Welkom Ellen: de nieuwe stagiaire bij Prettybusiness

Zoals je misschien al had gezien op de social media kanalen van Prettybusiness heb ik sinds kort een stagiaire. In dit artikel stelt zij zich voor, zal ze meer vertellen over zichzelf en wat ze bij Prettybusiness gaat doen. Welkom Ellen: de nieuwe stagiaire bij Prettybusiness.

Welkom Ellen: de nieuwe stagiaire bij Prettybusiness

Hallo!

Daar ben ik dan, de nieuwe stagiair van Prettybusiness: Ellen. Ik ben 21 jaar oud en sinds een paar maanden woonachtig in Haarlem. Tot en met eind juni zal ik stage lopen bij Prettybusiness.

Ik heb vorig jaar mijn opleiding tot interieuradviseur afgesloten en zal vanaf september beginnen met een HBO-opleiding Media, Informatie en Communicatie. Om alvast meer te leren op het gebied van content schrijven, en alles wat daarbij komt kijken, ben ik begonnen met een stage bij Prettybusiness. Maar als eerste zal ik even wat over mijzelf en mijn achtergrond vertellen.


Ervaringen, ambities en doelen

Nadat ik mijn MAVO-diploma had behaald, wist ik niet zo goed wat voor studie ik wilde volgen. Omdat mijn moeder Deens is en mijn familie in Denemarken woont, kwam ze met het voorstel om een jaar in Denemarken naar school te gaan.

Na een jaar in Denemarken ben ik begonnen met een opleiding op het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam tot interieuradviseur. De eerste twee jaar reisde ik iedere dag vanuit een dorpje in het noorden van Noord Holland naar Amsterdam. Ik was in totaal drie uur per dag onderweg. Je kunt je voorstellen dat dit in combinatie met school en werk best zwaar is.

Ik besloot daarom om te verhuizen naar Amsterdam. In mijn examenjaar ben ik 10 weken naar Malta gegaan. Ik wilde altijd al een keer stage lopen in het buitenland dus toen er mij werd aangeboden om in Malta stage te lopen, twijfelde ik geen moment. Ik liep stage bij een interieurarchitect. Gedurende mijn stageperiode heb ik een nieuwbouwappartement ingericht. De 10 weken in Malta zijn omgevlogen, het was zo’n leuke tijd. Ik ben momenteel aan het kijken of ik dit jaar nog een keer terug kan gaan, om te zien hoe het huis uiteindelijk is geworden.

Ook heb ik in die vier jaar van mijn opleiding stage gelopen bij een styliste. Tijdens deze stage kwam ik er achter dat ik een passie heb voor zowel mode als interieur. Hier wil ik meer mee doen, dacht ik.

 

De Bijenkorf

Na vier jaar heb ik mijn MBO-diploma behaald en ben ik fulltime gaan werken bij De Bijenkorf. Ik werk hier nu een half jaar en wil in september de opleiding Media, Informatie en Communicatie gaan volgen.

Tijdens mijn werk bij de Bijenkorf is het belangrijk dat ik mijzelf zakelijk kleed. Dat vind ik zelf ook erg fijn. Mijn favoriete kledingstuk voor op het werk is een zwarte pantalon van Scotch en Soda, hij zit super comfortabel. Iets wat ik heel belangrijk vind, zeker wanneer je de hele dag op de werkvloer rond loopt en bezig bent. Ook mijn zwarte en bruine suède desert boots van Clarks draag ik graag. Zowel casual als zakelijk staat het leuk. Ik ben dan ook van plan om voor in de zomer beige Clarks te halen. Je kun nooit genoeg schoenen hebben, toch?

 

Prettybusiness

Op de Instagrampagina van Prettybusiness kwam ik laatst een oproep tegen. Aileen zocht namelijk een stagiaire. Ik was al langere tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik weet weinig van communicatie en alles wat daarbij komt kijken, en kan door een stage veel leren. Ik besloot om Aileen een e-mail te sturen, ondanks dat ik geen ervaring had. De volgende dag heeft ze mij opgebeld met de vraag of ik langs wilde komen voor een gesprek. Wat ik super leuk vond.

De week erop spraken wij af. Ze maakte mij duidelijk wat haar werk precies inhield, en ik gaf aan dat ik graag veel wil leren op het gebied van zakelijke mode en content schrijven. Omdat ik zeker wil zijn van mijn studiekeuze, lijkt het mij een uitstekende kans om voor mijn studie praktijkervaring op te doen.

 

Waar over ga ik schrijven?

Tijdens mijn stage zal ik veel gaan leren over bloggen en alles wat hiermee te maken heeft. Ook zal ik zelf gastblogs gaan schrijven op Prettybusiness. In deze blogs zal ik mij voornamelijk richten op uiterlijke presentatie van starters op de arbeidsmarkt. Ook heb ik veel affiniteit met Denemarken ga ik onderzoeken wat zakelijke mode in Denemarken betekent.

Waarover zou jij willen dat ik schrijf? En wat zou jij nog over mij willen weten?

 

Groetjes,

Ellen

Ellen Lageveen

6 reacties

  1. Leuk Ellen, heel veel succes 😃. En wat tof dat je een opleiding op het gebied van Communicatie gaat volgen. Hopelijk is het helemaal wat je zoekt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge