Stewardessen Aer Lingus mogen eindelijk broek dragen

Vanaf 10 februari mogen de stewardessen van Aer Lingus eindelijk een broek dragen. Met de invoering van de nieuwe uniformen kunnen de dames namelijk kiezen tussen een rok of broek, iets wat tot op heden niet mogelijk was. Maar dit is niet het enige wat de Ierse luchtvaartmaatschappij heeft aangepast…

 

Nieuwe uniformen

Het was inmiddels ook wel tijd voor wat nieuws. De huidige uniformen en bijbehorende dresscode zijn alweer zo’n tweeëntwintig jaar oud. 

Stewardessen Aer Lingus mogen eindelijk broek dragen

Foto: Aer Lingus

Stewardessen Aer Lingus mogen eindelijk broek dragen

Foto: Aer Lingus

De Ierse ontwerpster Louise Kennedy was destijds verantwoordelijk voor de uniformen en is ook nu weer aangesteld voor de nieuwe collectie. De turquoise tint die eerst de hoofdkleur was heeft nu een minder prominente rol gekregen. De kleding is hoofdzakelijk donkerblauw met enkele turquoise details. Daardoor ziet het geheel er wat formeler uit.

Stewardessen Aer Lingus mogen eindelijk broek dragen

Foto: Aer Lingus | Ontwerpster Louise Kennedy met crew

Ondanks de zakelijke uitstraling is men achter de schermen met de tijd meegegaan. De dames mogen, zoals eerder genoemd, vanaf 10 februari kiezen tussen een broek of een rok. Daarnaast hoeven ze geen make-up meer te dragen en zijn de regels met betrekking tot de kapsels versoepeld.

In de opsomming van veranderingen is de afschaffing van de make-up de meest opvallende. Deze industrie staat al jaren bekend om de strikte regels rondom cosmetica. Veel stewardessen hebben te maken met lange lijsten waarop precies staat wat ze wel en niet mogen dragen. Het was daarom ook opvallend toen vorig jaar Virgin Atlantic, bekend van multimiljonair Richard Branson, bekend maakte dat hun stewardessen niet meer verplicht waren om make-up te dragen. Het lijkt erop dat Virgin Atlantic hiermee een trend heeft gezet.

Stewardessen Aer Lingus mogen eindelijk broek dragen

Foto: Aer Lingus

Nieuwe kleur

Hoewel het geheel er op het eerste gezicht niet erg bijzonder uitziet, is ook de nieuwe collectie een grote verandering voor de luchtvaartmaatschappij. Tot op heden werd er vooral gebruik gemaakt van groene en lichtblauwe tinten bij de uniformen.  

Aer Lingus uniformen 1945 tot en met 1998

Foto: Aer Lingus | Uniformen van 1945 tot en met 1998

Deze keuze lag ook voor de hand, aangezien het logo van het bedrijf een groen klavertje drie is. Alleen tijdens de oprichting van de luchtvaartmaatschappij in 1936 koos men voor een bruintint als basiskleur.

Aer Lingus uniformen

Foto: Aer Lingus

Ondanks dat de nieuwe uniformen weinig creativiteit uitstralen, zowel qua kleur als vormgeving is het niet erg vernieuwend, vind ik het geheel er toch mooi uitzien. Klassiek en formeel, maar met turquoise als fris detail.

De grootste vooruitgang is wat mij betreft dan ook niet het uniform, maar vooral de dresscode. Want een vrouw die verplicht een rok aan moet, dat is niet meer van deze tijd.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge