Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

Ik moet bekennen dat ik geen liefhebber ben van sneakers. Maar soms, heel soms, kom ik ineens een sneaker tegen die mij direct aanspreekt. Meestal is het dan een model met een nette uitstraling. In het artikel van vandaag wil ik jou kennis laten maken met een nieuwe lijn met business proof sneakers. En niet zomaar een lijn. Nee, er zit een verhaal achter…

 

Daniel Essa

Daniel Essa groeide op in Syrië en had als kleine jongen al een passie voor mode en design. Om die reden ging hij in Damascus aan de Esmod, een hoge school gericht op mode, studeren. Zijn grootste droom was om ooit de eigenaar te zijn van een internationaal, luxe lifestyle merk. Dus zette hij zijn eigen atelier op. Daarnaast had hij drie jaar lang zijn eigen tv-show dat gericht was op mode, beauty, lifestyle en trends.

 


Door de oorlog in zijn land was het alleen lastig om zijn carrière verder uit te bouwen. Om die reden besloot hij te vluchten naar Frankrijk. Hij kwam terecht in Parijs en startte het YouTube kanaal The Parisian Gents, waarin hij mannen tips gaf over mode en uiterlijk verzorging. Toch bleef zijn droom in zijn achterhoofd zitten. Hij wilde immers een eigen merk opzetten. De laatste jaren heeft hij zich daarom verdiept in schoenenmode en recent zijn eigen lijn uitgebracht: de Daniel Essa Collection.

Met zijn collectie wil hij luxe sneakers op de markt brengen. En niet alleen de buitenkant van de schoenen zijn uniek, maar ook de binnenkant. Zo staat er in iedere schoen een persoonlijk woord. In één schoen staat bijvoorbeeld ‘peace’. Dit woord is voor hem als vluchteling heel belangrijk, omdat hij oprecht hoopt dat er ooit vrede zal komen in de wereld.

Inmiddels worden de sneakers online verkocht en binnenkort opent hij een concept store in Lille. Actrice Whoopi Goldberg zag de sneakers in Amerika en heeft inmiddels ook al een bestelling geplaatst.

 

 

Heren

Essa wilde een luxe lijn met sneakers opzetten, en dat is wat mij betreft zeker gelukt. Toen ik de schoenen in de eerste instantie los zag, vond ik ze al leuk. Maar wanneer je ziet hoe je deze kunt dragen in combinatie met een pak, dan krijg je echt een beeld van hoe dit staat. En dat beeld, dat vind ik persoonlijk heel gaaf. De schoenen zijn een soort combinatie van een sneaker en een nette loafer.

 

Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

 

Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

Opvallend is het feit dat de normale veters ontbreken. Hij heeft twee basismodellen en bij de één zijn er geen veters aanwezig, bij de ander voor slechts een deel. Juist de ontbrekende veters, dat maakt het ook zo netjes. Want dat is immers het onderdeel bij een sneaker dat zorgt voor een sportieve uitstraling.

 

 

Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

 

 

Dames

De damesschoenen zijn qua model hetzelfde als de herenschoenen. De variatie zit vooral op het gebied van kleur. Zo is er iets meer roze gebruikt dan bij de heren.
Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

Syrische vluchteling lanceert business proof sneakerlijn

Mocht je de schoenen ook zo mooi vinden, je kunt ze online bestellen. Je moet er wel voor in de buidel tasten. Ze kosten tussen de €335 en €380. Maar ze zijn wel met de hand in Europa gemaakt én natuurlijk uniek.

Ik ben benieuwd wat jij van deze sneakers vindt. Zou jij ze op het werk dragen of vind je ze alsnog te sportief? 

 

Groetjes,
Aileen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge