Thuis je werkkleding reinigen met een automatische stoommachine

Ik heb een ontzettende hekel aan het strijken of stomen van mijn kleding. Nu heb ik een hele goeie strijkbout die ook prima kan stomen, maar het blijft een rotklus. En ik weet dat ik niet de enige ben die het om die reden niet of nauwelijks doet. Gelukkig zijn er altijd weer mensen die inspelen op dit soort irritaties. Wat denk je bijvoorbeeld van thuis je werkkleding reinigen met een automatische stoommachine? Gewoon, zonder dat je iets hoeft te doen. Klinkt goed, toch?

Thuis je werkkleding reinigen met een automatische stoommachine

 

Tersa Steam

Het begon allemaal met een groep mannen die ook zo een hekel hadden aan strijken en stomen. In mei 2013 bedachten zij dat er een apparaat moest komen die dit automatisch thuis voor jou zou kunnen doen. Zo’n twee jaar later, in maart 2015, was hun eerste prototype gereed. De stoommachine kon jouw kleding stomen, maar de heren wilde het verder optimaliseren voordat ze het op de markt zouden brengen. En dus werd er in 2016 een spiegel aan toegevoegd en kwam er een systeem met cupjes die ook meteen voor een fijne geur zou zorgen.

Benieuwd naar hoe het er precies uitziet en hoe het werkt? In onderstaande korte video zie je alles. Geen zin om de video te bekijken? Lees dan verder, ik zal het verder toelichten.

 

 

Hoe werkt het?

Het principe is eigenlijk vrij simpel. Je hangt je kleding aan de hanger in de Tersa Steam. Dit apparaat is gemaakt om in je slaapkamer aan de muur te hangen. Hij is iets breder dan een kledinghanger (76,2 centimeter), 122 centimeter hoog en ruim 15 centimeter dik. Het is eigenlijk dus een soort ondiepe kast.

Vervolgens kies je een cupje met een geur en deze stop je in het apparaat. Daarna hoef je het alleen aan te zetten en na zo’n tien minuten. Is jouw kleding gestoomd. Het haalt de kreukels uit je kleding, zorgt ervoor dat nare geuren verdwijnen en droogt in tien minuten ook nog eens. Je kunt je kleding dus meteen aantrekken.

De makers van de Tersa Steam zeggen dat je praktisch alles kunt stomen met dit apparaat. Blouses, tops, spijkerbroeken, wollen pantalons, overhemden, handdoeken, T-shirts, stropdassen en andere delicate stoffen, sportkleding en zelfs sportschoenen. Jawel, het schijnt allemaal te kunnen.

Voor het stomen zelf gebruik je alleen de cups en er is dus geen waterreservoir nodig. De cupjes zelf zijn trouwens te recyclen, gemaakt van natuurlijke stoffen en ook vrij van chemicaliën.

Thuis je werkkleding reinigen met een automatische stoommachine

Thuis je werkkleding reinigen met een automatische stoommachine

 

Om de Tersa Steam op de markt te kunnen brengen hebben de makers gebruik gemaakt van crowdfundingwebsite IndieGoGo. Op één augustus van dit jaar zijn ze gestart met de campagne en aan het einde van de maand hadden ze al 63.000 dollar opgehaald. En dan te bedenken dat er ‘slechts’ 30.000 dollar nodig was om het product daadwerkelijk te verkopen.

Deze maand zijn ze begonnen met de daadwerkelijke productie van de Tersa Steam en vanaf mei 2018 zullen alle bestellingen worden geleverd. Mensen kunnen kiezen uit verschillende pakketten. Eén Tersa Steam en cupjes voor zes maanden kosten omgerekend €295. Daarbij wordt er van uitgegaan dat je vijftien cupjes per maand gebruikt. Je krijgt dus 90 cupjes. Je kunt ook 15 losse cupjes kopen voor €6,76. Ben je echt razend enthousiast? Dan kun je het apparaat voor €675 kopen en krijg je daar meteen cupjes voor drie jaar bij. Of je koopt er meteen twee en krijgt daarbij een jaar lang 60 cupjes per maand. Daar mag je dan €1014 voor neertellen. Voorlopig worden de bestellingen wel alleen binnen Amerika en Canada verzonden.

Ondertussen gaan ze met de crowdfunding ook nog even door. Wanneer ze aan het einde van het jaar 100.000 dollar hebben opgehaald, dan kan de Tersa Steam namelijk ook in verschillende kleuren worden gemaakt.

Thuis je werkkleding reinigen met een automatische stoommachine

 

Conclusie

Ik vind het jammer dat de Tersa Steam voorlopig nog niet wordt verzonden naar Nederland. Het is wel even een investering  maar het lijkt mij echt een top apparaat. Als het zo goed werkt als ze beloven tenminste. Ik zie het mijzelf in ieder geval zeker gebruiken. Even snel een pantalon, blouse of colbert stomen in de ochtend. Jawel hoor, kom maar op!

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge