Wat gebeurt er als een man een jurk draagt?

Wanneer mannen tijdens de Gay Pride een jurk dragen, dan vinden we dat heel normaal. Maar mannen die op het werk in een jurk verschijnen, daar denken veel mensen toch anders over. In juli 2017 liet ik in een artikel een collectie zien met zakelijke herenjurken. De meeste lezers waren er niet echt fan van. Tja, het kan ook niet voor iedereen iets zijn. Maar wat gebeurt er als een man een jurk draagt op het werk? De twintigjarige Joey probeerde het uit…

 

Broeken en rokken

Joey was het namelijk niet eens met het beleid rondom kleding op het werk. Tijdens de hitte mochten vrouwen namelijk wel een rok of een jurk dragen, terwijl korte broeken voor mannen verboden waren. Maar hij had het zo warm, dat hij besloot om toch een korte broek aan te trekken.

 

 

 

Hij werd naar huis gestuurd door zijn werkgever om zichzelf om te kleden. Joey was het er niet mee eens en besloot om zijn korte broek en overhemd in te ruilen voor een jurk.

 

Hij verwachtte dat hij naar huis gestuurd zou worden maar dat bleek niet het geval te zijn. Hij mocht de jurk gewoon dragen.

 

 

 

Zijn actie zette het management duidelijk aan het denken. Al snel werd er een mail rondgestuurd waarin stond dat driekwart broeken waren toegestaan.

Ik vind het persoonlijk een geweldige en ook een hele stoere actie. Door een jurk aan te trekken heeft hij het management aan het denken gezet en dat is ook precies wat hij wilde doen. Maar wat een lef om dit te doen!

Wat vind jij van deze actie?

 

 

 

Groetjes,

Aileen

 

Bronnen: Twitter Joey en littlethings.com

5 Comments

  1. Ik ben het met Joey helemaal eens. Moest ik in die situatie zitten, dan zou ik het geheid ook doen. Gelukkig was het in mijn werkloopbaan niet zo streng. Er waren meerdere werknemers die zelfs in de winter met een short kwamen werken. Ik droeg ook een short vanaf het moment dat volgens mij het weer het toeliet. Ik droeg dan ook nog lange T-shirten, Soms dan kwamen die langer dan de short. Er waren mensen die zeiden dat ik een tof jurkje aanhad. Dat stoorde mij helemaal niet. Broek of short of jurk, als je maar zedig gekleed bent.
    Het stoort mij ook helemaal niet, als ik die lange T-shirten draag, dat ik dan aangesproken word met mevrouw, pas als ze dan zeggen:”Euh pardon meneer, ik dacht dat je een vrouw waart”. DAT stoort mij dan weer wel.

  2. Wat n gedoe, ik ben nu 76 en draag op diverse momenten jurkjes, hockey model.
    Soms n opmerking, nou ben ik nogal stevig, en n goed figuur. Geen homo, alsof?
    Het geeft mij groot gemak: plassen en zo. Meer mannen: doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge