Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren is voor de meeste dames niet echt een favoriete bezigheid. Het valt in de categorie ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’. Hé bah, ik heb een hekel aan deze uitspraak maar in dit geval is het helaas wel waar.

Ik ken meerdere vrouwen die voor dit klusje bij de schoonheidsspecialiste aankloppen. In mijn ogen is dit niet nodig.Ik epileer mijn wenkbrauwen al jaren zelf omdat ik het zonde vind om hier geld aan uit te geven. Daarnaast is epileren iets wat je jezelf kunt leren en oefening baart kunst. Ik heb inmiddels een handige methode ontwikkeld waarmee ik mijn wenkbrauwen snel en nauwkeurig kan epileren. Daarnaast maak ik mijn wenkbrauwen ook meteen op zodat ik daarna gelijk de deur uit kan. Dat is zeker handig wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt maar wel netjes op je werk wilt verschijnen.

Ik ga het jullie laten zien!

 stap 1: voorbereiden

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

Op de linker foto zien jullie mijn naakte ogen en wenkbrauwen. Ik heb van mijzelf rechte en redelijk volle wenkbrauwen. Gelukkig is de kleur niet erg donker en daarom valt een haartje meer of minder niet snel op.

Epileren is iets wat je moet bijhouden. Omdat ik niet zo blij wordt van het trekken aan haren op mijn gezicht probeer ik het iedere 3 tot 4 dagen te doen. Op die manier voorkom ik dat ik in één keer heel veel moet gaan plukken.

Als ik ga epileren dan begin ik altijd met de haren onder mijn wenkbrauwen. Ik haal de haren weg die onder het meest smalle gedeelte van mijn wenkbrauwen groeien. Dit zijn de haren die ik als eerste zie wanneer de haren weer beginnen te groeien. Ze vallen meteen op omdat het verdwaalde haartjes zijn die ver van mijn geëpileerde wenkbrauwen groeien.

 

Stap 2: inkleuren

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

Hierna ga ik mijn wenkbrauwen inkleuren met poeder. Door mijn rode kleur haar is het moeilijk om een goede kleur te vinden. Daarom gebruik ik al jaren dezelfde poeder: Christian wenkbrauwpoeder in de kleur Brons (Voor €29,95 te koop bij Ici Paris). In principe kun je iedere kleur poeder gebruiken die je wilt voor je wenkbrauwen. Goed gepigmeneerde oogschaduwpoeder kun je bijvoorbeeld ook gebruiken.

Ik kleur mijn wenkbrauwen in met het bijgeleverde smalle kwastje en begin bij het midden met kleuren. Vanuit het midden werk ik naar de buitenkant toe. Ook werk ik een klein beetje naar het midden om mijn wenkbrauwen qua vorm goed te kunnen kleuren.

Daarna gebruik ik het dikkere kwastje dat aan de andere kant van het penseeltje zit. Hiermee vul ik de binnenste haartjes van mijn wenkbrauwen in.

 

Stap 3: controleren

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Als laatste ga ik met het smalle kwastje nog eens langs mijn wenkbrauwen. Ik vul de laatste open plekjes in met poeder en kijk of de vorm juist is. Bij het bepalen van de vorm probeer ik zoveel als mogelijk het model aan te houden dat ik de vorige keer heb gebruikt. Ik ga mijn wenkbrauwen dus niet groter maken met inkleuren omdat er meer haartjes zitten.

 

Stap 4: haal het oude model terug

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Omdat ik mijn wenkbrauwen nu gekleurd heb kan ik goed zien welke verdwaalde haren er nog zitten. Ik werk hierbij van binnen naar buiten en haal de haren zoveel als mogelijk alleen aan de onderkant weg. Alleen de haren die aan het einde van mijn wenkbrauw naar boven groeien pluk ik wel weg. Ik gebruik trouwens een pincet van het merk Tweezerman. Ik heb deze al heel lang en ben hier erg blij mee. Hij is precies, ligt goed in de hand en pakt de haartjes goed. Je kunt deze pincet in verschillende kleuren kopen vanaf ongeveer €14 bij Douglas en worldofbeauty.nl

 

 Stap 5: bijknippen

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

Daarna kam ik de haren van mijn wenkbrauwen omhoog met een wenkbrauw borstel. Je kunt hiervoor ook een (oude) tandenborstel of een schoon mascara borsteltje voor gebruiken.

Met een kapper schaar knip ik voorzichtig de lange haren aan de binnenkant van mijn wenkbrauwen weg. Omdat de haren nu uitsteken kan ik precies zien wat de meest lange haren zijn en deze weg knippen. Dit is een precies werkje en ik raad je dan ook aan om het met beleid te doen. Je kunt beter iets te weinig knippen dan iets teveel.

Daarna duw ik met een wenkbrauw kammetje de haren naar beneden en knip ik de lange haren weg. Op deze manier voorkom ik dat alleen de bovenste haren kort zijn en de haren in het midden van mijn wenkbrauwen lang.  Ik knip bewust geen haren weg aan de buitenkant omdat hier al minder haren zitten.

 

Stap 6: afronden

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste stap controleer ik of mijn wenkbrauwen goed in vorm zijn en de haren ongeveer even lang. Waar nodig knip ik een paar kleine haartjes korter of pluk ik een verdwaalde haar weg. Even checken in de spiegel en klaar!

 

Tips

  •  Epileer je wenkbrauwen na het douchen. Dan doet het namelijk minder pijn.
  • Gebruik nooit een vergrotende spiegel tijdens het epileren. Op die manier lijken je haren groter en daardoor ben je geneigd om meer weg te trekken.
  • Ben je gek op strakke wenkbrauwen? Gebruik een beetje concealer of foundation boven en onder je wenkbrauwen. Hierdoor breng je de wenkbrauwen nog strakker in vorm.
  • Gebruik een goed pincet en investeer hier in. Met een slechte pincet kun je haren niet goed pakken waardoor je onnodig aan haren trekt. Hierdoor doet het epileren langer en is het ook nog eens pijnlijker. Vermijden dus!
  • Ga niet eerst knippen en dan epileren. Na het epileren kan je huid wat rood zijn en door je wenkbrauwen daarna te knippen heeft je huid de tijd om bij te komen. En zo voorkom jij dat je met rode wenkbrauwen naar je werk gaat.

 

Ik heb jullie laten zien dat epileren niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn. Alle stappen bij elkaar duren maximaal zo’n 5 minuten. Op deze manier zijn je wenkbrauwen meteen ingekleurd en ben je met een beetje mascara en oogschaduw al klaar om naar je werk te gaan.Lekker makkelijk in de ochtend dus.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge