”Vrolijke werkkleding haalt je uit de dagelijkse sleur”

Wanneer je dol bent op zakelijke mode en werkkleding, dan kan het nog wel eens lastig zijn om mensen te vinden die je inspireren. Want er zijn weinig mensen die daadwerkelijk out of the box denken wanneer het gaat om kleding op het werk. Toch heb ik recent iemand ontdekt met een unieke stijl. Bij iedere foto van zijn kleding maakt hij mij steeds nieuwsgieriger. Maak kennis met Maxim van Loo, een tweeëntwintigjarige man die iedere dag een feestje maakt van zijn werkkleding…

 

Je hebt een opvallende kledingstijl. Hoe is dat zo ontstaan?

”Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in kleding. In het verleden heb ik verschillende stijlen uitgeprobeerd. Zo heb ik ook een periode gehad waarbij ik alleen zwart droeg en mijn kleding vrij basic was.

Ongeveer twee jaar geleden ben ik overgegaan op deze stijl. Ik word blij van kleuren en prints, en daarom heb ik op een bepaald moment besloten dat ik dat hoofdzakelijk wilde gaan dragen. Toen ben ik door mijn kledingkast gegaan en heb ik bijna al mijn basic kledingstukken weg gedaan. Langzamerhand kwamen er steeds meer gekleurde items bij. Ik heb trouwens niet eens heel erg veel kleding. Zo’n vier pakken, vier broeken, twee colbertjes en twintig overhemden. Daardoor draag ik ook vaak dezelfde combinatie.”

 

Hoe zou je de stijl noemen en waardoor laat jij je inspireren?

”Deze vraag krijg ik wel vaker, maar ik vind het lastig om deze te beantwoorden. Volgens mijn vader ben ik geobsedeerd door de jaren zeventig. Volgens mij klopt dat ook wel. Sommige mensen noemen mij ook wel eens een hipster. De naam maakt mij niet zo veel uit, ik trek gewoon aan wat ik leuk vindt.

Ik heb niet echt specifieke mensen door wie ik mij laat inspireren. Er zijn wel bepaalde merken waar ik vaak naar kijk omdat deze stijl mij aanspreekt. Vooral Versace, Gucci en Calvin Klein vind ik erg leuk. Maar soms zijn het ook gewoon foto’s of series die mij inspiratie geven.”

 

 

Hoe reageren je collega’s op je kleding?

”Ik werk als schadebehandelaar bij een verzekeringsmaatschappij. Direct fysiek contact met klanten heb ik niet, het werk is vooral online. Daardoor kan ik ook vrijwel alles dragen wat ik wil. Mijn collega’s zijn over het algemeen vrij neutraal en basic gekleed, dus mijn stijl valt wel op. In het begin vonden mensen het nog wel eens raar, maar inmiddels zijn de reacties vooral positief. Mensen vinden het vaak leuk om te zien. Het zorgt er ook voor dat ik word aangesproken. Eigenlijk is het een hele leuke manier om contact te maken.

Voor mij is mijn kleding een manier om de dagelijkse sleur te doorbreken, zeker op het werk. Om vrolijk van te worden en vooral om mijzelf te zijn. Of ik nu op het werk ben of thuis, ik draag gewoon dezelfde kleding.”

 

Draag je echt alles op het werk?

”Nou… vrijwel alles. Sommige dingen niet. Sportkleding en slippers bijvoorbeeld niet. Maar dat draag ik meestal ook niet privé, tenzij ik ga sporten natuurlijk. Thuis kan ik wel eens in een joggingbroek lopen, maar zo ga ik doorgaans niet de deur uit. Dan trek ik liever een vrolijk gekleurd pak met een blouse aan.

Toen het laatst zo warm was ben ik trouwens wel in een korte broek naar het werk gegaan. Het is daar niet verboden, maar ik werd wel aangesproken. Heel soms komen er nog wel eens klanten over de vloer en daarom zien ze het liever niet. Toch was het niet echt een groot probleem. Maar ik weet zelf ook dat een korte broek eigenlijk niet kan op het werk.”

 

 

Wat raad je mensen aan die ook zo’n style ambiëren?

”Vooral om het gewoon te gaan doen. Ik experimenteer graag en probeer vaak ook iets uit. Momenteel ben ik dol op Hawaii shirts en deze combineer ik dan vaak met een pak of een nette broek.

Dus trek het aan en kijk hoe jij je voelt. Er is geen gouden formule. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt en er blij van wordt.”

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge