Werkgever geeft medewerkers tattoo cadeau

Tatoeages op de werkvloer worden steeds meer geaccepteerd. Maar de eigenaresse van het Nova Cafe in Bozeman, een plaats in de Amerikaanse staat Montana, gaat nog een stapje verder. Zij betaalt de tatoeages van haar medewerkers. Tenminste, als ze het logo van het bedrijf laten tatoeëren. 

Werkgever geeft medewerkers tattoo cadeau
Foto: Pixabay

Groot succes

Hoe bizar het idee ook klinkt, inmiddels hebben ruim 30 medewerkers en ex-medewerkers hiervoor gekozen. Want het is niet verplicht, zo benadrukt eigenaresse Serena Rundberg.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Nova Cafe (@thenovacafe) op

Het logo is per toeval ontstaan. ”We waren aan het werk in de keuken toen twee eieren en twee stukken bacon op een bord terecht kwamen. Precies in de vorm van een doodshoofd en gekruist twee botten eronder. We dachten: dit kan een toffe tattoo zijn!” aldus Rundberg. De eigenaresse stapte vervolgens naar een tattoo-artiest en liet er een ontwerp van maken. Zelf heeft ze het logo op beide armen staan.

Maar niet iedere medewerker loopt met hetzelfde plaatje. Wanneer men voor de tatoeage kiest, dan wordt er een gepersonaliseerd ontwerp gemaakt waarin het logo is verwerkt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Nova Cafe (@thenovacafe) op

De afbeelding, die doet denken aan een ouderwetse piratenvlag, is een grote hit. Het staat inmiddels ook op shirts en stickers en de slogan van het café is aangepast naar ‘killer breakfast’. Zelfs klanten laten het logo door middel van een plaktatoeage ook op hun lichaam zetten. 

Te ver?

Het is natuurlijk de vraag of dit niet te ver gaat. De eigenaren vinden van niet. Volgens hen vergroot de tatoeage het teamgevoel en creëren ze op deze manier een community. 

Ik begrijp dat het hebben van een gezamenlijke tatoeage dit veroorzaakt. En aangezien het niet verplicht is om hem te nemen, is iedereen vrij om het wel of niet te doen. Toch vind ik dit wel wat ver gaan. Er gebeuren zoveel dingen op de werkvloer die je niet kan voorspellen. Zo kan er een arbeidsconflict ontstaan of de bedrijfseigenaren blijken om een andere reden niet zo fijn als het lijkt.

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niets tegen tatoeages. Meestal vind ik het erg leuk staan. En dat je als eigenaar het logo van je bedrijf op je lichaam wilt laten zetten, dat snap ik ook. Ik weet hoe het is wanneer je leeft voor je onderneming. Het is je passie, een belangrijk stuk van jezelf. 

Maar wanneer je als eigenaar een tatoeage met jouw bedrijfslogo betaalt voor je medewerkers, dan sla je in mijn ogen door. Er zijn genoeg andere manieren om een sterke band binnen het team te creëren. Daar heb je geen definitieve afbeelding op je lichaam voor nodig. 

Wat vind jij van deze actie? Vind je het te ver gaan of juist leuk?

Groetjes,

Aileen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge