werk outfits: prints zakelijk combineren

Dinsdag 3 november

 

Ja, iedereen kent het wel. De momenten waarbij je terug kijkt naar foto’s van jezelf en denkt: what was I thinking? En met deze uitspraak heb ik het over het moment dat je hebt gekozen voor die outfit. Je kunt het je later niet meer voorstellen dat je daadwerkelijk die keuze hebt gemaakt. Meestal zijn dat van die momenten waarbij je foto’s bekijkt vanuit je jeugd, of van een aantal jaren geleden. Nouwja, ik heb dat soort momenten dus wel vaker omdat ik mijn werk kleding iedere dag fotografeer voor Prettybusiness. En vandaag heb ik weer zo een moment…

 

3 nov 2015 2

Oke, het is niet heel ernstig. Maar dit is wel zo een outfit waarbij ik aan het einde van de dag thuis kom, in de spiegel kijk en hardop ‘ What was i thinking?’  zeg. Hoezo heb ik vanochtend deze outfit gekozen? Het past namelijk helemaal niet bij mij. Te druk en te chaotisch. Naar mijn smaak is het eigenlijk niet zakelijk genoeg.

 

3 nov 2015 1

Achteraf zou ik de rok (Superstar) eerder gecombineerd hebben met een effen zwart colbert in combinatie met een zwarte blouse. Vervolgens zou ik de crème kleurige accenten uit de rok laten terug komen in een ketting door bijvoorbeeld te kiezen voor een parelsnoer. Op die manier komt de rok beter tot haar recht. Nu gaat de aandacht naar zowel de rok als het colbert. Een parelketting is een detail en om die reden zal dit ervoor zorgen dat de outfit rustiger overkomt.

 

3 nov 2015 3

In het vervolg zou ik het colbert (Steps) en de blouse (Superstar) dat ik aan had eerder combineren met een effen zwarte rok. Zo leg ik de focus weer meer op het bovenstuk van de outfit.

 

Donderdag 5 november

5 nov2015 1

Op woensdag werk ik eigenlijk altijd thuis, dus de donderdag erna gaf ik mijzelf weer een herkansing. En dat ging gelukkig een stuk beter. Ik had net een paar nieuwe items gescoord bij Steps en dan vind ik het altijd makkelijker om een outfit te creëren dan wanneer ik  met ‘ oude’ items een nieuwe outfit wil maken. Op de foto draag ik mijn nieuwe zwarte pantalon en blouse van Steps.

 

5 nov 2015 4

5 nov 2015 5

De blouse heeft een rouche aan de bovenkant en een print in de kleuren groen en gebroken wit. Ik vind het een leuke blouse (heb hem inmiddels ook in het rood gekocht) maar helaas is het een mouwloos model en is het dus eigenlijk te koud om als enkel bovenstuk te dragen. Ik wilde er een colbert over heen dragen en dat was meteen een reden om even ‘ out of the box’ te denken. In plaats van een effen colbert in een neutrale kleur, koos ik voor een model met een andere groene print. Dit is wat druk maar doordat het colbert donkerder is dan de blouse valt de print minder op. Op een afstand lijkt het net alsof ik een donker groen jasje draag met een licht groene blouse. Op die manier probeer ik tegenwoordig steeds vaker prints te combineren. Het maakt de zakelijke outfit net even wat minder voorspelbaar.

 

5 nov 2015 2

Om de outfit wat minder donker te maken koos ik voor huidskleurige pumps van Manfield. En op deze manier laat ik ook de lichte kleur uit mijn blouse terug komen in mijn schoenen.

 

5 nov 2015 3

Ik had deze dag geen formele afspraken en dus heb ik mij laten gaan in mijn behoefte om meer kleur toe te voegen. Ik krulde mijn haren, droeg ze los en koos voor fel roze lippenstift. Ik moet toegeven dat dit mijn uitstraling niet zakelijker maakt maar ik vind het altijd mooi om mijn rode haar naar voren te brengen d.m.v. contrasterende kleuren. En nu is groen wel echt een perfecte kleur om mijn rode haren te accentueren. En die roze lippenstift? Tja, daar had ik gewoon zin in 🙂

 

Bij ieder outfit artikel maak ik een selectie van de werk kleding die ik heb gedragen in die week. Wil je op de hoogte blijven van al mijn (werk en privé) outfits? Volg mij dan op Instagram. Je kunt mij vinden onder de naam Prettybusiness.nl  

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge