Tips voor het dragen van motorkleding naar het werk

Veel motorliefhebbers vinden het heerlijk om met hun favoriete voertuig naar het werk te rijden. De vrijheid op de weg en het feit dat je niet in de file hoeft te staan is natuurlijk ook heerlijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook een beetje netjes aankomt op het werk? Ik interviewde mijn goede vriendin Tanja, die al jaren op de motor naar het werk gaat. En daar kon zij een hoop over vertellen…

Tips voor het dragen van motorkleding naar het werk
Foto: Tanja in haar motorpak

Tanja, jij draagt op de motor altijd speciale motorkleding. Draag je dit dan ook op je werk?

”Meestal niet. In principe kun je alle kleding dragen onder je motorpak. Ik draag regelmatig pantalons en jurkjes. De jurkjes rol ik dan een beetje op en draag ze in mijn broek. De stof moet natuurlijk niet gevoelig zijn voor kreukels, anders loop je vervolgens de hele dag in een gekreukte jurk. Daaronder draag ik meestal een legging. Een panty zou misschien kunnen, maar ik ben toch bang dat de broek daar teveel tegenaan gaat schuren waardoor de panty kapot gaat.”

 

Dus je draagt twee complete outfits over elkaar heen. Zit dat dan niet strak?

”Gelukkig niet. Ik draag altijd een gevoerd motorpak, gemaakt van textiel. Daar kies ik bewust voor. Leren motorpakken zijn vaak erg stug waardoor het lastig is om er een set kleding onder te dragen.

Ik heb ook geen grotere maat hoeven te kopen. Het pak zit perfect. Maar zodra ik de voering eruit haal, dan ontstaat er extra ruimte. Hierdoor kan ik er makkelijk kleding onder dragen. Het pak is gemaakt van een waterafstotende stof en erg warm, dus die voering draag ik zelden. Het enige dat niet lekker zit onder mijn motorkleding is een blazer. Je beweegt op de motor veel je schouders en een blazer kan op die plek gaan knellen. Dunne jasjes neem ik daarom altijd mee in de motorkoffer. Die trek ik dan aan zodra ik ben omgekleed op kantoor.”

Heb je een speciale kleedruimte op kantoor?

”Ik kleed mij altijd om bij de kapstok, dat kan prima. Ik heb meerdere collega’s die met de motor naar het werk komen en eigenlijk doet iedereen dat op die manier. In principe zie je natuurlijk niets bijzonders tijdens het omkleden. Ik trek alleen mijn motorkleding uit, daaronder zit mijn eigen kleding. Daarna verwissel ik mijn schoenen.”

Tips voor het dragen van motorkleding naar het werk
Foto: Tanja in haar motorpak

Het is niet mogelijk om je motorkleding en schoenen op het werk te dragen?

”Ik doe dat bijna nooit, maar ik heb collega’s die dat wel doen. Er bestaan tegenwoordig ook vesten, spijkerbroeken en gympen voor op de motor. Ze beschermen goed wanneer je aan het rijden bent, maar het ziet eruit als gewone kleding. Dus het kan heel goed. Maar motorkleding is vaak duurder dan normale kleding.

Voor een goede broek betaal je al snel 200 tot 300 euro. En hoe vaker je het wast, des te sneller het slijt. Ik ben daarom erg zuinig op deze kleding. Ik heb een motorbroek die al tien jaar oud is. Omdat ik hem echt alleen op de motor aan heb en er altijd iets onder draag, hoef ik hem niet zo veel te wassen. Zo blijft hij mooi.”

 

De schoenen die je verwisselt, neem je die dan iedere keer mee naar het werk?

”Ik heb op kantoor standaard een paar gympen staan. Wanneer ik op het werk aankom, dan trek ik mijn motorlaarzen of schoenen uit en deze gympen weer aan. Ook neem ik een paar lage sokje mee naar kantoor. Dat ziet er toch mooier uit bij gympen dan de hoge sokken die ik onder mijn motorschoenen draag.

Ik heb onder mijn bureau een ladeblok en een apart gedeelte voor mijn motorschoenen. De motorjas en mijn gewone jas hang ik op de kapstok. Dat is ook iets dat je kan vergeten: je gewone jas. Wanneer je in de pauze een wandeling wilt maken, dan is het fijner om een gewone jas te dragen in plaats van een dikke motorjas. Vooral in de zomer.”

 

Heb je verder nog tips voor het dragen van motorkleding naar het werk?

”Het belangrijkste bij motorkleding is dat het waterdicht is. Niets is zo vervelend als nat aankomen op je werk. Je kunt ook een motorpak kopen dat niet waterdicht is en er een regenpak overheen dragen, maar dat is weer een extra laag. Daarom kun je beter direct een goed, waterdicht pak kopen.

En vergeet niet om een losse kol te dragen. Ik heb er twee: een katoenen voor in de zomer en een fleece variant voor in de winter. In de zomer is het soms erg warm, maar op de motor voel je dit niet zo snel. Daardoor kan je nek aan de achterkant verbranden. Hoeveel gedoe het soms ook is: veiligheid op de motor is het allerbelangrijkste.”

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Voordeelhelmen.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge