Wat The Devil Wears Prada ons leert over zakelijke mode

De film The Devil Wears Prada staat bij veel mensen bekend als de modefilm die het verhaal vertelt van Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue. Hoewel ik zelf het verhaal goed ken, is dat voor mij niet de reden waarom ik zo blij word van deze film. Het zit namelijk bomvol inspiratie. En ik heb de film om die reden al meerdere keren bekeken. Iedere keer zie ik wel weer iets nieuws. Hoogste tijd om te vertellen wat The Devil Wears Prada ons leert over zakelijke mode.

 

Kleur: houd het subtiel

 

De hoofdredactrice zie je in de film weinig met opvallende kleuren. Dat is eigenlijk ook niet zo raar, want met haar lichtgrijze haren staan zwart en wit haar erg goed. Maar als ze op kantoor is, dan draagt ze geregeld wel een beetje kleur. Vaak in de vorm van sieraden of accessoires, waardoor de kleuren niet de boventoon voeren maar er ondertussen wel voor zorgen dat er het geheel er net wat pittiger uitziet. De gekozen kleuren zijn dan meestal natuurtinten waardoor het geheel mooi in balans blijft. Pasteltinten of neonkleuren staan immers ook niet zo zakelijk.

 

 

Zwart/wit hoeft niet saai te zijn

 

Als ik iets van deze film heb geleerd op het gebied van mode, dan is het wel dat de combinatie van zwarte en witte kleding echt niet saai hoeft te zijn. Je ziet het zoveel voorbij komen, iedere keer weer op een andere manier en iedere keer (of, bijna altijd) weer even geweldig. Maar hoe kan dat toch?

De kunst is als om verschillende stoffen en prints met elkaar te combineren. Een katoenen, wit hemd onder een zwart T-shirt maakt je outfit weinig creatief. Maar een witte blouse onder een zwarte top met een krijtstreep (zie de tweede foto van hier boven) staat meteen een stuk leuker. Want zolang de kleuren neutraal zijn, dan kun je een hoop met elkaar combineren en er nog steeds zakelijk uitzien.

 

Grote sieraden kunnen prima, mits ze passen bij het geheel

Op bovenstaande foto zie je hoe Miranda uit de film een goudkleurig colbert combineert met een paar opvallende kettingen. Als klap op de vuurpijl draagt ze grote, gouden ringen in de oren en ook nog een riem in de taille. Tja, dit zal voor velen teveel zijn op het werk. Maar ja, toch staat het wel goed…

Wat ik vaak zag terugkomen in de film is dat grote, grove sieraden op een stijlvolle manier werden gedragen. En elke keer viel het mij op dat ze perfect paste bij het geheel omdat de kleuren van de sieraden ook duidelijk terug kwamen in de kleding. Maar het hangt natuurlijk ook van de kleur zelf af. Een  fel blauwe ketting in combinatie met een bijpassend colbert zal minder zakelijk staan dan wanneer het geheel in donkerblauw wordt gecombineerd.

 

Met de juiste attitude kun je alles dragen

Een bericht dat is gedeeld door @mpstistsc op

Oké, bovenstaande foto moet je even als een knipoog opvatten. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je deze jas niet zo snel op het werk zult dragen. Maar deze jas, en meerdere outfits in de film, laten wel heel goed zien dat je met een opgeheven hoofd echt heel veel kunt dragen. Een zelfverzekerd mens is uiteindelijk natuurlijk het allermooiste.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge