werk outfits maart – II

Welkom bij weer een nieuw werk outfit – artikel! Vanaf vandaag ga ik 2 dingen toevoegen aan dit terugkomende item. Als eerste ga ik benoemen waar mijn kleding vandaan komt. Een bezoekster gaf aan dat ze die informatie mist in mijn artikelen. En dat vind ik een goed idee dus dat ga ik doen. En daarnaast zal ik ook mini reviews verwerken van producten die ik bij verschillende beauty boxen ontvang. Zoals jullie weten ben ik op dit moment lid van 2 boxen (Beautybox en Deautybox) en laat ik in een unboxing artikel altijd zien wat er in zit. En vanaf dit moment laat ik ook zien hoe ik deze producten in de praktijk gebruik en wat ik ervan vind.

 

 werk outfit 17 maart 2015

Blouse

Ik vertelde het vorige week al in het artikel over een senior uitstraling: er zijn altijd van die kledingstukken waar je relatief veel complimenten over krijgt. En dat heb ik dus met deze blouse. Ik heb deze een paar jaar geleden gekocht bij SPS Superstar en het lijkt wel alsof iedereen de blouse net zo leuk vindt als ik. Als ik deze draag dan ontvang ik standaard complimenten. Op deze dag had ik (voor mijn doen) een zeer kleurige bui. Het voordeel van deze blouse is dat er veel kleuren in zitten en daardoor is het makkelijk te combineren. Ik droeg er een camel T-shirt (SPS Superstar) en leren bordeaux riem (V&D) bij. De zwarte pantalon is van Promiss en de camel enkellaarsjes van Manfield.

En door de drukke, kleurige print en de neutrale achtergrond is dit een ideale blouse om het hele jaar door te dragen. Het heeft dezelfde functie als de gebloemde jurk van het artikel van februari: met kleurige items kun je het vrolijk in de zomer dragen en in de winter is het chique en stijlvol te combineren met zwart. Want ook met een effen zwart T-shirt komt deze blouse prima tot zijn recht.

 

Make-up

En omdat de blouse zo gekleurd is kies ik bewust voor rustige make-up. En wat rustige make-up betreft betekend dit niet zozeer ‘less is more’. Nee, ik gebruik eigenlijk iedere dag dezelfde hoeveelheid, alleen ik pas de kleuren aan. Door te kiezen voor een lippenstift in dezelfde kleur als mijn T-shirt en schoenen zie ik er verzorgd uit zonder dat de make-up te druk wordt. Ik maak het op die manier een onderdeel van mijn outfit. Qua oogschaduw kies ik voor kleuren die in hetzelfde kleurlijn zitten. In dit geval zijn dat warme, bruinachtige kleuren. En ondanks ik weinig bruine tinten op mijn ogen draag ben ik er wel fan van. Ik vind het enorm chique staan. Op deze foto draag ik trouwens de Lash Boost Growth eyeliner pen van Catrice. Zelfs na anderhalve maand doet deze eyeliner het perfect, het is echt een aanrader. Je kunt de review hier lezen.

 

 

werk outfit 19 maart 2015

Wat je beter niet kunt doen…

Als ik terug kijk naar deze foto’s dan is dit toch echt wel een voorbeeld van een super onhandige werk outfit. Maarja, ik wil jullie niet alleen tips geven maar ook behoeden voor ongemakken. En dus heb ik ervoor gekozen om deze outfit er ook tussen te zetten.

Ik heb mijzelf deze ochtend laten leiden door mijn idee over wat ik er leuk uit vind zien. En minder door wat handig is. Dus hierbij 2 praktische tips:

  1. Een rok met een lange achterkant (Steps) kan heel leuk staan maar is niet bepaald praktisch. En zeker niet als het waait en je op de fiets zit. Dit soort rokken zijn te lang om te laten ‘hangen’ op de fiets omdat ze tussen je spaken kunnen komen. Je moet de rok dus vasthouden maar dat is niet zo makkelijk als de voorkant korter is. Hierdoor kun je de rok alleen vanaf de achterkant pakken en dat is wat onhandig. Zeker in combinatie met wind en een paar hoge hakken waar de stof achter kan blijven haken. Nee, dit soort rokken kun je het beste alleen dragen met mooi weer, zonder wind (of lopend/met de auto) en puntige hakken.
  2. Een satijnen riem (van oud jurkje van Steps) kan leuk staan bij een jurkje dat gemaakt is van een stevige stof maar staat minder leuk bij soepele stoffen. Zeker als je de riem op de taille draagt dan gaat deze door beweging snel dubbel klappen of verfrommelen. Bij stevige stoffen zal dit niet zo snel gebeuren omdat de stof simpelweg minder beweegt.

De blauwe blouse boven de rok is van Steps, de pumps van Dolcis en panty van de Hema. En natuurlijk droeg ik hier een heerlijk warm thermo shirt onder, ook van de Hema.

 

Nagellak

Het is alweer even geleden maar in januari ontving ik 5 prachtige roze lakjes van het merk Aden in de Prettybox. Deze set koste slechts €12 en ik kon haast niet geloven dat dit zo goedkoop was. Ik verwachtte weinig van de kwaliteit maar ik ben er zeer over te spreken. De lak blijft goed zitten, de kleuren zijn draagbaar en de verpakking is elegant en stijlvol.  Zeker de combinatie van deze 2 zacht roze kleuren over elkaar heen vind ik echt prachtig. En het stond ook nog eens mooi rustig en chique bij deze donkere outfit.

Vinden jullie het leuk om mini reviews te lezen in een outfit artikel of vind je het fijner als het alleen over de outfit gaat?

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge