Verzorgd zonder ochtend stress

”Heel leuk, maar dat gaat mij dus niet lukken….”

Vorige week vertelde ik jullie in twee artikelen hoe je ervoor kunt zorgen dat je zowel je ogen als je gezicht snel kunt opmaken. Want als werkende vrouw weten we als geen ander hoe moeilijk het soms kan zijn om op tijd en verzorgd op het werk aan te komen. En daarom vertelde ik jullie wat tips en trucks over welke make-up je het beste wel en niet kunt gebruiken.

Maar naast het kiezen van de juiste make-up zijn er nog een aantal andere manieren om zonder teveel ochtend stress toch verzorgd de deur uit te gaan.

 

Avond

Je make-up aanbrengen en aankleden moet je echt in de ochtend doen, maar er zijn een aantal activiteiten die je ook in de avond alvast kunt doen. En daarmee bespaar je weer een paar minuten in de ochtend.

Haren onder controle

Ga na het wassen van je haar niet meteen slapen voordat je er iets mee hebt gedaan. Als je niets doet met je haar dan is de kans groot dat je de volgende ochtend wakker wordt met heel sluik of juist warrig haar. Gebruik op zijn minst een fohn en een borstel om je haar wat gladder te maken en doe er een leave-in conditioner in. Deze conditioner hoef je niet uit te spoelen en kun je dus lekker mee gaan slapen. De volgende ochtend is je haar niet alleen glad door het föhnen maar voelt het ook nog heerlijk zacht aan door de extra conditioner.

Heb je in de avond iets meer tijd? Fohn je halen dan meteen een beetje rond en zet de plukken vast met een schuifspeld. Op die manier heb jij de volgende ochtend (afhankelijk van je haar) een mooie slag of zelfs krullen in je haar. Meer informatie over deze methode kun je in dit artikel lezen.

 

Handig nachtkastje

Heb je er ooit bij stil gestaan dat je nachtkastje eigenlijk een super handige plek is om jezelf aan zaken te herinneren? Waarom zou je er alleen een boek op leggen en niet je handcrème als je last hebt van droge handen? Of een lippenbalsem als je lippen wat ruw gaan aanvoelen? Het voordeel van een nachtkastje is dat je iedere avond ziet wat er op staat omdat het simpelweg naast je bed staat. Je kunt er eigenlijk niet omheen en dat is juist zo handig want op die manier kun je voor jezelf een routine starten.

Ik heb zelf bijvoorbeeld een aantal producten standaard op mijn nachtkastje staan. Ik gebruik niet alle producten elke avond want dat hangt af van wat mijn huid nodig heeft. Op dit moment staat er een voetencrème en bodylotion van Rituals, hand crème van Yves Rocher, lippen boter van de Bodyshop en een hand en bodylotion van Philip B op. Het het enige product dat ik iedere avond gebruik is de lippen boter. Bij vermoeide voeten smeer ik ze in met voeten crème en wanneer mijn handen of huid droog is gebruik ik een bijpassende lotion. In de zomer vervang ik de bodylotion voor after sun crème en haal ik de hand crème meestal weg. Handen zijn in de zomer over het algemeen een stuk minder droog dan in de winter.

Als jij jezelf aanleert om deze producten structureel te gebruiken dan scheelt dat iedere ochtend toch een paar minuten. Jij hoeft je huid, handen of lippen niet meer in te smeren omdat je last hebt van een droge huid en je staat gelijk op met een verzorgd lichaam. Is dat niet heel fijn?

 

Strategische locaties 

Als je producten op je nachtkastje zet dan ben je eigenlijk bezig met verzorgingsproducten op strategische locaties. Je weet immers dat je het sneller ziet en gaat gebruiken als het naast je bed ligt. En zo werkt het met meerdere plekken in je huis. Er zijn altijd locaties te bedenken waar je even tot rust komt en de tijd hebt om te ontspannen. Gebruik deze plekken om producten neer te zetten die je vaak vergeet te gebruiken.  Het is logisch dat jij je zonnebrandolie in de la laat liggen als het vriest maar waarom zul jij die maskers, voedende crèmes of andere verzorgende producten uit het zicht plaatsen? Dan ga je ze vergeten en na een tijdje zijn ze over datum en kun je ze niet meer gebruiken. Zonde!

Ik zal jullie vertellen op welke locaties ik producten neer zet zodat ik ze niet vergeet:

  • Naast de bank in de woonkamer staat altijd een rieten mandje met nagel- en hand producten op het kastje. Denk hierbij aan hand crème (daar is die weer!), nagellak, nagellakremover en nagelriem olie.  Vooral het laatste product vergeet ik snel te gebruiken. Nagelriem olie voorkomt velletjes rond je nagels en daardoor ook onverzorgde handen. In praktijk gebruik ik de nagelriem olie van Essence slechts een paar keer per jaar maar ik merk telkens weer dat het veel goeds doet voor mijn handen. Dus wil ik het graag blijven gebruiken. En als ik het in de la laat liggen dan zal ik het over een jaar waarschijnlijk kunnen weggooien.
  • Op de plank boven mijn wasbak staan bij mij niet alleen producten die ik dagelijks gebruik. Hier liggen ook de ‘vergeten’ verzorgingsproducten waarvoor je een spiegel nodig hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maskers die je er na 5 minuten al af kunt spoelen. Dit soort maskers duren te lang onder de douche maar zijn perfect als je net uit de douche komt en je lichaam nog even moet insmeren of de was moet ophangen. Deze plank is trouwens ook perfect voor je pincet waarmee jij je wenkbrauwen epileert. Dit is een klusje dat vaak wordt vergeten en een pincet naast je nachtcrème zorgt ervoor dat jij dat niet gaat vergeten. Zo voorkom je een woeste bos haren boven je ogen.
  • Maar vergeet ook je werktafel waar je laptop op staat niet. Verzorgingsproducten kun je namelijk heel makkelijk gebruiken wanneer je werkt achter een computer. Lippenbalsem, nagellak en maskers kun je gemakkelijk laten intrekken of opdrogen wanneer jij doorwerkt. Geen nagellak stress meer in de ochtend maar een zachte huid en verzorgde nagels.

 

Accepteer

Ik hoop dat jullie met deze tips wat minder stress hebben in de ochtend wanneer het gaat om uiterlijke verzorging. Zoals je hebt kunnen lezen draait het grotendeels om planning en strategie. Weet wanneer je de meeste tijd hebt, leg je producten strategisch neer en help jezelf op die manier te herinneren aan uiterlijke verzorging.

Maar accepteer ook dat je met een drukke baan (en wellicht ook een huwelijk en kinderen) creatief moet zijn om een verzorgd uiterlijk te behouden. Je kunt niet alles netjes doen en er de tijd voor nemen. Zo liggen er bij mij tandenstokers naast de toilet omdat ik het anders ook gewoon vergeet. En je hoeft jezelf ook niet in een keer op te maken als dat niet lukt. Breng je foundation aan, geef dan je kinderen eten en maak daarna je open op. Wees creatief en dan kun jij ook zonder stress met een verzorgd uiterlijk naar het werk.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge