Welke horloges dragen Nederlandse politici?

Er zijn weinig accessoires die zoveel over je kunnen vertellen als een horloge. Niet alleen de stijl, maar ook het merk en bijbehorend prijskaartje zeggen iets over jou. Eerder schreef ik al een artikel over de relatie tussen hiërarchie en horloges bij Goldman Sachs. Dat waren over het algemeen behoorlijk dure modellen. Maar welke horloges dragen de Nederlandse politici?

 

Geert Wilders

 

Welke horloges dragen Nederlandse politici?

Het horloge van Geert Wilders heeft enige tijd geleden een discussie opgewekt. Hij draagt namelijk een Rolex Submariner. Een model wat je kunt kopen vanaf zo’n €6.000. Een flink bedrag, wat op Twitter zorgde voor een discussie. Zeker omdat de waarde ongeveer gelijk zou staan aan het bruto maandsalaris dat Wilders zou verdienen.

Zelf vond hij het trouwens niet zo’n probleem. Toen er werd gevraagd welk type horloge hij droeg, gaf hij gewoon antwoord. En ach, waarom ook niet?

 

Emile Roemer

Welke horloges dragen Nederlandse politici?

Emile Roemer wil nog wel eens wisselen van horloge, maar zijn meest bekende is toch wel dit model van Armani. Het zwarte leren bandje heeft hij verwisseld voor een donkerbruine variant. De kosten van dit horloge willen nog wel eens wisselen, maar meer dan zo’n €300 zal het zeker niet gekost hebben.

 

Ard vd Steur

 

Welke horloges dragen Nederlandse politici?

Tot vorig jaar was Ard van der Steur Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij droeg altijd een horloge van het Nederlandse merk Van der Gang. De prijs van dit horloge valt in dezelfde categorie als de Rolex van Wilders, alleen heeft daar nooit een discussie over plaatsgevonden.

 

Tred Teeven

 

Wil je niet dat er een discussie ontstaat over je horloge? Draag er dan gewoon eentje zonder merk of logo. Voormalig Tweede Kamerlid van de VVD Fred Teeven droeg tijdens zijn werkzaamheden namelijk een horloge waarvan niemand heeft kunnen achterhalen waar deze vandaan kwam. Ook nu hij buschauffeur is draagt hij nog steeds hetzelfde model.

 

Stef Blok

Welke horloges dragen Nederlandse politici?

Bij Stef Blok, de huidige minister van Buitenlandse Zaken, zie je zijn horloge vrijwel nooit. Hij verbergt hem onder zijn pak, maar het horloge zelf is ook niet opvallend. Het gaat om een basic model van Jacob Jensen ter waarde van ongeveer zo’n €200.

 

Alexander Pechtold 

 

 

Ff lekker in me osso chillen met @youstoub!

Een bericht gedeeld door Alexander Pechtold (@alexander.pechtold) op

Welke horloges dragen Nederlandse politici?
Alexander Pechtold draagt een bijzonder horloge, maar ook deze zie je niet vaak. Zijn Zenith 2600 is inmiddels alweer ruim 20 jaar oud en deze heeft hij destijds gekocht op een veiling voor 480 gulden. Het gouden bandje heeft hij er een paar jaar geleden afgehaald omdat deze kapot was. Dit bandje verkocht hij en daar ontving hij net zoveel geld voor als dat het horloge destijds had gekost.

 

Welk horloge vind jij het mooiste?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge