Wanneer is een sieraad op het werk te veel?

Een sieraad kan je outfit op het werk afmaken. Het kan ervoor zorgen dat je nét even de aandacht vestigt op dat deel van je lichaam dat je mooi vindt bijvoorbeeld. Maar ondertussen kunnen sieraden ook voor nogal wat ongemakkelijke situaties zorgen. In dit artikel vertel ik jou hoe je weet of een sieraad nét even wat te veel van het goede is.

 

Wanneer is een sieraad op het werk te veel?

Geluid

Ik kan mij nog goed die ene collega herinneren die ik altijd van een afstand hoorde aankomen. Ze had niet alleen een heldere en luide stem, maar ook haar sieraden zorgden ervoor dat een geruisloze entree onmogelijk was. Ze was er ook dol op: hoe meer sieraden, hoe beter. Natuurlijk is het geen probleem wanneer je iemand hoort wanneer hij of zij er aan komt, alleen wordt het geluid steeds sterker wanneer iemand dichterbij komt. En het gaat de rest van de dag ook niet meer weg. Want hoe meer sieraden je draagt, des te meer ze over elkaar wrijven en hoe meer geluid dat maakt.

Wanneer het gaat om sieraden op het werk, ben ik daarom van mening dat geluid de eerste en belangrijkste factor is om te bepalen of het wel of niet te veel is. Ik kan het mij voorstellen dat een paar van dezelfde soort armbanden bij elkaar leuk staan, maar deze blijven ondertussen wel de hele dag geluid maken. Wanneer jij je armen beweegt, wanneer je iets oppakt of de hand van iemand schudt. 

Wil je graag meerdere sieraden bij elkaar dragen? Draag ze dan eerst even thuis. Een paar dunne en soepele armbanden bij elkaar zullen niet zo snel geluid maken. Maar wanneer je te maken hebt met grovere armbanden met kralen of bedels, dan wordt het een ander verhaal. Door deze eerst in huiselijke setting te dragen weet je meteen hoeveel geluid ze maken.

Werkzaamheden

Bij de meeste beroepen waarbij sieraden het werk kunnen belemmeren is het dragen ervan sowieso verboden. Denk hierbij aan mensen die machines bedienen of werken in de zorg. Zij mogen om praktische redenen dit niet dragen. Maar het feit dat jouw werkgever sieraden toestaat, wil niet meteen zeggen dat het ook handig is tijdens jouw werkzaamheden.

Een goed voorbeeld daarvan is de lange ketting. Ik heb het in dit geval over een model die ongeveer tot op halverwege of over de borsten valt. Wanneer je naar voren buigt, dan beweegt deze ketting met jou mee en kan dan zomaar ergens in hangen. Wanneer jij bijvoorbeeld een zakelijke lunch of diner hebt, dan kan dit erg onhandig zijn. Want dan hangt jouw ketting ineens in je eten.

Waar veel mensen ook niet bij stil staan is de relatie tussen je haren en sieraden. Dit is ook niet altijd een fijne combinatie. Wanneer jij bijvoorbeeld een beroep hebt met veel fysieke beweging en je draagt wat grovere oorbellen, dan kunnen deze nog wel eens verstrengeld raken in je haren. Bij drukke bewegingen met je hoofd beweeg je namelijk niet alleen je lichaam, maar je haren en oorbellen bewegen mee. 

Aandacht vestigen

Als laatste is natuurlijk de uitstraling die je creëert met je sieraden ook belangrijk. En dan vooral de locatie waar je ze draagt. Want dat zijn de punten waar je de aandacht op vestigt. Wat dat betreft is het verstandig om, naast de minder praktische kant van een lange ketting, ook na te denken of je de aandacht op je borsten wilt vestigen. Want dat is precies de plek waar je hem draagt.

Wanneer is een sieraad op het werk te veel?
Outfit voorbeeld uit het artikel ‘Zo draag je een trui op een representatieve manier

Begrijp mij niet verkeerd, ik wil hiermee niet zeggen dat je sowieso geen lange ketting op het werk kunt dragen. Maar hij valt wel in de zogenaamde ‘risicogroep’ wanneer je het hebt over sieraden. Ik draag hem zelf voornamelijk alleen wanneer ik een zwarte, hooggesloten blouse of shirt aan heb. Door de donkere kleur en de hoge hals vallen mijn borsten, die bij mij toch al redelijk groot zijn, niet zo op. 

 

Waar let jij op wanneer je sieraden op het werk draagt?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Ik vond mijn handen altijd mooi en versierde ze graag met wel 4 zilveren ringen om beide middel- en ringvingers. Bovendien droeg ik er graag bijpassende oorhangers bij. Ook veel complimenten op gehad, omdat ik ze altijd goed aanpaste aan mijn kleding. Maar sind een paar maanden werk ik ergens waar de vrouwen vrijwel geen sieraden dragen: kleine oorknopjes en soms een trouwring en heel soms een dun armbandje. Ik begon mij opzichtig te voelen en ben teruggegaan naar 2 ringen en loop soms zelfs met kale vingers! Ik ben overgestapt op een heel smal kettinkje met kleine oorringetjes. En dat voelt hier heel goed. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge