Voorverkoop Op hoge hakken in de wolken

Ja hoor! Vandaag is het alweer tijd voor de tweede boeklancering van dit jaar. Vanaf vandaag is mijn boek Op hoge hakken in de wolken te bestellen in de voorverkoop. Het boek gaat over kleding in de luchtvaart en is geschreven in samenwerking met Cliff Muskiet, de grootste verzamelaar van stewardessen uniformen ter wereld. In onderstaande video laat ik je zien hoe het boek eruit ziet en vertel ik je er alles over! Gelijk bestellen? Klik hier.

PERSBERICHT

Nieuw boek legt de geheimen van stewardessen uniformen bloot

Geen enkel uniform komt zo vaak in het nieuws als die van stewardessen. De ene keer omdat een luchtvaartmaatschappij nieuwe uniformen heeft aangeschaft, een andere keer omdat de bijbehorende dresscodes tegen de wet is of tegen onze normen en waarden ingaat. Maar wat wel en niet mag en gepast is, dat verschilt per land. 

Aileen Out, schrijfster en expert op het gebied van werkkleding, is in deze materie gedoken. Voor haar boek ‘Op hoge hakken in de wolken’ werkt ze samen met Cliff Muskiet, de grootste verzamelaar van stewardessenuniformen ter wereld. Ze bespreken de verhalen achter de uniformen, hoe deze door de jaren heen zijn veranderd en hoe de cultuur van een land invloed heeft op de bijbehorende dresscode.

‘Wanneer wij in het nieuws horen dat een stewardess is ontslagen omdat ze een halve kilo teveel weegt, dan zijn we geschokt. Want dat is discriminatie en zou niet mogen gebeuren. Toch zijn er verklaringen voor zulke regels. Je moet er alleen dieper induiken om ze te begrijpen,’ zegt Aileen Out.

Op hoge hakken in de wolken neemt je mee in het verhaal achter de stewardessen uniformen, van 2017 tot en met 2020. Aan de hand van verhalen en interviews die Out de afgelopen jaren heeft uitgewerkt krijgt de lezer een kijkje achter de schermen. Zo vertelt Cliff, die naast verzamelaar ruim twintig jaar werkzaam is als purser bij KLM, waarom luchtvaartmaatschappijen bepaalde keuzes maken bij hun uniformen. Ook het verhaal over de interne memo rondom de discriminerende kledingvoorschriften van Qatar Airways, die door Aileen in 2019 in samenwerking met de vakbond FNV naar buiten werd gebracht, wordt verteld. Het artikel zorgde voor veel ophef en het verhaal werd in vijf kranten gepubliceerd. Toen de dresscode werd ingetrokken noemde de FNV Prettybusiness als een van de belangrijke spelers die hiervoor hadden gezorgd.

Over de auteur

In augustus 2014 startte Aileen Out (1987) Prettybusiness, de eerste en enige blog in Nederland dat zich exclusief richt op zakelijke mode en (functionele) werkkleding. Daarnaast adviseert ze bedrijven, geeft ze presentaties en was in 2018 jurylid bij de Nederlandse Corporate Fashion Awards. Vanaf 2019 zijn haar teksten ook in het Engels te lezen op PrettybusinessWorld.com. In 2021 geeft ze twee boeken uit: ‘Helden in witte pakken’ over werkkleding in de zorg (maart) en ‘Op hoge hakken in de wolken’ over werkkleding in de luchtvaart (mei).

Voorverkoop Op hoge hakken in de wolken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge