Waarom medewerkers van parfumerieën het goede voorbeeld geven

Want to read in English? Click here.

Als je even nadenkt, dan kun je vast wel een aantal beroepen bedenken waarbij mensen er meestal niet zo netjes uitzien. Een beetje onverzorgd of zelfs ordinair. Maar er zijn ook van die beroepen waarbij mensen er over het algemeen juist heel netjes uitzien. Wat mij betreft spannen de dames bij een parfumerie daarbij wel de kroon. In dit artikel vertel ik jou waarom medewerkers van parfumerieën het goede voorbeeld geven én wat we daarvan kunnen leren.

Waarom medewerkers van parfumerieën het goede voorbeeld gevenFoto: Pixabay

Ze zien er op hun eigen manier verzorgd uit

Natuurlijk, het uiterlijk is een belangrijk deel van hun baan. En je zou het daarom logisch kunnen vinden dat ze zichzelf goed verzorgen. Maar toch vind ik dat niet. Ik ken genoeg beroepen waar mensen met het uiterlijk bezig zijn en zichzelf een stuk minder goed verzorgen. Zo zie ik regelmatig verkopers in kledingwinkels – zowel mannelijk als vrouwelijk – die er een stuk minder netjes uitzien. Maar nee, dames bij een parfumerie zien er vrijwel altijd tip en top verzorgd uit. En toch blijven ze altijd zichzelf.

Er zijn parfumerieën waarbij de dames stuk voor stuk net kleine kunstwerkjes zijn. Ik vind het altijd prachtig om te zien. Ze hebben zich uitgeleefd met de nieuwste kleuren lippenstift en vinden het dragen van nepwimpers net zo normaal als het zetten van een perfecte eyeliner. Allemaal van die dingen waardoor ik mij in eens toch best saai ga voelen en waar ik enorm veel bewondering voor heb.

Maar ik ken ook zaken waarbij de dames er een kunst van hebben gemaakt om er uit te zien alsof ze geen make-up dragen. Terwijl ze dat wel doen natuurlijk. Lagen met poeders en foundations gaan er overheen en toch zien ze er uit alsof ze ‘gewoon’ heel mooi zijn opgestaan. Dames, hulde! Allemaal op hun eigen manier zien ze er perfect uit en vinden ze dat nog heel normaal ook. Kijk, als dat geen inspiratiebron is?

Vlekken? Waar?

Ik ken genoeg beroepen waarbij mensen bezig zijn met smeersels en allemaal spullen die afgeven. Dan vinden we het ook heel normaal dat deze mensen onder de vlekken zitten. Maar de dames in een parfumerie lopen de hele dag tussen alles wat afgeeft en vlekt. Maar zie je ergens op hun kleding of gezicht een vlekje? Nee, ze zorgen er altijd voor dat ze er netjes uitzien. En dat vinden ze heel normaal ook. Vraag mij trouwens niet hoe ze het doen, want het lijkt mij toch een behoorlijke opgave…

Of je nog hulp nodig hebt…

Natuurlijk mag ik de klantvriendelijkheid ook niet vergeten. Ik weet dat niet iedereen fan is van verkopers die hulp aanbieden, maar aardig is het wel. En dat zijn de dames zeker. Een parfumerie binnen lopen zonder dat iemand je gedag zegt of vraagt of ze jou kan helpen? Ik heb het nog nooit meegemaakt. Altijd een vriendelijke glimlach en altijd bereid om jou te helpen. Kijk, dat is nou nog eens fijn.

Hierbij een diepe buiging voor de dames die werkzaam zijn in een parfumerie. Wellicht denken jullie dat jullie niet zo zichtbaar zijn maar het fascineert mij al jaren. Iedere keer weer wanneer ik zo’n winkel binnen stap.

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Inderdaad, deze medewerkers zien er telkens uit om door een ringetje te halen. Knap hoe ze dat steeds weer voor mekaar krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge