Werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate – februari 2020

Omdat januari een redelijk rustige maand was, heb ik geen nieuwsupdate over die maand geschreven. Maar in februari leek de werkkledingwereld weer wakker te worden. Zo schreef ik over Delta Airline, die besloot om hun uniformen in de vuilnisbak te gooien. De stewardessen bij Aer Lingus mochten eindelijk een broek dragen, terwijl men bij het Canadese leger juist vrouwen wilde trekken door middel van een korte rok.

Benieuwd wat er nog meer gebeurde? Lees dan verder…

Werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate - februari 2020

 

Zakelijke Mode

 • Wet tegen kapseldiscriminatie – In Amerika hebben 3 staten in 1 week de wet tegen kapseldiscriminatie, de CROWN Act, ingevoerd. 
 • Gratis kleding voor politica – Modemerk MM LaFleur biedt vrouwen met politieke ambities gratis kleding aan. Ze mogen dit lenen gedurende hun campagne.

 

Functionele werkkleding & uniformen

 • Tas van vuilnismannenpak – De gemeente Groningen laat de bedrijfskleding van de milieudienst in samenwerking met Van Hulley verwerken tot tassen.
 • Schijvens wint Circular Award – Bedrijfskledingproducent Schijvens heeft met hun duurzame kleding de Circular Award 2020 gewonnen. 
 • Expositie werkkleding – In het Italiaanse museum MAST is tot en met 3 mei 2020 een expositie te zien met meer dan 600 foto’s van mensen in hun werkkleding.
 • Nieuwe uniformen politie Uganda – De vrouwelijke politieagenten in Uganda krijgen eindelijk een uniform dat voor hun lichaam is gemaakt. Tot op heden droegen de dames uniformen die gemaakt waren voor mannen. 
 • Kinderen ontwerpen ziekenhuiskleding – Kinderen uit de Londonse wijk Southwalk mogen een uniform ontwerpen voor het plaatselijke ziekenhuis.
 • Nieuw logo politie Brooklyn – De politiemedewerkers van Brooklyn (New York) hebben een nieuw, eigen logo ontworpen dat als badge op de kleding gedragen zal worden. 
 • US Air Force past dresscode aan– Vanaf heden mogen medewerkers van de US Air Force een baard, hijab of tulband dragen. Het was al toegestaan, maar nu is het officieel opgenomen in de documentatie rondom de dresscode.
 • Opmerkelijk nieuws: Een Amerikaanse politiechef moest meteen opstappen en besloot daarom om zijn uniform uit te doen. In zijn onderbroek liep hij door de sneeuw naar huis.

Heb jij leuk of interessant nieuws op het gebied van zakelijke mode, uniformen of bedrijfskleding? Stuur mij dan een mail via contact@prettybusiness.nl en wellicht komt deze in de volgende nieuwsupdate te staan. 

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

 1. Wat een leuke news facts! Ik vind het geweldig om te lezen dat werkkleding steeds toegankelijker wordt gemaakt voor vrouwen of mensen die vanuit hun geloof kleding dragen. Het is eigenlijk een ernstige zaak dat dat nog niet bij alle bedrijven zo is….
  Tamara onlangs geplaatst…Trend van het moment: de naamkettingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge