Wat naambadges vertellen over de Disney crew

Wie bij Disney werkt weet dat die niet voor een standaard bedrijf werkzaam is. Over alles is goed nagedacht en dat geldt zelfs voor de naambadges. Want hoewel je in de elf Disneyparken talloze badges voorbij zult zien komen, vertelt iedere badge iets over de medewerker. In dit artikel leg ik uit wat de verschillende badges betekenen. 

Wat naambadges vertellen over de Disney crew
Foto: Disney

Drie basisregels

Wanneer je bij Disneyland gaat werken krijg je een naambadge met daarbij een complete omschrijving. Hierin staat precies hoe je hem moet dragen en op wat voor manieren je hem kunt personaliseren. 

Er zijn drie basisregels:

  1. Alleen je voor- en eventueel middelste naam staat erop.
  2. Hij moet op de linkerschouder worden gedragen en altijd duidelijk zichtbaar zijn.
  3. De badge mag alleen op kleding worden gedragen, dus niet op accessoires zoals stropdassen en taillebanden.

 

Wat naambadges vertellen over de Disney crew

Naast de basisregels zijn er verschillende manieren waarop de badges gepersonaliseerd kunnen worden. 

  1. Je mag ervoor kiezen om het land, de staat of de plaats waar je vandaan komt onder je naam te laten graveren. 
  2. Wanneer je mee hebt gedaan aan het Disney taalprogramma, dan mag je de vlaggen van de talen die je spreekt (maximaal vijf) op je badge laten zetten. Dit kan ook door middel van een extra speld. 
  3. Boven de badge mag je maximaal twee extra spelden plaatsen, mits deze zijn goedgekeurd. Dit kunnen bijvoorbeeld spelden zijn die speciaal zijn gemaakt voor een jubileum of feest. 

De zeldzame badge

De naambadges zijn over het algemeen ovaal en hebben een witte achtergrond. Maar enkele medewerkers hebben een zeldzame, blauwe variant. Die zul je niet snel zien, want alleen medewerkers die de Walt Disney Legacy Award hebben ontvangen mogen deze dragen. Deze award is de hoogste onderscheiding die medewerkers kunnen ontvangen. Je kunt er een krijgen wanneer je uitzonderlijk werk hebt geleverd. Van de 200.000 medewerkers ontvangen er slechts enkele honderden deze onderscheiding. Dus daar moet je wel flink je best voor doen.

Voor 2011 eerde ieder park op zijn eigen manier de medewerkers, maar daarna werden de blauwe badges ingevoerd. Disney deed dit om meer eenheid binnen de selecte groep te creëren. 

Dus mocht je ooit eens in Disneyland zijn, check dan zeker de badges. Wie weet sta jij wel tegenover een medewerker die een Disney award heeft gewonnen. Hoe gaaf is dat?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge