Trucjes om jezelf luchtig én netjes te kleden

Want to read in English? Click here

Het is voor velen een uitdaging om jezelf netjes én tegelijk ook luchtig te kleden tijdens de zomer. Zeker wanneer je naar het werk gaat, dan is dit toch wel een vereiste. Afgelopen week hadden we een aantal warme dagen waardoor ik kritisch voor mijn kast ging staan: wat kon ik nu het beste dragen? In dit artikel laat ik je zien wat ik de afgelopen week heb gedragen. Ook vertel ik je met welke kleine trucjes ik ervoor heb gezorgd dat mijn kleding nét even wat luchtiger aanvoelde, zonder dat ik er meteen minder representatief uitzag.

Maandag 7 mei 2018

Trucjes om jezelf luchtig én netjes te kledenBlouse en riem Steps, T-shirt Promiss, broek C&A, pumps Taft, oorbellen Swarovski

In april vertelde ik het al in een outfit artikel: ik ben dol op hoogwaterbroeken. Het voordeel van dit type broek is dat de onderkant vaak niet direct aansluit. Er zit bij de pijpen meestal een beetje ruimte waardoor er nog lekker wat wind doorheen kan komen. Daarnaast is het gedeelte van je voeten open en zeker in combinatie met een paar pumps kan dit type broek er dan zomers, maar toch ook representatief uitzien.

Oh ja, voor de dames die nog wel eens vergeten om hun benen te scheren is dit ook een fijne broek. Aangezien alleen de onderkant van je benen zichtbaar zijn, is de kans klein dat je collega’s je stoppels opmerken.

Woensdag 9 mei 2018

Trucjes om jezelf luchtig én netjes te kledenJurk Promiss, pumps Manfield, riem Steps, zonnebril Hema

Persoonlijk heb ik een enorme hekel aan de kokerrok. Ik vind het vaak veel te strak om de benen zitten en zeker in de zomer zorgt dit model er voor dat je het nog warmer zult hebben. Om die reden draag ik zoveel als mogelijk rokken die recht naar beneden lopen of een A-lijn hebben. Dit zorgt voor meer bewegingsruimte en dus ook voor een luchtiger gevoel.

Als het heel warm is, dan draag ik er een wijde blouse boven. Om mijn lichaamsvormen toch nog te benadrukken kies ik voor een riem in de taille.

Donderdag 10 mei 2018

Trucjes om jezelf luchtig én netjes te kledenBlouse Superstar, T-shirt Steps, Broek Laura Blagogee Couture (gekregen), schoenen VanHaren, bretels Michaelis via HemdvoorHem (gekregen)

Je hebt het waarschijnlijk al eens eerder voorbij zien komen, maar ik ben een fan van het opstropen van mijn mouwen. Bij overhemden die wat ruimer vallen doe ik dit altijd. Maar als het wat warmer is, dan zijn ook de getailleerde modellen aan de beurt. Heerlijk luchtig!

Wat ook fijn is om te dragen tijdens warm weer, dat zijn de bretels. Dit klinkt wellicht onlogisch omdat het nog eens een extra stuk elastiek over je lichaam is. Ja, dat klopt. Maar door bretels kun je wel wat wijdere broeken dragen zonder meteen een riem te hebben die op je buik of taille drukt. De bretels zorgen er eigenlijk voor dat je een wijde broek lekker luchtig kunt blijven dragen. Het hangt als het ware een beetje om je benen heen. I love it!

Vrijdag 11 mei 2018

Trucjes om jezelf luchtig én netjes te kleden Blouse Primark, T-shirt Zeeman, broek Promiss, pumps Manfield, riem Steps, colbert Superstar

Tenslotte gaat er niets boven een wijde, dunne blouse met een katoenen hemd er onder. Ik ben er dol op in de zomer. Het staat heel chique en het is luchtig tegelijk.

Wat zijn jouw trucjes om er tijdens de zomer toch representatief uit te zien?

Groetjes,

Aileen

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge