Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers


Maandag 26 oktober 

De afgelopen periode vertelde ik jullie steeds hoe druk ik het had op mijn werk. Deze week liep mijn project ten einde en moest ik mijzelf de laatste dagen nog even extra inzetten. Voor diegene die nieuwsgierig zijn, ik ben assistent van een programma waarbij een groot deel van de provincie Noord-Holland gecertificeerd wordt voor een ISO norm. Hierbij wordt het organisatieonderdeel dat zich richt op het beheer en de uitvoering van infrastructuur ingericht volgens het principe van Assetmanagement. Hier heb ik de afgelopen anderhalf jaar fulltime aan gewerkt.

 

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

Het was dus een spannende week. De hele week vonden audit gesprekken plaats en als assistent was het mijn taak om alles rondom deze gesprekken goed te organiseren. Dat betekent dat ik dan vooral fysiek zichtbaar ben. Ik ben mij op dit soort dagen extra bewust van mijn uiterlijke presentatie.

De jurk die ik op de foto draag is van Promiss en het colbert van Steps.

 

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

En ik merk dat ik op dit soort momenten mijzelf vaak wat zakelijker ga kleden. Op de één of andere manier houd ik mijn werk outfit wat eenvoudiger in het bijzijn van externen en hoger geplaatste personen. De kleding is vaak effen, de haren netjes opgestoken en de make-up basic. Daar ben ik eigenlijk achter gekomen doordat ik mijn outfits iedere week aan jullie laat zien. Ik begin nu een patroon te herkennen in hoe ik mijzelf kleed en welke invloed mijn omgeving daarop heeft. Dat is wel grappig, want tot op heden is dat eigenlijk altijd onbewust zo gegaan.

 

Dinsdag 27 oktober 

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

En dit was weer zo een dag waarbij ik mijn werk outfit basic hield. Als ik er trouwens goed over nadenk dan denk ik dat ik weet waarom ik mij in het bijzijn van externen en hoger geplaatste personen anders kleed. Het heeft te maken met het gevoel dat een zakelijke outfit bij mij oproept. Dit soort kleding geeft mij zelfvertrouwen, het gevoel dat ik qua kleding mijzelf aanpas op mijn omgeving. Mijn ervaring is namelijk dat deze mensen zich vaak zakelijk, maar ook eenvoudig kleden.

 

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

27 okt3 2015Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

Ik droeg een paarse blouse van Superstar, bijpassende riem van V&D, zwarte pantalon van Promiss en aubergine schoenen van Manfield.

 

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

Ik ben trouwens mijn haar sinds een jaar langer aan het laten groeien. Dit vind ik erg leuk staan maar nu laat ik mijn punten iedere 10 weken bijknippen in plaats van iedere 5 weken. En het nadeel is dat mijn punten hierdoor eerder splijten en droger zijn.

Maar ondertussen ik heb zo’n hekel aan onverzorgd haar en om die reden krul ik mijn haren steeds vaker. Door de krullen zijn droge en gespleten punten minder zichtbaar. Na het krullen doe ik er altijd een beetje olie in. Hierdoor gaan de doffe punten glanzen en ziet het geheel er net even wat mooier uit.

 

Donderdag 29 oktober

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

En op de donderdag kregen we de uitslag van de audit te horen. Ook dit onderdeel van het programma was organisatorisch gezien mijn verantwoordelijkheid. Deze ochtend wist ik dat het een dag zou worden van rennen-vliegen-en springen. Maar aan het einde van de dag was er ook een formele gelegenheid en dus wilde ik er extra netjes uitzien. Om die reden koos ik voor een zwarte, basic jurk van Steps. En zwarte jurkjes zijn niet voor niets must-haves voor iedere vrouw die zich af en toe netjes wilt kleden. Het is een perfect item voor dit soort dagen. Het is netjes, kleed af, eventuele transpiratie zal niet zichtbaar worden en met deze kleur kun je nooit de plank mis slaan.

 

Werk outfits: andere kleding in bijzijn van managers

Mijn zwarte jurk maakte ik iets chiquer door een riempje in de taille te dragen met een gouden gesp. Deze gouden accenten liet ik ook terug komen in mijn oorbellen. De rest van mijn outfit hield ik klassiek en basic: rode nagels, rode lippenstift en bescheiden krullen.

En achteraf was dit een goede keuze. Aan het einde van de dag kreeg ik te horen dat de organisatie gecertificeerd zou worden en stond ik op donderdagmiddag om 15:00 champagne te drinken met alle betrokkenen. Van dit moment werd een foto gemaakt, dat dezelfde middag nog per email werd verzonden richting de hele organisatie. Dit wist ik niet van tevoren en jeetje, wat was ik blij met mijn zwarte jurkje en krullen. Geen onflatteus buikje (lang leve zwarte kleding!) of zichtbare puistjes (met krullen is dit minder zichtbaar). Zo zie je maar weer: voorbereiding is het halve werk. Ook op het gebied van zakelijke kleding dus.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge