Treinpersoneel in London vraagt respect met buttons

Treinpersoneel heeft het niet altijd makkelijk. In Nederland krijgen ze geregeld te maken met scheldpartijen en geweld, maar ook in London hebben ze hier last van. Daarom heeft London North Eastern Railway de Be Kind campagne gelanceerd. Het treinpersoneel in London vraagt respect met buttons…

Treinpersoneel in London vraagt respect met buttons
Foto: London North Eastern Railway

I have feelings too

Op de buttons staan teksten zoals ‘I am someone’s mum’, ‘I am someone’s dad’ en ‘I am someone’s auntie’. Ook zijn er verschillende buttons waar dieren op staan afgebeeld. Bij de leeuw staat de tekst ‘please don’t roar at me’. Op die manier wil het bedrijf het personeel menselijker maken. Ze hopen dat de reizigers hierdoor verder kijken dan het uniform en socialer worden richting de medewerkers. 

Treinpersoneel in London vraagt respect met buttons
Foto: London North Eastern Railway

Een bijzonder experiment

Vanaf begin december is het treinpersoneel in oost London begonnen met het dragen van de buttons. Omdat ze veel positieve reacties hebben ontvangen zullen ze dit ook in 2022 blijven doen. Daarnaast wordt er gekeken of ook andere treinmaatschappijen interesse hebben in de buttons.

Na enige tijd wil de London North Eastern Railway bekijken wat het effect is van dit experiment. Ze zijn benieuwd of de buttons zorgen voor minder asociaal gedrag richting het personeel. Ondertussen onderzoekt het bedrijf in samenwerking met andere treinmaatschappijen manieren om vriendelijkheid in de trein en op het perron aan te moedigen. 

 

Mooi én triest

Ik krijg een beetje dubbele gevoelens bij dit nieuws. Enerzijds is het goed dat er wat wordt gedaan aan het asociale gedrag richting treinpersoneel. Hoewel de buttons geen directe bescherming bieden zorgt het er wel voor dat het probleem erkend wordt. Sterker nog, dat het publiekelijk wordt aangekaart. Aan de andere kant vind ik het triest dat dit nodig is. Dat er zelfs een campagne bedacht moet worden zodat men respectvol met elkaar omgaat. 

Ik hoop voor het personeel dat de buttons helpen, maar denk dat de resultaten op lange termijn zullen tegenvallen. Nu is het nog nieuw en zorgt het voor een gesprek. Ik verwacht dat mensen het over een paar maanden niet meer zien en de situatie snel weer de oude wordt. Mocht dat zo zijn, dan hoop ik dat er nieuwe manieren zijn bedacht. Want dat er een einde moet komen aan asociaal gedrag in de trein, dat staat vast. 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge