Welke manicure is het beste voor je werk?

Je nagels verzorgen, ik vind het een vak apart. Er is zoveel mogelijk dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Jarenlang heb ik geëxperimenteerd met verschillende soorten manicure voordat ik wist wat het beste bij mij en mijn werk past. In dit artikel geef ik tips zodat ook jij erachter kunt komen wat het beste bij je past.

Welke manicure is het beste voor je werk? Eerst een paar vragen…

Om erachter te komen welke manicure bij je past is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen:

  • Wat voor uiterlijk wordt er van mij verwacht op het werk? Zijn er bijvoorbeeld regels rondom de lengte of kleur van je nagels? En als die niet op papier staan, dan zijn er waarschijnlijk ongeschreven regels.
  • Wat voor uiterlijk vind ik belangrijk op het werk? Je handen zijn een belangrijk deel van je visitekaartje. Denk dus goed na over wat jij wilt uitstralen op je werk.
  • Draag je bedrijfskleding? Indien dit het geval is, dan is het verstandig om hier rekening mee te houden. Zeker wanneer het gaat om de keuze voor een opvallende nagelkleur.
  • Wat is je (maandelijkse) budget? Wanneer jij je nagels verzorgd wilt houden, dan moet je dit bijhouden. Gelukkig hoeft dit niet heel duur te zijn. Maar houd er wel rekening mee dat het verzorgen van je nagels structurele kosten met zich meebrengt.

 

Basic manicure

Een basic manicure is het minste én goedkoopste wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je nagels er verzorgd uitzien. Denk hierbij aan het knippen of vijlen van de nagels, het verwijderen van losse velletjes en het behandelen van de nagelriemen met nagelolie. Soms worden valt blanke nagellak of handcrème ook onder de basis manicure.

  • Voordelen: Dit kun je laten doen in een nagelsalon, maar ook prima thuis. Het duurt niet lang en is ook niet duur.
  • Nadelen: Geen
  • Kosten: In de salon betaal je 10 tot 15 euro per keer. Als je dit thuis doet, dan ben je voor een paar tientjes per jaar wel klaar.
Omdat ik mijn nagels in een salon laat doen (aan het einde van het artikel vertel ik hier meer over) gebruik ik alleen handcrème om mijn handen tussendoor te verzorgen. Overdag gebruik ik de Express crème van Nivea. Deze staat altijd op mijn bureau op kantoor. Hij trekt lekker snel in en is daarom handig wanneer je aan het werk bent. Voor het slapen gaan gebruik ik regelmatig de Intensive Care van Nivea. Dit is een hele vette en voedende crème die heel goed werkt wanneer je handen heel droog zijn. Beide crèmes smeer ik ook op mijn nagelriemen om deze goed te verzorgen.

 

(Gewone) nagellak

Houd je van een mooi kleurtje op de nagels, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Dan kun je kiezen voor nagellak.

  • Voordelen: Dit kun je gewoon zelf doen en is ten opzichte van de salon een stuk goedkoper.
  • Nadelen: Om je nagels mooi te houden moet je ze regelmatig bijwerken. Dat betekent dat je iedere paar dagen je nagels schoon moet maken met nagellakremover, wat weer slecht is voor je nagels. En het kost je veel tijd.
  • Kosten: In de salon wordt dit vaak gecombineerd met de basis manicure. De kosten zijn ongeveer 15 tot 20 euro per keer. Als je het zelf wilt doen en goed wilt bijhouden, dan lak je je nagels zo’n zeven tot vijftien keer per maand. Ga er vanuit dat je bij dit tempo iedere twee maanden een nieuw potje moet kopen. Voor kwalitatief goede nagellak betaal je zo’n tien euro per potje. Inclusief twee potjes topcoat ben je op jaarbasis ongeveer tachtig euro kwijt, naast de kosten van je basis manicure.

Gel nagellak (gellak)

Als ik de nagelstylisten in mijn omgeving mag geloven, dan is gellak op dit moment de populairste manicure. En dat snap ik ook heel goed.

Voordelen: Gellak lijkt op gewone nagellak, maar blijft veel langer zitten. Wanneer je het bij een goede nagelsalon laat doen, dan heb je er drie weken geen omkijken meer naar. Doe je het thuis met een speciale UV-lamp, dan blijft het gemiddeld een tot twee weken mooi. De gellak die je zonder lamp kunt gebruiken blijft maximaal een week mooi.

Nadelen: Als je van jezelf geen sterke nagels hebt, dan is het lastig om ze te laten groeien. Gellak is net zoals gewone nagellak mooi, maar niet sterk.

Kosten: In de salon ben je gemiddeld twintig tot dertig euro per keer kwijt. Dit moet iedere drie weken bijgewerkt worden. Wil je het zelf doen, dan ben je voor een startersset met lamp zo’n zeventig euro kwijt. Aanvullende kleuren kosten tien tot vijftien euro. Gellak zonder lamp komt qua kosten overeen met gewone nagellak.

Ik heb lange tijd gebruik gemaakt van de gellak van Sensationail. Het is een betaalbare manier om thuis gellak aan te brengen dat een tot twee weken mooi blijft zitten. Je kunt dit merk o.a. kopen bij Bol.com.

 

Acryl nagels

Wil je langere en stevigere nagels? Dan is acryl een goede oplossing.

Voordelen: Arcyl is een stuk steviger dan gel waardoor je nagels makkelijk langer kunnen groeien. Na een behandeling in de salon blijft het wel zeker drie weken mooi zitten.

Nadelen: Niet iedere salon zet acryl nagels en helaas zijn er ook veel salons die slechte producten gebruiken. Bij slechte producten kan acryl je nagels flink beschadigen of doen breken.

Kosten: Gemiddeld betaal je veertig tot vijftig euro per drie weken.

 

Wat ik op mijn nagels draag

Ik heb alle bovengenoemde soorten manicure al eens geprobeerd. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat acryl in combinatie met gellak voor mij het beste werkt. De acryl zorgt ervoor dat mijn nagels stevig zijn en niet afbreken. De basiskleur van acryl is naturel, maar dat is voor mij wat te saai. Daarom draag ik er altijd een gekleurde gellak overheen. Het voordeel van mijn werk is dat ik als zelfstandig schrijver niet ben gebonden een een dresscode. Meestal kies ik voor een zachte nude kleur of juist voor donker of felrood. Vaak met iets aparts zoals nailart of glitter.

Wat voor manicure past het beste bij jou?

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link, dan help jij mee met het voortbestaan van Prettybusiness. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge