werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate – november 2019

De afgelopen maand stond de A+A centraal in de wereld van werkkleding. Ik schreef er een Nederlands artikel over en maakte voor mijn Engelstalige blog Prettybusiness World een video over het evenement. Ook ontstond er in november ophef over het feit dat veel vrouwen in Japan geen bril mogen dragen op de werkvloer.

Maar er gebeurde nog meer op het gebied van zakelijke mode en werkkleding. Benieuwd? Scroll dan verder…

werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate - november 2019

Zakelijke Mode

 • Politici in casual kleding – Quartz at Work publiceerde een interessant artikel over de rol die de dresscode en de vercasualisering spelen onder politici over de hele wereld.
 • Onderzoek discriminatie Japan – Naar aanleiding van het brillenverbod voor vrouwen in Japan werd er een onderzoek gedaan naar de relatie tussen gender en dresscodes op het werk.
 • Indiaanse politici verkeerd gekleed – De nieuwe kleding van de Indiaanse leden van het parlement is in opspraak geraakt omdat dit te veel zou lijken op de uniformen die worden gedragen in het leger.

 

Functionele werkkleding & uniformen

 • Werkjas getest – Kenny Koehler van de blog Protool Reviews testte de Milwaukee Axis Heated Jacket Layering System.
 • Verwarmende softshell getest – Rebecca Koehler, eveneens van de blog Protool, Reviews testte de Milwaukee  Heated Softshell Jacket voor dames.
 • Duitse leger maakt fout– Het Duitse leger kwam in opspraak omdat zij een foto op Instagram hadden geplaatst waarbij het hakenkruis te zien was, met daarbij de tekst dat militaire stijlelementen terugkomen in de mode.
 • Defensie problemen met werkkleding– De problemen rondom de werkkleding binnen de Nederlandse Defensie blijkt nog steeds niet te zijn opgelost. 
 • NMBS test nieuw uniform – Het personeel van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS is momenteel de nieuwe uniformen, ontworpen door het Belgische modemerk Xandres, aan het testen.
 • CE-creates lanceert nieuwe lijn – Bedrijfsincubatieplatform CE-creates heeft op een tentoonstelling in Dubai een nieuwe lijn met bedrijfskleding gelanceerd die speciaal is gemaakt voor extreme weersomstandigheden.
 • Mascot lanceert schoenencollectie – Werkkleding fabrikant Mascot heeft een schoenenlijn gelanceerd voor de foodindustrie die op veertig graden gewassen kan worden.

Opmerkelijk: een Indiaanse heeft enige tijd gereisd in een Lufthansa-uniform om zo onder meer voorrang te krijgen bij secturity checks en het boarden.

Heb jij leuk of interessant nieuws op het gebied van zakelijke mode, uniformen of bedrijfskleding? Stuur mij dan een mail via contact@prettybusiness.nl en wellicht komt deze in de volgende nieuwsupdate te staan. 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

 1. Leuk om te lezen over deze trends op het gebied van bedrijfskleding en zakelijke mode. Ook vind ik het interessant om te lezen hoe andere landen hiermee omgaan. Ik hoop dat bedrijfskleding in de toekomst steeds meer gepersonaliseerd wordt voor medewerkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge