Werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate – december 2019

Afgelopen maand gebeurde er weer een hoop in de wereld van werkkleding en zakelijke mode. Zo introduceerde een Japans warenhuis de speciale ‘menstruatiebadge’, waar ik een artikel over schreef. Ook vertelde ik jullie over het werkelijke verhaal achter de bedrijfskleding app van Albert Heijn. Maar er waren nog veel meer nieuwtjes en die kun je in dit artikel lezen!

Werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate – december 2019

 

Zakelijke Mode

 • Dure dresscode – De Nieuw-Zeelandse televisieomroep TVNZ heeft bekend gemaakt dat zij in 2019 169.000 dollar hebben uitgegeven aan kleding voor de presentatoren en presentatrices.
 • Sneakers bij de koning – Conner Rousseau, de voorzitter van de Belgische politieke partij sp.a, heeft voor veel verontwaardiging gezorgd toen hij namens zijn politieke partij op bezoek ging bij Koning Filip. Hij droeg namelijk witte sneakers.
 • Business Casual – Kymberlie Krieger van carriereplatform Biospace schreef een blog over de dresscode business casual.
 • Mooi in advocatuur – Haley Moss schreef een blog over hoe de film Legally Blonde een nieuwe generatie vrouwelijke advocaten heeft beïnvloed door te laten zien dat een mooi uiterlijk en intelligentie samengaan.
 • Tatoeage op gezicht – De Nieuw Zeelandse Oriini Kaipara doorbreekt een taboe door met een tatoeage op het gezicht het nieuws te presenteren.

 

Functionele werkkleding & uniformen

 • Bijzondere winactieVan Gaal Bedrijfskleding uit Velp organiseerde een ludieke winactie. In onder meer Schaijk, Grave, Velp, Zeeland, Oss, Uden, Geffen en Mill werd een grote naald met draad op straat geplaatst. Wie de lengte van de draag goed had geraden won 150 euro aan bedrijfskleding.
 • Politie als ‘Plysje’ – In Friesland is discussie ontstaan over de vraag of het Friese woord ‘Plysje’ gebruikt mag worden op het uniform van de politie.
 • Camera op uniform – Handhavers in de gemeente Den Helder dragen voortaan een camera op hun uniform. Opnames worden gebruikt voor opsporing, het behandelen van klachten, in strafprocessen of voor trainingen.
 • Klachten over dresscode rechters – In Ghana klagen rechters over de pruiken en zware kleding die zij tijdens zittingen moeten dragen. Anin Yeboah, advocaat en een rechter bij het Hooggerechtshof van Ghana, heeft aangegeven de traditie alsnog in stand te willen houden.
 • Nieuwe lasserskleding: De Duitse kledingproducent MEWA vernieuwde hun lijn met lasserskleding. Er zijn nu drie varianten, afhankelijk van de intensiteit van het werk.
 • Starbucks dresscode – Begin december werd bekend dat Starbucks de dresscode voor hun personeel nog verder had versoepeld. Zo mogen medewerkers nu o.a. piercings in het gezicht dragen.
 • Norwegian toilettassen – Luchtvaartmaatschappij Norwegian gaat volgend jaar toilettassen laten maken van hun oude uniformen. De opbrengst gaat naar Unicef.
 • Verbod feestelijke kapsels – Vrouwelijke politieagenten in Kenia moeten na de feestdagen afscheid nemen van hun feestelijke kapsels. Vanaf 1 januari zullen deze verboden zijn omdat o.a. het geen respect zou tonen voor het uniform.
 • Opmerkelijk nieuws: Een jas uit de nieuwe Ivy Park collectie van Beyoncé lijkt op de bedrijfskleding van de Engelse supermarkt Sainsbury’s. Op internet wordt er hard om gelachen.

Heb jij leuk of interessant nieuws op het gebied van zakelijke mode, uniformen of bedrijfskleding? Stuur mij dan een mail via contact@prettybusiness.nl en wellicht komt deze in de volgende nieuwsupdate te staan. 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge