Waarom ik altijd donkere kleuren op het werk draag

Want to read in English? Click here

Al jaren krijg ik opmerkingen over het feit dat ik tijdens mijn werk meestal donker gekleed ben. En buiten het werk trouwens ook. Vaak zeggen mensen dat ik weinig kleur draag. Terwijl ik vrijwel iedere dag een kleur draag, alleen vallen ze vaak niet op. Toen ik laatst in een artikel liet zien wat ik in maart had gedragen, kreeg ik weer een soortgelijke opmerking.

Natuurlijk hoef ik mij niet te verantwoorden over waarom ik dit doe, maar ik vind het wel leuk om jou de reden te vertellen. Want ik draag deze kleuren niet zomaar. Er zit een gedachte achter.

Waarom ik altijd donkere kleuren op het werk draag

Luiheid

De eerste en meest belangrijke reden waarom ik altijd donkere kleuren op het werk draag heeft te maken met luiheid. Ik ben echt dol op kleding en het combineren ervan, maar heb in de ochtend geen zin om eindeloos kleuren naast elkaar te leggen en te kijken of het wel bij elkaar past. Of nog erger: telkens kleding aan en weer uit te trekken.

Om die reden zijn vrijwel al mijn kledingstukken in mijn kledingkast donker. Het is namelijk veel makkelijker om donkere kleuren met elkaar te combineren dan donkere, felle en lichte kleuren. Begrijp mij niet verkeerd: ik vind felle en lichte kleuren erg mooi, maar voor mijzelf kies ik daar niet voor. 

Wanneer het gaat om afwisseling in mijn outfits zoek ik liever prints om met elkaar te combineren zodat het geheel er leuk uitziet. Maar die prints zijn dan vaak wel in donkere kleuren. Want dat is dan wel weer zo makkelijk.

Zwart als basis

Een reden dat mijn outfits vaak donker overkomen heeft ook te maken met het feit dat ik zwart gebruik als basis kleur. Ik heb, zonder te overdrijven, denk ik wel tien soorten zwarte pantalons in de kast hangen. Lange modellen, wat korter, effen, met een krijtstreep, een hoge of normale taille. Dat maakt het voor mij heel makkelijk in de ochtend want boven een zwarte pantalon past alles. 

Een alternatief voor een zwarte basis is grijs. Ik heb daarom ook een aantal grijze pantalons die ik op dezelfde manier kan combineren. 

Waarom ik altijd donkere kleuren op het werk draag

Op bovenstaande afbeelding zie je rechts de kleuren die ik het meeste gebruik: donker groen, donker blauw, bordeaux rood en donker paars. Aan de linker kant zie je mijn basis kleuren, die voornamelijk bestaan uit zwart en grijstinten. Heel soms gebruik ik wit of gebroken wit als een kleur voor details, zoals met een parelketting. 

Altijd donkere kleuren op het werk

Nog een reden voor mij om donkere kleuren te dragen heeft te maken met het feit dat donkere kleuren over het algemeen wat zakelijker en klassieker ogen. 

Maar ik vind ook dat donkere kleuren mij beter staan dan lichte kleuren. Ik ben geen kleurenexpert, maar dit is puur mijn mening en natuurlijk persoonlijke smaak. Lichte kleuren vind ik bij mijn lichte, blanke huid niet zo mooi staan. O ja, en vlekken zijn sneller zichtbaar op lichte stoffen. Nu kennen jullie mij alleen van mijn artikelen en zien mij weinig als persoon op de camera. Maar geloof mij, ik ben een enorme chaoot en kluns die vaak vlekken maakt…

Haarkleur

Als laatste is mijn haarkleur een belangrijke reden waarom ik altijd donkere kleuren op het werk draag. Zoals ik al eerder heb geschreven geeft mijn rood gekleurde haar de eerste paar weken na de kleuring af. Dus de helft van de tijd ben ik toch min of meer verplicht om zwarte bovenstukken te dragen.

Genoeg redenen om donkere kleding te dragen dus!

Ik hoop je met dit artikel te hebben geïnspireerd over de manier waarop je donkere kleding kunt dragen en vooral waarom het super handig is. Mocht je nog vragen hebben, laat ze hier onder achter in een reactie of een comment via social media. 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Als je wilt kan ik je helpen met kleur. Dan hoef je niet meer na te denken wat je aantrekt. Welke kleuren, want na mijn hulp heb je kledingkleuren wat je allemaal met elkaar kan combineren. Wat betreft je haarkleuring,. Na het kleuren een goede kuur gebruiken. Dat sluit de kleuring en doe je veel langer met je haar kleur. En een shampoo van de kapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge