werk outfits: pailletten op een zakelijke manier dragen


Dinsdag 15 september

Vorige week vertelde ik jullie al dat ik het ontzettend druk had op mijn werk. Helaas zal deze drukte voorlopig nog even aanhouden en sta ik iedere ochtend moe op. Om die reden blijf ik vaak wat langer liggen en dus moet ik sneller zijn wanneer ik eenmaal besluit om op te staan.

 

 

Nu ben ik er sinds kort achter gekomen dat jurkjes echt super handig zijn wanneer je weinig tijd hebt in de ochtend. Je hebt in één keer een boven-en onderstukje aan en het kiezen van accessoires is veel makkelijker. Zeker wanneer het jurkje een print heeft. Alle bijbehorende items zoals schoenen, panty’s en eventuele sieraden kun je dan gewoon basic houden. Ik kies dus een jurkje en vervolgens een effen zwarte panty, zwarte pumps of laarzen en een paar eenvoudige oorbellen. Qua make-up kies ik bij een drukke jurk graag voor een eenvoudige zwarte eyeliner en lippenstift. Wanneer het jurkje rood of roze tinten bevat (zoals bij bovenstaande het geval is) dan zorg ik ervoor dat de kleur lippenstift overeenkomt met de print van de stof.

De jurk op bovenstaande foto is van Dressire (V&D).

 

 

Donderdag 17 september 

Iedereen heeft wel van die kledingstukken hangen die je zo leuk vindt maar onmogelijk lijken om te combineren. Bij mij is het de blouse (Steps) op deze foto. Ik vind ik pailletten prachtig maar ook heel moeilijk om op een zakelijke manier te dragen. Het voorpand van de blouse is bijna compleet bezet met pailletten en oogt daardoor snel wat chaotisch en te ‘ glitterig’. En ondanks alle drukte vond ik het vorige week toch tijd om ook dit kledingstuk een keer te gaan dragen.

Ik wilde de pailletten wat meer naar de achtergrond brengen zodat ze minder zouden opvallen. Ik koos daarom voor een colbert(Steps) in dezelfde kleur grijs als de pailletten. Hierdoor past de blouse goed bij het colbert en wordt het geheel meteen wat rustiger.

Maarja, pailletten blijven glitters en dus wilde ik de rest van de outfit zo zakelijk mogelijk houden. Ik koos daarom voor een zwarte pantalon (Steps) en bijpassende zwarte pumps. De blouse knoopte ik netjes tot bovenaan dicht en mijn haar stak ik strak op.

En ik vind het ook altijd leuk om de manchet van mijn colbert om te slaan, zeker wanneer ik een blouse met lange mouwen draag. Het is mijn manier om mijn polsen te ‘ versieren’ zonder armbanden. Op kantoor draag ik namelijk nooit armbanden omdat ik dit vreselijk onhandig vind. Ze beschadigen snel doordat ik veel met mijn polsen over het bureau ga en het maakt ook nog eens veel lawaai. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze door de wrijving ook nog eens mijn polsen gaan irriteren. Ja, er komt niets anders om mijn polsen dan kleding en een horloge.

 

Hebben jullie ook wel eens last van vervelende armbanden en hoe gaan jullie hiermee om?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge