The Kavalier en waarom je deze YouTuber moet gaan volgen

Ik kijk regelmatig video’s op YouTube over zakelijke mode en uiterlijke verzorging. En soms, heel soms kom ik ineens iemand tegen die mij meteen aanspreekt. Dat was ook het geval bij Jon Shanahan. Onder de naam The Kavalier maakt hij inmiddels al een aantal jaren hele interessante video’s. In het artikel van vandaag vertel ik jou meer over The Kavalier en waarom je deze YouTuber moet gaan volgen.

 

Jon Shanahan

De Amerikaanse Jon Shanahan is begin twintig en niet bepaald de typische modeliefhebber die je zou verwachten. Na de middelbare school volgt hij opleidingen op het gebied van ICT en management. Daarna werkt hij een aantal jaren bij Apple in Pittsburgh, de stad waar hij ook woont. Maar in 2014 besluit hij zich toch meer te gaan richten op zijn passie en dat is mode. Hij gaat werken bij een bedrijf dat zich focust op de verkoop van lifestyle en mode items. In hetzelfde jaar start hij ook met The Kavalier, een Youtube kanaal waarvoor hij videos maakt voor mannen die er graag stijlvol uit willen zien.

Denk nu niet dat Shanahan een typische hysterische Amerikaan is die leeft voor de mode en alles geweldig en fantastisch vindt. Of die met een hoge stem jou een zeer commercieel verhaal gaat vertellen. Nee, Shanahan is een getrouwde man met twee kinderen die naast zijn liefde voor stijlvolle kleding ook veel kennis bezit. In zijn video’s laat hij verschillende items zien en vertelt jou er alles over. En met alles bedoel ik ook alles. Hij kent de geschiedenis van het bedrijf waar het product vandaan komt, weet hoe items zijn gemaakt, waar ze vandaan komen en hoeveel de onderdelen los van elkaar kosten. Dat laatste komt waarschijnlijk ook omdat First Insight, het bedrijf waar hij voor werkt, onderzoek doet naar de verhouding tussen de prijs van producten in de markt. Ja, je krijgt het hele pakket bij hem.

Maar de video’s duren niet heel lang en dus moet je wel even goed opletten. Hij vertelt heel veel informatie in een korte tijd en dat maakt het meteen ook zo boeiend. Voor diegene die bang zijn dat hij producten alleen positief beoordeeld omdat hij daar geld voor krijgt, dat is niet het geval. Hij ontvangt af en toe wel eens items, maar vermeldt bij zijn video’s altijd nadrukkelijk dat hij zich niet laat betalen door merken. Hij vertelt echt vanuit zijn eigen ervaring wat hij van iets vindt.

Nieuwsgierig? Ik heb vier leuke video’s voor je opgezocht.

 

Voor diegene die dol zijn op horloges is dit echt een leuke video om te bekijken. Shanahan vertelt je wat de werkelijke waarde is van horloges en waarom je bij bepaalde modellen zoveel geld moet betalen.

 

Wat ik ook erg leuk vind, dat zijn de video’s waarin hij pakken ‘unboxt’. Hij bestelt geregeld driedelige pakken online en vertelt vervolgens in zijn video’s wat hij er van vindt. In bovenstaande video laat hij een pak zien die hij bij Suit Supply heeft gekocht. Leuk om te zien, zeker omdat het een Nederlands bedrijf is en je het pak dus ook hier kunt kopen.

 

Jaja, het probleem van de opkruipende overhemden kent Shanahan ook. In deze video laat hij zien hoe hij dit oplost.

 

Ten slotte een unboxing video van de ‘Gentleman’s Box’. Deze box kennen wij niet in Nederland want hier zijn vooral de beautyboxen voor vrouwen bekend. Maar in Amerika kunnen mannen die zich willen kleden als een gentleman maandelijks een doos ontvangen met allemaal leuke dingen die ze hierbij helpen. Heel grappig om te zien.

Ohja, en hoewel de video’s zijn gemaakt voor mannen is het wat mij betreft ook de moeite waard om je als vrouw te abonneren op zijn YouTube kanaal. Zo leer je meteen ook een hoop interessante dingen over nette herenkleding en daar kun je tijdens het shoppen met je man of vriend ook mooi gebruik van maken.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge