug aan de tijd dat ik voor het eerst ging werken op een kantoor binnen een overheidsorgaan en hoe onzeker ik toen was. Met een mode achtergrond had ik weinig kennis van zakelijke kleding en geen idee wat de do’s en dont’s zouden zijn. Ik ging via internet op zoek naar informatie over zakelijke kleding en kon helaas bijna niets vinden. Gelukkig bleek er geen strikte dresscode op mijn werk te zijn en bleek mijn eigen stijl al redelijk netjes. Toch ben ik de jaren erna gaan onderzoeken welke kleding mij zelfvertrouwen gaf en waar ik mij specifiek op het werk prettig in voelde. Met deze ervaring in mijn achterhoofd ben ik prettybusiness.nl gestart. Ik weet zeker dat er meer vrouwen zijn die stoeien met werkkleding en zich ook wel eens onzeker voelen hier over. Ik wil met mijn website hoofdzakelijk vrouwen, en in sommige gevallen ook mannen adviseren op dit gebied. De naam Prettybusiness heeft mijn man bedacht toen wij samen aan het brainstormen waren over een naam voor mijn website. Ik vind het een passende naam omdat het schoonheid en zakelijkheid combineert en dat is waar prettybusiness om gaat. Toen deze naam ook beschikbaar bleek te zijn als domeinnaam heb ik deze gelijk gekocht.

 

2.Door wie heb je de website laten maken?

Ik heb mijn website zelf gemaakt met WordPress. Ik heb alleen de eerste dag advies en hulp gehad van mijn broer. Omdat hij programmeur is heb ik mij vooral laten adviseren op financieel gebied. Ik wilde niet mijn blog laten hosten door bijvoorbeeld WordPress omdat ik dan geen eigenaar zou zijn van mijn website. Als het gaat om het kopen van een domeinnaam en een hosting kun je net zoveel geld uitgeven als je zelf zou willen. En omdat dit niet mijn originele kennisgebied is ben ik erg blij dat ik zijn advies kon krijgen hier over. Hij is die dag gebleven tot mijn website online was en is daarna naar huis gegaan. Vanaf dat moment heb ik zelf de website vorm gegeven en uitgebreid. Op het moment dat mijn website net online was had ik 2,5 week vakantie en zoals je zult begrijpen heb ik een groot deel daarvan besteed aan mijn blog. Na deze vakantie heb ik nog een paar weken in de avonden en weekenden gewerkt aan de laatste details. Op 20 september 2014 heb ik voor het eerst mijn website bekend gemaakt aan iedereen door een bericht te plaatsen op Facebook hier over. Daarna volgde ook LinkedIn en de Prettybusiness facebook pagina. Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen en nieuwtjes? Like dan mijn pagina via deze link.

3.Hoe combineer je een blog met je baan?

Ik werk fulltime en dit combineren met mijn blog is zeker niet makkelijk. Ik ben enorm gek op mijn baan, stop er veel energie in en werk ook wel eens over. Ik zeg wel eens dat ik last heb van de ‘ziekte’ ambitie. Zowel binnen mijn werk als mijn blog wil ik groeien en ambitie is dan ook iets wat  onlosmakelijk met mij is verbonden.  Het valt dus niet te genezen 😉 Toch probeer ik de tijd die ik spendeer aan mijn blog en de tijd die ik besteed aan mijn baan te scheiden. Ik werk niet op mijn werk computer aan mijn blog en andersom. Als de ene laptop uit gaat dan gaat vaak de andere aan en op die manier probeer ik mijn focus te behouden. In praktijk komt het er vaak op neer dat ik doordeweeks 3-4 avonden en in het weekend gemiddeld 1 hele dag (verdeeld over 2 dagen) spendeer aan mijn blog. Ik post op dit moment 3 artikelen per week op mijn blogen ieder artikel ben ik zo’n 3-4 uur bezig. Dit is inclusief onderzoek, foto’s maken of zoeken, schrijven en spelling controle. Per week ben ik alles bij elkaar zo’n 15-20 uur bezig met mijn blog. Naast het schrijven van artikelen (ongeveer 9-12 uur pw) ruim ik ook altijd extra tijd (verschillend) in om mijzelf meer te leren over het beheren en communiceren van mijn website. Ik test programma’s en plugins (talloze extra opties die je kunt installeren met WordPress) uit, lees andere blogs en informatie over de mogelijkheden van WordPress. In combinatie met mijn baan van 36 uur is dit inderdaad best veel maar ik doe dit met veel liefde.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De laptop die ik gebruik voor mijn blog

 

4.Waarom staat er zo weinig over jou op de website? Over je man en katten lees ik bijvoorbeeld niets.

Ik ben prettybusiness gestart om anderen te helpen en dit is dan ook mijn uitgangspunt als ik artikelen schrijf. Om die reden is de informatie die ik over mijzelf deel hoofdzakelijk bedoeld om een boodschap over te brengen, iets duidelijk te maken. Ondanks dat ik de eigenaar ben van Prettybusiness wil ik niet dat de website om mij gaat zoals dat bij veel andere bloggers wel zo is. Er zijn genoeg bloggers die bijvoorbeeld hun leven vloggen (video blog) of wekelijks een artikel schrijven over wat zij doen in het dagelijks leven. Ik kan niets uitsluiten maar op dit moment heb ik niet de ambitie om iets soortgelijks ook te gaan doen op mijn website. Prettybusiness is er om jullie te amuseren, te informeren en te adviseren. Maar mocht mijn blog wat onpersoonlijk worden dan hoor ik dat natuurlijk graag van jullie.

En ja, ik leef met een fantastische man en 2 katten. De 2 katten heten Diva en Madame en ik ben dol op ze. Het zijn eigenlijk gewoon onze kinderen. Mijn man heet Danny en is de liefde van mijn leven. Hij vindt het enorm leuk dat ik een blog heb is en zeer betrokken. Zo leest hij al mijn artikelen, deelt ze op facebook en geeft advies als ik daar  behoefte aan heb. Ja, ik voel mij een intens gelukkig mens met een man die zo vierkant achter al mijn ambitie en doelen staat.

Hebben jullie vragen over mijn blog, artikelen, producten of andere zaken? Stel deze dan op deze pagina en dan zal ik jou vraag (anoniem) binnenkort in een nieuw artikel beantwoorden.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge