werk outfits: ideale outfit bij stressvolle werk situaties

maandag 21 september 2015

Inmiddels is er weer een nieuwe collectie gearriveerd bij de Steps en ik kon het niet laten om toch even een nieuw jurkje te scoren. Een aantal weken geleden liet ik mij door de verkoopster in Haarlem  vertellen dat Steps op korte termijn meer grote maten zal toevoegen aan de collectie en dus was ik bij de deze nieuwe collectie extra nieuwsgierig. En ja hoor, er zijn nog meer items die worden verkocht tot en met maat 46.

En Steps gebruikt sinds kort ook plus size modellen op hun website. Ja, hier worden we blij van!

21 sept 5

21 sept 6

Vaak draag ik kleding uit oudere collecties (ik ben dol op uitverkoop, vandaar..) maar dit jurkje is dus nu te koop bij Steps en kost €59,95. Ik ben er enorm blij mee omdat hij gemaakt is van een soepele tricot stof en daarom heerlijk comfortabel zit. En nog belangrijker, de drukke print verdoezeld mijn buikje perfect.

Het is een mouwloos model en daarom draag ik er een colbert over heen, ook deze is van de Steps. Dit  colbert heb ik inmiddels al een paar jaar en is door het hoge model ideaal voor boven een jurkje. De zakken vallen precies ten hoogte van mijn taille en accentueert daardoor mij vrouwelijke vormen.

21 sept 3

21 sept 1

21 sept 2

En terwijl ik dit colbert droeg ontdekte ik een handigheidje. Voor mijn werk moet ik altijd een pasje bij mij dragen. Zonder dit pasje kan ik namelijk geen poortjes en deuren openen.

Op deze maandag kon ik de houder van het pasje niet aan de buitenkant van mijn jasje vast klemmen omdat het zogenaamde ‘ nep’ zakken had. De paspels op mijn zakken waren dus voor de sier, maar er zat geen echte zak in mijn jasje. Ik heb een hekel om het pasje constant in mijn hand te dragen en ging daarom op zoek naar een manier om deze toch bij mij te dragen. En toen heb ik mijn pasjes houder vastgeklemd aan de voering van mijn colbert. Zoals je op de foto kunt zien is het jasje namelijk alleen aan de voorkant gevoerd en op die manier kon ik hem makkelijk vast maken.

Dus voor diegene die hier ook wel eens mee worstelen: check even of je het pasje aan de binnenkant van je colbert kan vastklemmen. Op die manier is hij niet zichtbaar en kun je hem toch bij je dragen. Let wel even op dat je hem niet te hoog hangt, het liefste iets onder je borsten. Anders is de kans alsnog groot dat je hem ziet zitten omdat er een rare bobbel ten hoogte van je borsten zit. En dat wil je natuurlijk niet.

 

dinsdag 22 september 2015

22 sept 4

22 sept 3

Zodra mijn haren zijn gekleurd is het voor mij de eerste 2 weken sowieso tijd voor mijn favoriete donker rode broek. Ik moet wel eens lachen omdat collega’s dan zeggen dat ‘ het net lijkt alsof ik de broek heb gekocht bij mijn haarkleur’. Ja, dat is dus ook zo hahahaha. Deze broek is van Promiss (helaas failliet) en de blouse is van Superstar.

22 sept 2

22 sept 1

Een felle kleur broek kan snel wat druk worden en om die reden kies ik standaard voor een zwarte blouse en schoenen.

 

donderdag 24 september

24 sept 2

24 sept 3

24 sept 1

En opnieuw was het tijd voor een Steps jurkje (wel oude collectie) die week. Ik moest die dag een cursus geven op mijn werk en om die reden koos ik voor een basic zwarte outfit. Want zwart is altijd netjes en je ziet geen transpiratie plekken. Want ja, ik kan wel eens nerveus worden bij dit soort gelegenheden. Tijdens een cursus wordt toch verwacht dat je alles kunt vertellen over het onderwerp.

Om de zwarte outfit toch wat meer kleur te geven, kies ik voor een fel rode lippenstift en (rosé) goud kleurige accessoires. Ik vind goud sowieso altijd beter staan dan zilver wanneer ik zwarte kleding draag. Het is wat chiquer, valt wat minder op en kleur over het algemeen wat zachter in het gezicht.

 

Wat dragen jullie liever bij zwart? Goud of zilver?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge