Wat gebeurt er als een man een jurk draagt?

Wanneer mannen tijdens de Gay Pride een jurk dragen, dan vinden we dat heel normaal. Maar mannen die op het werk in een jurk verschijnen, daar denken veel mensen toch anders over. In juli 2017 liet ik in een artikel een collectie zien met zakelijke herenjurken. De meeste lezers waren er niet echt fan van. Tja, het kan ook niet voor iedereen iets zijn. Maar wat gebeurt er als een man een jurk draagt op het werk? De twintigjarige Joey probeerde het uit…

Broeken en rokken

Joey was het namelijk niet eens met het beleid rondom kleding op het werk. Tijdens de hitte mochten vrouwen namelijk wel een rok of een jurk dragen, terwijl korte broeken voor mannen verboden waren. Maar hij had het zo warm, dat hij besloot om toch een korte broek aan te trekken.

Hij werd naar huis gestuurd door zijn werkgever om zichzelf om te kleden. Joey was het er niet mee eens en besloot om zijn korte broek en overhemd in te ruilen voor een jurk.

Hij verwachtte dat hij naar huis gestuurd zou worden maar dat bleek niet het geval te zijn. Hij mocht de jurk gewoon dragen.

Zijn actie zette het management duidelijk aan het denken. Al snel werd er een mail rondgestuurd waarin stond dat driekwart broeken waren toegestaan.

Ik vind het persoonlijk een geweldige en ook een hele stoere actie. Door een jurk aan te trekken heeft hij het management aan het denken gezet en dat is ook precies wat hij wilde doen. Maar wat een lef om dit te doen!

Wat vind jij van deze actie?

Groetjes,

Aileen

Bronnen: Twitter Joey en littlethings.com

27 reacties

  • Ik look hier al wat langer mee in de ronte maar nu ik dit allemaal lees ben ik gelukkig niet de enige.
   Ik ben een man van 50jaar jong en mijn vrouw weet hier niet van ik trek regelmatig dames onbdergoed aan en heb sinds kort ook 2 strakke imitatieleren leggings.
   Ik heb de leggings regelmatig aan en ben er a 2 dagen mee naar buiten geweest en ja ook boodschappen gedaan.
   Dit alles wel zonder moeders de vrouw (die is op vakantie) 😊
   Het voelde in eerste instantie raar en was spannend maar daar ben ik nu wel overheen (denk ik)

   Het enige nadeel van een legging is dat er geen zakken in zitten voor je sleutels, telefoon en portomonee dus een rugzak dan maar mee.

   Mannen laat je niet kennen en ga ervoor ook al is het erg moeilijk in het begin.

   Groet victor

 1. Ik ben het met Joey helemaal eens. Moest ik in die situatie zitten, dan zou ik het geheid ook doen. Gelukkig was het in mijn werkloopbaan niet zo streng. Er waren meerdere werknemers die zelfs in de winter met een short kwamen werken. Ik droeg ook een short vanaf het moment dat volgens mij het weer het toeliet. Ik droeg dan ook nog lange T-shirten, Soms dan kwamen die langer dan de short. Er waren mensen die zeiden dat ik een tof jurkje aanhad. Dat stoorde mij helemaal niet. Broek of short of jurk, als je maar zedig gekleed bent.
  Het stoort mij ook helemaal niet, als ik die lange T-shirten draag, dat ik dan aangesproken word met mevrouw, pas als ze dan zeggen:”Euh pardon meneer, ik dacht dat je een vrouw waart”. DAT stoort mij dan weer wel.

 2. Wat n gedoe, ik ben nu 76 en draag op diverse momenten jurkjes, hockey model.
  Soms n opmerking, nou ben ik nogal stevig, en n goed figuur. Geen homo, alsof?
  Het geeft mij groot gemak: plassen en zo. Meer mannen: doen.

 3. Ik draag met enige regelmaat jurken. Ook op het werk, alleen op het depot daar waar ik werk wordt het niet zo gewaardeerd. Moment dat ik in de wijk ben of het depot verlaten heb verkleed ik mij vaak. Ik krijg van bijna niemand slechte reacties te horen. Af en toe eens wat kinderen, die je belachelijk proberen te maken omdat ik als man een jurk draag. Dan ga ik met ze in gesprek, waarom ze lachen. Dan leg ik mijn gevoelens erbij uit en de slab is net wel. Soms moet je mensen duidelijk maken dat er meer tussen hemel en aarde is. In mijn geval is dat het dragen van jurken dat ik graag doe. En ik denk maar zo ik kan beter mezelf zijn en draag wat ik wil, dan luisteren naar andere en na wat zij willen. Want dan ben ik nog even bezig maar aan te passen naar wat de meerderheid wil.

 4. ik draag in stad ook met een jurk ik heb al tijd in huis gedragen maar ik ga met de jurk over al heen ik ben 70 jaar

 5. toen de vrouwen broeken gaan dragen zijn was er nog geen internet het was ook die tijd dat wij rokken konden gaan dragen
  maar de mannen dachten daar niet aan (ikwel)

 6. Ik ga regelmatig met vrouwenkleding aan naar buiten en heb weinig opmerkingen gehoord. Ga binnenkort wel helemaal opgemaakt met pruik en zo . Lijkt me leuk en spannend.

 7. Toen ik als travestiet uit de kast kwam verloor ik mijn werk, mijn vrouw en kwam in de psychiatrie terecht. Genderdysforie heeft veel schade aangericht. Familie wil het niet zien en 2 jaar terug werd ik zo uitgescholden in vrouwenkleding dat ik in een gevecht geraakte op een terras en werd belaagd door bierdrinkende mannen.
  Velen zien mij als een creap en een freak. Maatschappelijk onacceptabel en vragen om moeilijkheden als je als ‘vrouw’ over straat gaat. Heel jammer.

 8. daar ben ik dus ook bang voor , als ik me als vrouw vertoon ben ik meteen mijn bedrijf kwijt , ik heb al 31 jaar een eigen bedrijf

 9. Waarom zou je, je bedrijf verliezen, door als vrouw gekleed te lopen?
  Ik loop meerdere dagen per week, overdag, als vrouw gekleed met werkelijk alles erop en eraan, maar zonder te overdrijven. En ook ik heb de eerste keren thuis de deur achter me dicht getrokken met klotsende oksels, maar heb nog nooit een negatieve reactie ontvangen, sterker nog, wel enorm veel positieve reacties mogen ontvangen. Ben zelfs bij meerdere klanten dringende ondersteuning gaan bieden terwijl ik gekleed was als vrouw. Had wel telefonisch op voorhand aangegeven dat ik er niet op gekleed was om meteen langs te komen, zonder te zeggen dat ik als vrouw gekleed was, maar ook daar was de oplossing van hun probleem belangrijker dan mijn outfit. Mijn echtgenote weet al 40 jaar dat ik me graag als vrouw kleed, we hebben geen afspraken van wat wanneer kan, als ik voel dat ik er nood aan heb, ga ik me gewoon optutten, het kan voor enkele uurtjes zijn, voor een dag, meerdere dagen, het maakt niet uit. ‘s Ochtends op de badkamer is het met regelmaat een vreemd gebeuren, beiden in lingerie voor de spiegel, make-up aanbrengen, dat wil nog steeds niet wennen, blijf ik gênant vinden, maar eens het jurkje aan en de pruik op, kom ik tot rust.

 10. Ik loop ook regelmatig helemaal als vrouw buiten. Ik was pas met vrienden en vriendinnen op vakantie in zuid Frankrijk en heb daar heerlijk als vrouw met een mooi badpak aan gezwommen en s avonds in een lange jurk met z n alllen uit eten. Zij vonden het fijn dat ik er van genoot en dat ik me zelf was. Groetjes Jeanette?john

 11. wat is het probleem als ik een spijkerrok draag in plaats van een korte spijkerbroek ? het scheelt maar een heel klein stukje

  • Hoi mathijs. Ik draag nu ook regelmatig leuke jurkjes. Ook overdag buiten.
   Waar woon jij?. Ik oo goeree overflakkee

 12. ik loop nu regelmatig in een heerlijk zomerjurkje en sandaaltjes door het dorp. wel met pruik en make up. heerlijk. geen rare opmerkingen. John

 13. john ik loop de laatste tijd regelmatig met een rok en nu ook soms met een jurk op straat met sandalen met een hak en roodgelakte nagels en ik krijg dus echt nooit reacties zelfs nooit negatieve nu het weer kouder gaat worden ga ik weer vaker met pantys op straat lopen en dan onder een rok of jurk

  • Hoi Matthijs.
   Na een heerlijke zomer waarin ik leuke jurken enz heb gedragen heb ik nu alvast een lekkere warme parka en laarzen gekocht voor de herfst en winter. Ik hoop vaak als vrouw te shoppen en te wandelen.

 14. Hoi Matthijs.
  Na een heerlijke zomer waarin ik leuke jurken enz heb gedragen heb ik nu alvast een lekkere warme parka en laarzen gekocht voor de herfst en winter. Ik hoop vaak als vrouw te shoppen en te wandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge