Waarom parelkettingen geweldig zijn op het werk

Niet iedere vrouw is er dol op en niet iedere vrouw heeft ze ooit gedragen. Maar in mijn ogen zou iedere vrouw op zijn minst het één keer moeten proberen; parels op het werk dragen. Niet omdat ik er zo een fan van ben, maar omdat het multifunctionele en zeer geschikte sieraden zijn voor een zakelijke uitstraling. In dit artikel vertel ik jou waarom parelkettingen geweldig zijn op het werk.

Voordat ik verder ga moet ik wel even een korte disclaimer van te voren plaatsen. Natuurlijk zijn er dames die geen parels mogen dragen op het werk. Omdat ze bijvoorbeeld in de zorg werken en je niet mag opereren met sieraden om, of omdat je met kinderen werkt en deze parels niet lang intact blijven met grijpgrage handen. Oké, er zijn uitzonderingen. Maar als je niet om praktische redenen bent verbannen van parelkettingen, dan zou je ze toch eens uit kunnen proberen?

 

Waarom parelkettingen geweldig zijn op het werk

 

Klassiek en tijdloos

Ten eerste zijn parels heel klassiek en echt tijdloos. Hierdoor kun je ze eigenlijk altijd dragen. Je moet wel hele vreemde combinaties maken met je kleding als je echt wilt dat je parels raar staan. Bij een jurk, een pak, een spijkerbroek of een jumpsuit; je kunt altijd parels dragen. Door de klassieke uitstraling zijn ze dan ook zeer geschikt voor een dag op het werk.

 

De kleur is makkelijk om te combineren

Parels kun je in talloze kleuren kopen maar meestal zijn ze gebroken wit of crème. Zeker voor de starter op het gebied van parels is het verstandig om niet meteen gekke kleuren te kopen. Kies voor een basic parelsnoer in een neutrale kleur en je bent klaar om te combineren.

Want dat is zo makkelijk met parels, het combineren met een outfit. Juist door de neutrale kleur staan parels eigenlijk overal mooi bij. Je kunt ze op je huid dragen of over je kleding heen. Waar andere lichte sieraden je misschien wat bleek zullen maken, dan zal je bij de parels niet zo snel ervaren.

 

Waarom parelkettingen geweldig zijn op het werk

 

Je uitstraling veranderen

Parels zorgen automatisch voor een klassieke, vrouwelijke uitstraling en dat zorgt voor mogelijkheden. Wil jij je sportieve outfit met sneakers iets klassieker maken? Draag een parelsnoer over je blouse heen en je zult zien dat je er meteen een stuk netter uitziet. Of heb je een zakendiner en zit al je nette kleding in de was? Ben je overgeleverd aan je T-shirts? Draag er een parelsnoer bij en je casual shirt ziet er meteen een stuk chiquer uit. Super handig!

 

Zijn parels duur?

Veel dames denken bij parels meteen aan juweliers en hoge kosten. Maar wie goed zoekt zal er achter komen dat parels helemaal niet duur hoeven te zijn. Zowel echte als nep parels kun je kopen in verschillende prijs categorieën. Wil je echte parels (zoals op de foto’s hier boven) maar niet te diep in de buidel tasten? Kies dan voor zoetwaterparels. Deze zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld zoutwaterparels.

Waarom parelkettingen geweldig zijn op het werk

Het merk Zhen Zhu biedt bijvoorbeeld betaalbare kettingen aan die gemaakt zijn van zoetwaterparels. Je kunt kiezen uit verschillende soorten parels en lengtes. Bovenstaande kettingen kosten allen rond de €30 per stuk. Zhen Zhu is o.a. te koop bij bol.com.

Waarom parelkettingen geweldig zijn op het werk

Ik ben dol op zoetwaterparels, maar er zijn ook genoeg namaak parels die gemaakt zijn goede kwaliteit. Ze zijn dan wel niet echt maar gaan zeker lang mee. Zelf heb ik verschillende parelsnoeren van het merk Ti Sento. Het voordeel van deze kettingen is dat de sluitingen verwisselbaar zijn en op die manier kun je eenvoudig afwisselen. Ook Ti Sento is te koop bij bol.com en daarnaast ook verkrijgbaar bij Wehkamp en online juwelier Bouman.

 

Ik ben benieuwd of jij wel eens parels draagt op het werk.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat affiliate links. Check voor meer informatie mijn disclaimer.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge