Waarom Amerikaanse weervrouwen massaal presenteren in deze jurk

Al jaren zijn de Amerikaanse vrouwen die het weerbericht presenteren in de ban van een bepaald type jurk. Ze bestellen hem massaal voor slechts 23 dollar online én dragen hem vervolgens tijdens de uitzending. Maar hoe is dit zo ontstaan en wat is er zo bijzonder aan deze jurk? Ik heb het allemaal voor je uitgezocht…

 

Gesloten groep

Het begon allemaal in een besloten Facebookgroep voor vrouwelijke meteorologen. Daar plaatste een presentatrice een link naar de jurk die via Amazon besteld kon worden. De andere dames in de groep bestelden de jurk en waren er erg enthousiast over. Dit had een domino-effect. Hij werd massaal besteld en in korte tijd waren vrijwel alle dames die het weer op televisie presenteerden te zien in deze jurk.

 

 

Waarom?

Nu is het natuurlijk de vraag waarom juist deze jurk zo populair is geworden. Dit komt in de eerste plaats door de kledingvoorschriften van deze dames. Zo worden ze aangemoedigd om een jurk te dragen, maar het vinden van het juiste model is niet makkelijk. Hij moet er onder andere professioneel uitzien, niet afleiden en lange mouwen hebben.

Omdat de meteorologen voor een speciaal green-screen staan waarop de weerkaart wordt weergegeven kunnen ze ook niet alle kleuren en patronen dragen. Tenslotte willen de dames er ook nog een beetje vlot en modern uitzien. Alle bovengenoemde factoren zorgen ervoor dat het vinden van een goede jurk een uitdaging is geworden.

Waarom Amerikaanse weervrouwen massaal presenteren in deze jurk

Tot de dames dus deze jurk van het merk Homeyee ontdekten. Hij is qua kleur redelijk basic, sluit mooi aan langs het lichaam, heeft driekwart mouwen en de belijning accentueert op een subtiele manier het vrouwelijke figuur. Hij is met 23 dollar (omgerekend zo’n €20) ook nog eens spotgoedkoop. Want, anders dan vele mensen denken, moeten de dames de kleding die ze op televisie dragen zelf betalen.

 

Waarom Amerikaanse weervrouwen massaal presenteren in deze jurk

De jurken zijn in verschillende kleuren te koop. Sommige modellen hebben ook een print. Het nadeel is alleen wel dat je met een wat grotere maat wel iets meer moet betalen. Bestel je de kleinste maten, maat 36 en 38, dan betaal je 22,99 dollar. Wil je de jurk bestellen in maat 50, en tevens de grootste maat, dan betaal je 29,99 dollar. De prijs gaat gemiddeld bij iedere maat 1 dollar omhoog. Dat vind ik wel bijzonder. Maar de presentatrices blijken er niet mee te zitten. De jurken worden tot de dag van vandaag nog steeds veelvuldig gedragen. En waarom ook niet? Het staat ze erg goed!

Je kunt de jurk trouwens ook bestellen als je in Nederland woont. Inclusief alle bijkomende kosten betaal je, afhankelijk van je maat, tussen de 28 en 40 euro voor één jurk. Ik twijfel nog of ik er één zal aanschaffen. Mocht jij hem bestellen, dan hoor ik graag hoe je hem vindt.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor mijn informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge