Welke kleding vinden mannen op het werk niet kunnen?

Want to read in English? Click here.

Er worden met enige regelmaat onderzoeken gedaan naar wat we allemaal wel en niet oké vinden wanneer het gaat om kleding op het werk. Zoals je wellicht is opgevallen ben ik dol op dit soort onderzoeken. Het geeft een goed beeld van hoe wij tegen zaken aankijken.

Nu is er een nieuw onderzoek gedaan dat dit keer enkel is gericht op de mening van de Nederlandse heren. Hoe zit het eigenlijk daarmee? Welke kleding vinden mannen op het werk niet kunnen? Wat dragen ze eigenlijk zelf op het werk en hoe voelen ze zich daarbij?

Welke kleding vinden mannen op het werk niet kunnen?

House of Eindstein, een online service dat een personal shopper aanbiedt voor heren, hield een enquête onder vijfhonderd Nederlandse mannen over werkkleding. Deze groep bestond hoofdzakelijk uit business professionals en ondernemers.

 

Leuk, of toch niet?

Men zegt wel eens dat mannen tegenwoordig steeds ijdeler worden en steeds vaker zelf kleding kopen. Wat betreft de zelfstandigheid wordt dit zeker bevestigd door het onderzoek. Maar 3% van de mannen laat zijn kleding door de partner uitzoeken. Het overgrote deel geeft aan zich ook lekkerder te voelen in nieuwe kleding, maar nog steeds vindt 60% kleding kopen niet leuk of zelfs verschrikkelijk. Het is dan geen populaire hobby, maar mannen zijn zich tegenwoordig wel heel bewust van de invloed die kleding kan hebben. Van de 500 ondervraagde mannen geeft 87% aan dat goede kleding een positieve bijdragen kan leveren aan hun carrière.

 

Grootste missers

Mannen kunnen zich ook wel eens irriteren aan de kledingstijl van collega’s. Van de ondervraagden geeft 89% aan dit wel eens te doen, maar bijna niemand durft er wat van te zeggen. Men vindt het te intiem, een argument dat ik ook vaak hoor. Oude of ongepaste kleding wordt het meeste genoemd als irritatiepunt.

Benieuwd wat de mannen echt not done vinden op het werk? Hier volgt de top vijf:

  1. Slippers – Dit verbaast mij niets. In eerdere onderzoeken is ook al naar voren gekomen dat dit wordt gezien als zeer ongepast op het werk. Eerder schreef ik al een artikel over hoe er in verschillende landen tegen dit fenomeen wordt aangekeken.
  2. Pet – De pet heb ik nog niet eerder in onderzoeken terug zien komen maar ik kan het mij heel goed voorstellen.
  3. Korte broek – Dat dit kledingstuk er tussen staat, dat verbaast mij niets. Nu moet ik wel zeggen dat er een verschil is tussen de lengtes van de korte broek. Ik bedoel; hoe kort is kort?
  4. Hoodie (trui met capuchon) – De helft van de respondenten vindt dit geen geschikt kledingstuk voor op het werk.
  5. Sneakers – Een kwart is van mening dat sneakers op de werkvloer niet kunnen.

Wanneer het gaat om trends dan irriteren mannen zich het meeste aan lange T-shirts (denk aan rapper) en broeken met scheuren.

 

Wat trekken ze zelf aan?

Van de ondervraagden gaat bijna de helft (42%) in casual kleding naar het werk. Op de tweede plaats staat met 38% de business casual stijl. Dit betekent dat de heren een net overhemd dragen in combinatie met een colbert. Slechts 20% draagt dagelijks een pak.

Waar irriteer jij je het meeste aan wanneer het gaat om kleding op het werk? Laat het mij weten in een reactie hier onder. Ik ben benieuwd!

 Groetjes,

Aileen

 

Bron: House of Einstein

6 reacties

  1. Ik vind slippers, flip-flops sowieso niet kunnen. Kleding die weinig aan de fantasie overlaat heeft ook geen plaats op kantoor. Vind ik, tenminste. Vaak zit een Studio Anneloes jurk of iets dergelijks bij vrouwen, en een broek en overhemd bij mannen wel snor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge