Wanneer kledingregels in het Huis van Afgevaardigden worden genegeerd

Want to read in English? Click here.

De United States House of Representatives, ofwel het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is een belangrijk politiek orgaan waar in Amerika wetten worden goedgekeurd. Maar het is ook de plek waar journalisten komen en vragen mogen stellen. Je kunt echter niet zomaar naar binnen stappen en een vraag stellen. Nee, er geldt hier ook een dresscode. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer kledingregels in het Huis van Afgevaardigden worden genegeerd?

 

Wanneer kledingregels in het Huis van Afgevaardigden worden genegeerdFoto: Pixabay

 

Dresscode

Wanneer het gaat om de dresscode, dan is het Huis van Afgevaardigden een bijzonder verhaal. In de eerste plaats omdat de exacte regels nergens formeel zijn opgesteld. Men denkt dat ze wel aanwezig zijn, maar niemand kan het vinden. Het enige wat er ooit is opgeschreven over dit onderwerp, is vrij algemeen en vaag geformuleerd.

Zo stond er in de regels van het Huis van Afgevaardigden (versie 2015) dat de leden nette en traditionele kleding dienden te dragen. De heren moesten een colbert en een stropdas dragen en de dames… gepaste kleding. Juist. Wat dat precies inhoudt, dat is dus niet duidelijk. Het document is niet alleen vaag, maar ook oud. Het is zelfs zo oud dat er nog in staat dat wetgevers een hoed moeten dragen. Heel ouderwets als jij je bedenkt dat dit in 1837 al is afgeschaft in het Britse Parlement.

 

Als je de regels vergeet

Naast de leden moet ook iedereen die spreekt in het Huis van Afgevaardigden zich aan deze regels houden. Maar juist omdat de regels zo algemeen geformuleerd zijn, bestaan er ook ongeschreven regels. Zo mag men geen tennisschoenen of schoenen waarbij de tenen zichtbaar zijn dragen. Maar men is er ook op een wat onhandige manier achter gekomen dat je ook geen jurk zonder mouwen mag dragen.

Een journaliste kwam in de zomer van 2017 namelijk binnen met een dergelijke jurk en kreeg hier meteen een opmerking over. Maar wat doe je dan? Tja, ze was duidelijk praktisch ingesteld en scheurde direct een paar blaadjes uit haar notitieboekje en stopten deze onder haar spaghettibandjes. Zo probeerde zij haar blote schouders nog een beetje te bedekken. De creatieve oplossing werd niet gewaardeerd en dat kreeg zij ook direct te horen.

Maar ze zijn niet de moeilijkste bij het Huis van Afgevaardigden. Zo hebben ze een oplossing voor mannen die hun stropdas zijn vergeten. Er is namelijk een ‘reserve das’ die men ook wel de ‘Tie of shame’ noemt. En niet geheel zonder reden. Het is namelijk een roze das met vrolijke bloemen print.

 

In mijn ogen geen lelijke das, maar ik kan mij zo voorstellen dat niet alle mannen hier heel blij van worden. Maar ja, alles beter dan te moeten vertrekken zonder dat jij je werk hebt gedaan. En ergens ook wel een goede les voor de heren. Zo zullen ze het niet snel meer vergeten.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

Bron:CBSnews

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge