De Suitsy: een onesie en pak in één

Loop jij het liefste de hele dag in je onesie? Vind je het zo lekker zitten dat je hem eigenlijk meer uit wilt doen? Maar wil je er wel netjes uitzien op het werk? Er bestaat nu een kledingstuk die er voor zorgt dat je niet meer hoeft te kiezen en het heet de Suitsy: een onesie en pak in één.

 

De Suitsy

Kort samengevat is de Suitsy is een onesie dat er uitziet als een pak. Het kenmerk van een onesie is dat het kledingstuk uit één deel bestaat en enkel sluit door middel van een rits aan de voorkant. Het klinkt wat oncharmant maar er zijn mensen die het vergelijken met een babypakje. Tja, maar dan dus voor volwassen mensen. Het voordeel van een onesie is dat het heel comfortabel zit. Ze worden meestal gemaakt van zachte fleece stoffen en zijn daarom uitermate geschikt om thuis op de bank te dragen.

Heb je het idee dat je het concept herkent? Dat zou best kunnen. De Suitsy werd in 2015 namelijk bekend omdat schrijver Greg Ferenstein de Suitsy als experiment een dag op het werk had gedragen. Zijn collega’s waren onder de indruk toen hij aan het einde van de dag vertelde dat hij eigenlijk een onesie aan had. Iedereen dacht dat Ferenstein een klassiek pak droeg. Dit verhaal kwam in het nieuws en zo bereikte het idee van Suitsy ook Nederland.

Destijds zat Suitsy nog in de beginnersfase. Jesse Herzog was de bedenker van dit nieuwe pak en wilde het door middel van Crowdfunding op de markt brengen. En dat lukte hem via de website Betabrand. In onderstaand filmpje prijst Herzog zijn nieuwe idee op een hilarische aan.

 

 

In het filmpje vertelt hij een aantal kenmerken van de Suitsy maar je ziet helaas nog niet alles. Ik heb de belangrijkste punten op een rij gezet:

  • De knopen aan de voorkant zijn nep, de onesie sluit namelijk door middel van een rits die is verstopt achter de knopen
  • Deze onesie zit onder andere zo lekker omdat het is gemaakt van een stretch stof
  • Het overhemd is gemaak van een stof die extra snel droogt en je lichaam koel houdt
  • Je kunt de onesie makkelijk wassen in de wasmachine
  • De broekspijpen zijn recht
  • Afgezien van die ene knoop bij je broek zijn er verder geen knopen die je open of dicht moet maken
  • Je mouwen zijn nooit te lang of te kort want ze zitten aan de mouwen van het colbert vast

Ook een leuk detail: het pak is gemaakt voor mannen maar kan ook worden gedragen door dames. Zie hier onder een foto van een vrouw in een Suitsy.

 

Hoe werkt het?

Natuurlijk laten de makers van het filmpje vooral de leuke kanten van de Suitsy zien. In de TV show Live with Kelly hebben ze het pak ook getest. Zie hier onder het fragment.

 

Ook een Suitsy?

Ben je enthousiast geworden en wil je dit nieuwe pak ook hebben? Dat kan want de Suitsy wordt wereldwijd én ook nog eens gratis verzonden via Betabrand. Maar nu komt de prijs. Voor één Suitsy betaal je 378 dollar, dat is zo’n 356 euro. Ze hebben nu een tijdelijke actie waardoor je 340 dollar betaalt, dat omgerekend alsnog 320 euro is. Ik vind het een serieus bedrag, zeker als je bedenkt dat je dit online moet bestellen en je het dus niet kunt passen. Het bedrag zal voor sommige mannen verwaarloosbaar zijn, zeker in vergelijking met wat je voor een luxe pak uit de winkel betaalt. Maar ik denk dat het voor veel mensen nog een pittig bedrag is.

Persoonlijk vind ik de Suitsy een erg leuke uitvinding. Als onesie liefhebber lijkt het mij dan ook erg leuk om er ééntje in de kast te hebben hangen.

Wat vind jij van de Suitsy? Zou je het willen testen of is het niks voor jou?

Groetjes,

Aileen

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge