Een stropdas die gemaakt is van spinnenzijde

Jawel, je hebt de titel echt goed gelezen. Dit artikel gaat over een stropdas die gemaakt is van spinnenzijde. Waarom? Omdat het zacht is, elastisch en ook gewoon heel mooi om te zien. Maar wie bedenkt dit en waar kun je het kopen? Ik vertel je er alles over…

 

Echte spinnen?!

Bolt Threats, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwe technologie, heeft deze speciale stropdas ontwikkeld. Maar wees niet bang, er zijn in dit proces geen écht spinnen gemarteld. Het bedrijf heeft zeven jaar onderzoek gedaan naar het zijde dat spinnen maken en dit nagemaakt. Om dit te realiseren is er negentig miljoen dollar ingezameld.

 

Nu zul jij je misschien afvragen waarom men juist spinnenzijde wil namaken. De reden is simpel. Het is heel elastisch, warm én ook nog eens super sterk. Het is zelfs drie keer sterker dan het materiaal dat wordt gebruikt voor kogelvrije vesten. Maar daarnaast is het ook beter voor de wereld. Er wordt bij dit proces namelijk veel minder water gebruikt dan bij de productie van normale garen.

Ondanks dat er al een stropdas van is gemaakt, de makers zijn nog steeds bezig om het materiaal te verbeteren. Wel staat vast dat het spinnenzijde voornamelijk is gemaakt van een combinatie tussen suiker, zout, water en gist.

 

 

 

Wil jij hem ook hebben?

De stropdas, die trouwens unisex is (en daarmee ook gelijk lekker hip), is helaas nog niet te koop omdat het gaat om een experiment. In maart 2017 zijn er vijftig limited edition exemplaren verloot onder alle mensen die er 314 dollar voor over hadden. Dat is omgerekend zo’n €267. Een flink bedrag voor een unieke stropdas. Maar het bedrijf heeft aangegeven in de toekomst meer kleding van spinnenzijde te gaan verkopen en dat dit ook betaalbaar zal gaan worden voor de ‘normale consument’.

 

Ik ben heel benieuwd en zou zelf toch wel graag een kledingstuk in de kast hebben hangen dat is gemaakt van spinnenzijde. Al is het alleen maar om te kunnen proberen. Ben jij ook zo benieuwd?

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge