Welke comfortabele werkkleding dragen we thuis?

Net zoals bij werkkleding heb je talloze verschillende soorten thuiswerkkleding. Je kunt een joggingbroek aantrekken of juist geen broek. Een trui of t-shirt. En misschien draag het liefste een deken om je schouders?

Toen ik laatst de 18 illustraties van Tyler Feder zag, werd dit visueel heel duidelijk. Zij heeft 6 tekeningen gemaakt met allen op elke tekening drie vrouwelijke outfits, genaamd de Work-from-home fashions. Ik besloot mijn lezers via Instagram en Facebook aan de hand van deze illustraties te vragen in welke kleding zij zich herkennen. Vandaag vertel ik je welke outfits het populairste zijn en wat ik het liefste draag wanneer ik thuis werk. 

Deel 1

Bij iedere set illustraties kon men kiezen tussen vier opties: de outfit links, midden, rechts of geen van alle.

Bij deze outfits was de rechter met 41% van de stemmen het populairste, gevolgd door links (22%) en midden (13%). Zo’n 24% herkende zich helemaal niet in deze outfits.

Ik snap deze uitslag heel goed. Ik denk dat de linker outfit best herkenbaar is voor mensen, alleen zijn truien met de naam van je school erop in Nederland niet zo populair. Zo’n sweater wordt vooral in Amerika veel gedragen. En dan lijkt de rechter outfit het meest voor de hand te liggen. Ik herken mijzelf hier ook in, alleen zijn de verschillende sokken van de linker illustratie ook zeer herkenbaar voor mij.

Deel 2

Bij deze outfits was de linker met 51% het populairste, gevolgd door midden (19%) en rechts (12%). Van de stemmers kon 19% zich in alle outfits niet herkennen.

Ik denk dat de keuze voor deze outfits vooral afhankelijk is van het klimaat. Wanneer de temperatuur stijgt en je woont in een huis waar het ook warm is, dan denk ik dat een groot deel voor rechts zal kiezen. Maar omdat ik het nu vraag, in een periode waarin het nog relatief koud is, is het logisch dat het merendeel voor de linker outfit kiest.

Ik herken mij hier op dit moment ook het meeste in. Alleen draag ik nooit kleding van mijn man of vader. Ik heb zelf genoeg comfortabele kleding om thuis te dragen.

Deel 3

Bij deze illustraties lagen de stemmen dichtbij elkaar. Zo koos 35% voor links en 24% voor de middelste outfit. Van de stemmers kon 21% zich vinden in de rechter outfit en hetzelfde percentage herkende zich juist niet in de voorbeelden.

Deze set illustraties is echt mijn favoriet. Het laat duidelijk zien dat thuis werken meestal niet alleen inhoudt dat de kleding wordt aangepast. We doen vaak ook allerlei andere dingen zoals onze haren wassen of een neusstrip gebruiken. 

Ik herken mij zowel in de middelste als de rechter outfit. Ik gebruik douchen, al dan niet in combinatie met het wassen van mijn haren, vaak als pauze wanneer ik thuis werk. En natuurlijk, als ik voor mijn werk op video moet verschijnen, dan knap ik mijzelf ook wel extra op.

Deel 4

Het merendeel van de stemmers (44%) herkende zich totaal niet in bovenstaande illustraties. Voor diegenen die zich er wel in herkenden stond de rechter outfit op nummer één met 28%, gevolgd door de middelste outfit met 25%. Slechts 3% herkende zich in de linker outfit.

Als bezitter van twee katten en een hond herken ik in ieder geval de harige broek. Het maakt niet uit wat ik draag, ik zit altijd onder de dierenharen als ik thuis werk. Mijn bovenkleding is vaak wel een stuk saaier, aangezien het meestal neerkomt op een effen zwart t-shirt. 

Deel 5

De meeste van de stemmers (41%) herkende zich in de rechter outfit. De middelste en linker outfit staan met 19% op een gedeelde tweede plaats en 22% herkende zich in geen van alle.

Deze voorbeelden zijn vooral herkenbaar in de wintermaanden. Het is koud en je gaat op zoek naar dingen die je warm houden: elektrische dekens, dikke sokken en grote truien. Ik herken mij eigenlijk helemaal niet in deze outfits, aangezien ik tijdens de zeer koude dagen vaak een comfortabele, aangesloten onesie draag. En als ik die zat ben, dan draag ik vaak thermokleding. Ik vind losse kleding, al dan niet in laagjes, niet zo fijn wanneer ik thuis werk. Het haalt mijn productiviteit naar beneden.

Deel 6

Tenslotte kon 38% zich totaal niet herkennen in deze luchtige outfits. Als er toch een keuze werd gemaakt, dan was de middelste illustratie met 31% het populairste. Daarna volgde de linker outfit met 22% en de rechter met slechts 9%.

Ook deze illustraties zijn weer heel erg aan het klimaat gebonden. Dit draag je niet zo snel in de winter en ik denk dat de keuze in de zomer ook sterk afhangt van de hoogte van de temperatuur. Bij extreme hitte kan ik mij voorstellen dat een groot deel van de dames kiest voor de linker outfit. Maar, zoals eerder aangegeven, stel ik deze vraag in een koude periode. Logisch dus dat weinigen zich hierin herkennen. 

 

Conclusie

Wanneer ik kijk naar de stemmen die bij alle illustraties zijn gegeven, dan zie ik een duidelijk patroon. Over het algemeen kiest het merendeel voor een trui, lange broek en sokken of sloffen.

Naast de stemmen heb ik ook diverse berichten ontvangen van lezers die aangaven dat ze zich thuis niet anders kleden. Ze droegen dezelfde kleding als op het werk, inclusief parfum, make-up en gekamde haren. En dat is ook precies wat ik momenteel zoveel mogelijk probeer te doen. Een ritme en verzorgd uiterlijk zorgt er bij mij voor dat ik productief ben.

Is een verzorgd uiterlijk voor jou ook belangrijk om bezig te blijven? Of ben jij net zo productief aan het werk in een comfortabele outfit zoals op de illustraties hierboven?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge