Tips voor zakelijke kleding als je een grote boezem hebt

Het is niet altijd makkelijk om met een grote boezem nette kleding voor op kantoor te vinden. Veel blouses blijven open staan en colbertjes gaan vaak lastig dicht. Dat komt mede omdat veel zakelijke kleding is gemaakt voor dames met minder rondingen. Daarom geef ik in dit artikel tips voor zakelijke kleding als je een grote boezem hebt.

Tips voor zakelijke kleding als je een grote boezem hebt
Foto: AllGo – An App For Plus Size People – Unsplash

 

1. knoopjes bij je blouse

Openstaande blouses is één van de grootste irritatiepunten wanneer je een grotere boezem hebt. Ik heb gemerkt dat je het beste een blouse kunt kopen waarbij de knoopjes dichtbij elkaar zitten. Hoe meer knoopjes op een rij, hoe minder ruimte de blouse heeft om open te gaan staan. 

Heb je een leuke blouse in de kast liggen waarbij de knoopjes niet dicht op elkaar zitten? En die de hele tijd open gaat staan? Dan zijn er grofweg drie opties:

  1. Je knoopt de blouse alleen dicht bij je buik en draagt er een hemd onder. Dit kan in principe met iedere blouse. Het nadeel is dat het er vaak wat minder netjes uitziet en het je boezem extra benadrukt.
  2. Je stikt de blouse bij de knoopjes dicht. Zo krijgt hij geen kans meer om open te staan. Je kunt dit alleen doen bij een model dat is gemaakt van een zeer rekbare stof. Anders krijg je hem niet meer over je hoofd.
  3. Je maakt de openstaande knopen dicht door middel van een veiligheidsspeld. Dit is de tactiek die ik het meeste gebruik. Het is een eenvoudige manier om iedere blouse netjes te doen aansluiten.
Tips voor zakelijke kleding als je een grote boezem hebt
Bij de linker blouse zie je dat de knoopjes dicht op elkaar staan. Hierbij is de kans dat ze open gaan staan vrij klein. Bij de rechter blouse staan de knopen wat verder uit elkaar. Hier kun je het beste een hemd onder dragen, aangezien hij doorschijnt. Je kunt ervoor kiezen om hem alleen aan de onderkant dicht te dragen of een veiligheidsspeld te gebruiken bij de boezem. (Beide blouses zijn van LASCANA)

2. De juiste beha

Naast de juiste blouse is het ook heel belangrijk dat je een goede beha draagt. Eentje die goed aansluit, maar er ondertussen ook voor zorgt dat je borsten netjes op hun plek blijven. Niets is zo vervelend om van de ene naar de andere vergadering te rennen terwijl je dames alle kanten op gaan. 

Daarom raad ik je aan om je beha maat regelmatig opnieuw te laten meten. Want naast schommelingen in gewicht is ook je leeftijd van invloed op je maat. Zo ben ik al jaren stabiel qua gewicht, maar is mijn maat toch veranderd. En dat gebeurt vaak zonder dat je het door hebt. 

Daarnaast is het belangrijk om een beha eerst een tijdje te dragen voordat je er meerdere van aanschaft. Soms denk je in de paskamer de ideale beha te hebben gevonden, maar blijkt hij na een paar dagen toch niet zo goed te zitten als je eerst dacht. Ik heb het al vaker meegemaakt. Zonde van je geld. En als je eenmaal de ideale beha hebt gevonden, kijk dan meteen of er meerdere kleuren zijn. Vooral in de zomer is het prettig om een lichtere kleur te dragen omdat zomerse kleding ook vaak wat lichter is.

 

3. Verplaats de focus

Heb je het gevoel dat je collega’s net iets teveel staren naar je boezem in plaats van je gezicht? Probeer dan de focus door middel van accessoires te verplaatsen. Draag bijvoorbeeld een paar mooie oorbellen, een korte halsketting of een mooie broche. Dit zorgt ervoor dat de aandacht naar je gezicht wordt getrokken. En dat is wel zo handig als jij een verhaal aan het vertellen bent ;-).

Heb jij ook een wat vollere boezem? Wat zijn jouw beste tips?

Groetjes,

Aileen 

Tips voor zakelijke kleding als je een grote boezem hebt

Eén reactie

  1. Ik zet vaak een drukknoopje tussen twee knopen in, op de plaats waar de blouse openstaat. Als je dat netjes doet (of laat doen) zie je er niets van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge